Lytt til kroppen!

IMG_5489-e1451153610312.jpg

Søndager altså. Dagen der korte Erlend Loe-setninger klinger så bra.Ro i sjela. Frokost på senga. En stor kopp kaffe. Treningssøndag.  Møllefest. 12 km.... Au! Vondt i kneet! Må. Justere. Treningsmengden.

Jepp. Det innså jeg i dag. Jeg gikk rimelig hardt ut i forrige uke og la opp en treningsplan med fire tøffe løpeøkter. Hvor mange jeg faktisk klarte å gjennomføre? To og en halv. Om jeg er skuffa? Nei, igrunn ikke. For er det noe jeg har lært den siste tida, så er det å lytte til kroppen. Å trene til krampa (les senebetennelsen) tar meg, kommer jeg ikke til å gjøre. Planen er å ha beina mine resten av livet, og jeg har nå innsett at jeg må trappe ned løpinga et par hakk. Dagens planlagte 20 km ble nedjustert til 18 km, men etter 12 km sa det stopp. Knærne gråt og foamrolleren ropte på meg. 60 km den første uka var kanskje litt vel hardt å ta i, men man lærer så lenge man løper!

IMG_5490

For å opprettholde styrken i beina og unngå skader, har jeg lagt inn en styrkeøkt i uka. Forrige uke kjørte jeg følgende:

Knebøy 5 rep 3 sett

Bulgarske utfall 10 rep 2 sett

Ettbeins rumensk markløft 12 rep 2 sett

Nordic hamstrings 6 rep 3 sett

I morgen er det alternativ trening som står for tur, og da velger jeg å kickstarte uka med crosstraining på Bislett 07.00 skarp! Variasjon er nøkkelen til suksess som dem sier! Og kan vi slenge på treningsglede her også? I krampemåneden januar ser jeg nemlig så utrolig mange som presser seg så alt for hardt på gymmen.  De setter treningsmål framfor treningsglede og hva skjer så?  Vondtene kommer raskere enn svint, og man gir opp. Hett tips: SLAPP AV I TRAPPA. Det ER lov å justere/endre målene sine!

Selv sier jeg meg fornøyd med ukas 40 tilbakelagte km, og gleder meg til nok en uke med løping! Hvor mange kilometer det blir? Det får bena vise!

IMG_5481

Treningslyst og treningsglede foran smertehelvete any day!

Og du? Lyst på litt søndagsmusikk mens du forbereder deg til uka? Here you go!