6 ting jeg skal bli bedre på i 2016

FullSizeRender46.jpg

Lest den tittelen før, eller? SJÆL! Men du ble vel litt interessert? Vi snuser snart på februar, og året er i gang for fullt. Jeg har klart meg hele 22 dager med sukker og treningsglede og kjenner at livet flyter! Men for optimal flyt fremover, har jeg nå satt meg seks ting jeg ønsker å bli bedre på i 2016:

  1. Å ROE NED. Er du god på det, eller? Jeg er i startgropa. Men et sted må man begynne. Der mine morgenstunder gjerne tilbringes på en mølle med pumpende musikk i øret, var det namaste og zenmode som sto i fokus i går morges. 30 (relativt lange) minutter med vinyasa yoga på Hi Yoga med Indiska og Mildh Press. Jeg var særdeles spent på hvor lenge jeg klarte å ligge i ro før rastløsheten(dvs. trangen etter å knæbbe etter mobilen min for å snappe. Yes, så ærlig skal jeg være) tok meg. 12 minutter. Det sier jeg meg fornøyd meg. Jeg er tross alt en rookie både når det gjelder diverse yogastillinger og det å være i ro.

Indiska_07(1)

Selv om jeg har testet yoga før, er hver lærer og hver yogaform unik. Litt som en matrett i ulike land. Å bestille tacos i Mexico innebærer sjeldent Santa Maria-skjell og revet Jarslberg på bordet. Og hvor er tacosausen? Jalapenos-boksen? Maisen?! Savnet etter det kjente, den "norske" fredagstacoen oppstår fort og sånn er det også litt med nye treningsformer. Ja, så gjør det litt vondt å skulle vrenge kroppen i alskens stillinger og posisjoner, men gud så godt det er etterpå! Nesten litt som en religion skal jeg innrømme!

2. Å LÆRE NOE NYTT. Noe jeg forøvrig har vært rimelig flink til de siste årene. Rollerblades var fjorårets utfordring, jeg har vært på rockeringskurs i høst, så hva blir det neste? Og trenger det å være sportsrelatert igrunn? I går snublet jeg tilfeldigvis borti et foredrag om trær på Kulturhuset. Sjukt interessant de første fem minuttene, så falt jeg litt av skal jeg innrømme! Men for et engasjement! Kanskje jeg skal prøve å finne min nye nisje i år? Lage den perfekte sjokoladefondanten med rennnede masse inni, bli en kløpper på fluefiske eller noe så "enkelt" og nødvendig som å ta lappen? Lurer på om sistnevnte kan være lurt...

3. Å VÆRE ALENE. Uka mi er gjerne STAPPAFULL av planer fra tidlig om morgenen til sent på kveld. Noe som sikkert kommer av min frykt for å være alene. Enebarn vettu. Nå vet jeg ikke om alle enebarn er lik meg på det punktet, men for mitt vedkommende har jeg alltid hatt et sterkt behov for å ha venner rundt meg til enhver tid, både på godt og vondt. I år er det på tide med Stine-dager! Er det ME-time man kaller det som blogger? Noe anstrengt forholdt til bruken av det ordet, men det er i bunn og grunn det jeg mener.

4. Å REISE TIL ET NYTT STED. Litt som nordmenn drar til Granca og trives med VG i hånda og Wasa knekkebrødet på Spar, drar jeg til hippielandsbyen Cadaques, et steinkast unna Barcelona, for å besøke mamma og pappa. Hvert eneste år. Ikke noe i veien med det altså, men i år er det på tide å finne et reisemål som gir meg nye utfodringer! Og kanskje helt alene? Drømmen er å dra til et sted der jeg kan løpe i fantastiske omgivelser, nyte god mat (les sjokolade!) og god rødvin. Så HYL ut om du sitter på mitt favorittreisemål i 2016!

5. LYTTE TIL NY MUSIKK. I år har musikksmaken min vært svært ensformig. Selv om den gir meg energi i bøtter og spann, gir den samtidig dundrende hodepine til flere. Forståelig nok! So bring it. Jeg trenger nytt påfyll! Har du en artist du tror jeg vil like? En låt du tror jeg vil elske å løpe til? Roe ned sjela med?

6. TILBRINGE MINDRE TID PÅ MOBILEN MIN. Ingen overraskelse at frøkna er en ivrig snapper, men alt med måte, eller hva? På tide å ta et grep. Da jeg dro på min første, lange tur i marka, fikk jeg en smakebit på hvordan det var. I knappe 10 timer. Men så verdt det! Jeg lærte både meg selv, og min venninne, bedre å kjenne!

Siste punkt skal jeg allerede teste ut nå. I København! På tide å bli kjent med byen gjennom mine egne øyne, og ikke bare gjennom mobillinsa.

God helg !

Eventet var sponset av Mildh Press.