Slik finner du løpemotivasjonen (selv når den er på bånn!)

image111.jpg

"Lett for deg å si, Stine!" , tenker du kanskje nå. Og ja, jeg skjønner poenget ditt. Som regel har jeg mark i rævva (les: må ut å løpe) før sola i det hele tatt har fundert på å titte frem. Dette duracellkaningenet mitt lever i beste velgående, MEN om jeg har en dårlig løpetur eller føler teknikken er helt på bærtur, kan jeg miste motivasjonen HELT. All gone altså. Derfor var jeg sjeleglad da jeg fikk løpe bakkeintervaller med Kari Uglem, tidligere landslagsløper og generalsekretær i Norges Triathlonforbund. DÆVEN. Jeg ble jo nesten MER starstruck enn da jeg møtte One Direction! Til tross for mine relativt dårlige løpesko (jeg hadde kun harde  terrengsko tilgjengelig på grunn av flytting), fikk jeg raskt opp motivasjonen da jeg lærte et par triks fra Kari!

Om du er gira på å sprinte opp en bakke med tunge sko (anbefales ikke, men sånn var ståa i går),  tenk deg at du "faller" litt fremover med kroppen før du setter igang. Ha blikket foran deg, (ikke ned i bakken) og rett deg opp i kroppen (as in, stram magen slik at ryggen retter seg opp naturlig) og VOILA! Jeg løp som en gaselle opp bakken! (følte jeg selv i alle fall. Kameralinsa var dog ikke helt enig, så droppa det bildet)

Anywho, bakkeintervaller gjør deg til en sterkere løper, samtidig som du jobber med kondisjonen din, og det er svært skånsomt for kroppen. TRE ting på en gang altså! Det finnes HAUGEVIS av andre gode grunner til at du skal ta rennafart opp en bakke og gjenta det et par ganger, men de kan du lett google deg til. Poenget mitt er, sliter du med motivasjonen og føler at det går litt trått på løpeturen av og til, forhør deg med en du vet er rågod! HVOR kult er det ikke å naile noe du så på som umulig ved kun å ta en liten løpetur sammen? Så, takk Kari! Neste gang lover jeg å knyte på meg vanlige joggesko så ting går litt lettere, og vi kan kjøre litt andre tekniske løpsøvelser sammen!

IMG_7570

IMG_7570

En lett og ledig løpetur med Kari i Frognerparken, ble etterfulgt av løping med en fra snap! ironandersen er navnet hans på snap, jeg har ikke giddet å spørre hva han egentlig heter!

Iron og jeg varmet opp med 3000 rolige meter inne på Bislett. (Fun fact: Har ALDRI løpt der før!! En gang måtte være den første!)  Så presenterte han selve festen for meg:  4*1000 meter. Motivasjonsbarometeret mitt var rimelig labert akkurat da. Jeg var tung i beina, og uten musikk kjente jeg at det var hardt å komme i en god flyt.  MEN i det jeg fikk øye på Ezinne som trente ved siden av oss, begynte plutselig bena å virke på mirakuløst vis! FOR ei dame. Jeg MÅTTE jo bare ta ut det lille ekstra når selveste sprinterdronningen lekte seg kun et par meter unna der vi løp! Selv kjørte jeg kun 4*500 meter, jeg måtte jo gjøre jobben min og motivere iron på de siste 500! :)

Jeg turte ikke ta en selfie med Ezinne, så tok heller en solselfie og noen bilder med ironandersen! Neste gang lover jeg å være med deg på alle intervallene altså! Spesielt om Ezinne trener ved siden av oss:)

IMG_7600

IMG_7600

image

image

image

image

image

image