Derfor er musikk den optimale motivasjonen

img_7022-e1450030681395.jpg

Bare en gang til...Du kjenner følelsen eller? Du bare MÅ høre låta en gang til? Kjenne den gode følelsen strømme gjennom kroppen? Kriblingen? Euforien som bobler inni deg? Ja, om du tenker over det er det nesten som en forelskelse. Et begjær. Du FÅR bare ikke nok...

Jeg husker godt den første låta som virkelig rørte meg. Som satte seg på minnet. Se Ilden Lyse av Sissel Kyrkjebø. Den offisielle låta til vinter-OL 1994. Ikke bare rørte den en hel nasjon som satt og heiet fram våre skihelter...

Gå mot det lyset som flammer i nord

Gå til det landet hvor trollene bor

der hvor alle er ven med vinteren

den rørte hver og en...

Gå mot den fremtid du vet du kan få

Gå mot den himmel som drømmen kan nå

Gå den bratteste vei

Jeg går med deg

Jeg hadde knapt hørt en mektigere låt! Jeg skrapte fram min oppsparte ukelønn for tre uker og kjøpte meg CD-en på HYSJ HYSJ på CC Vest. 179 kr. Den gang var det rådyrt. SINNSYKT mye penger for kun én låt jeg hadde forferdelig dilla på! ( Så high fives til alle Bieber-fans der ute som tar opp lån for å skaffe seg et VIP-møte med pjokken. I get it!)

Et år senere begynte ballen virkelig å rulle. Jeg kjøpte min aller første Absolute Music CD. Nr 13. i rekka. Scatman, Alex Party, Rednex, Lisa Nilsson. Så mange ulike sinnsstemninger på en og samme CD! Akkurat som livet selv. Nr 15 satte seg virkelig på minnet. Disse hjerte-smertene låtene vettu? De som var ekstra såre når du ble dumpa av din første kjæreste? Eller kanskje ikke fikk oppmerksomhet fra den kjekke gutten i klassen som du var så forelsket i?

Powerballadene som gjorde deg både varm, sint, frustrert og glad om hverandre. Meat Loaf- Id lie for you and thats the truth. Do anyhting you ask me to. Would even sell my soul for you ( Eller bare gi deg svarene på den matteprøvene som var så vanskelig sånn at du kanskje ville gi meg et smil tilbake...) IM CRAZY ABOUT YOU.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=RbdpXx-PHuM]

Hver ettermiddag satt jeg foran radioen. Klar til å trykke RECORD om yndlingslåta mi plutselig skulle dukke opp. Fra Babylon Zoo med Spaceman til Jamie Walters med Hold On. Ja, til og med repeat-knappen på pappas gamle cd-spiller begynte å bli ødelagt etter at jeg spilte i hjel  utallige cd-er i Absolute Music-samlingen min. Og det var HER treningsinteressen min blusset opp. Etter å ha driblet meg til selvmål i Ammerud Cup-en litt for mange ganger, hintet Kostas (min baskettrener fra Hellas. Han var 160....Men spensten kunne ingen ta fra han, sa han på gnorsk-gresk norsk altså.) om at det var på tide å finne en ny hobby. På den tida var jeg 15  år gammel og hadde en svensk  rånekjæreste som på fritida, i det skjulte, sto på rollerblades og hørte på italo disco(!!). Gjett om jeg ble fascinert! For en artig hobby! Og for en spennende og "ny" sjanger i mine ører som var gjennomsyra av Reset og Da Buzz.

Kjæresten rulla videre til Sverige et par måneder senere, men italo discoen og lysten på å teste ut nye aktiviteter tok jeg heldigvis med meg! Yes, det var først og fremst min gryende interesse for  musikk, som var starten på min nye hobby, TRENING. Med Coronas Baby Baby spinnet jeg meg inn i tirsdagene på Friskis og Svettis, avdeling Vika, mens torsdagene var forbeholdt dansing etter at jeg på en klassefest  i 10-ende hørte Will Smith-låta Men in Black  og fikk det for meg at jeg skulle bli danser. To mislykkede oppvisninger senere,  begynte jeg å løpe. Og det var HER jeg fant mitt kall. Ikke det at jeg løper så raskt nødvendigvis, men det at jeg endelig følte meg "hjemme".En time gikk unna i en fei når jeg pressa play på minidiscen min. (Altså, det var jo egentlig UMULIG å løpe med denne merkeverdige oppfinnelsen da den hakka så til de grader, men fader heller. Musikk MÅTTE jeg ha.)

FullSizeRender(28)

Summa summarum som dem sier, musikk har vært alfa omega i livet mitt når det kommer til trening. Mobys Flower får meg i riktig push up-humør, jeg flyr over mølla til Justin Timberlakes Lovestoned Tiesto Remix ,burpeesene går unna til Nadia Alis Pressure ( Avicci Next Generation remix) og jeg legger meg ned på matta og tar et pust i bakken til James Vincent Higher Love  mens jeg lukker  øynene og tenker at det er sommer, sol og ferie til tross for at klokken er 07.00 på en gråværsdag i oktober. Musikk får tankene til å fly.

IMG_7694

Ja, hva skulle jeg gjort uten musikk? Hvordan hadde min hverdag sett ut?  I år har jeg hittil lyttet til musikk i 47 000 minutter. 788 timer. 33 fulle dager med festival på øret. Det er mye.

Og jeg hører stadig vekk nye låter som løfter meg. Gir meg energi. Kjærlighet. Glede. Melankoli.  Enkelte låter passer liksom til alt! Fra kjærlighet til kjærlighetssorg. De er så fine at det gjør vondt å høre på om du skjønner? Min nyeste forelskelse er låta Faded. Den får virkelig HELE følelsesregisteret til å jobbe. Jeg blir glad, trist, jeg vil løpe, svømme, stå stille i regnet på en regntung dag. Alt på en gang. Sorry Adele, jeg må si good bye for now. For denne låta...Og i morgen. I morgen er det denne låta jeg skal fly over mølla til! Blir du med?

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=60ItHLz5WEA]