God bok

FullSizeRender23-e1449695651521.jpg

ANNONSE:Gave til mor, far, søster, bror og Espen Askeladd..Nei, ops! Han skal jo ikke ha gave...Det er lett å bli litt forfjamset i disse tider, eller hva? Alle gavene som skal kjøpes, pepperkakene som skal Instagrammes og antall julebord som skal attendes på Facebook. Det er til å bli "huegæren" av. Og når du først lander i sofaen eller plasserer bena på mølla etter en lang dag, er hodet ditt fylt av alt som skal gjøres før jul. Ja, du kjenner deg litt igjen eller? Og er du ekstra heldig, har du rukket å få smake på den store vinterforkjølelsen også! Som meg! Energien er der i hodet, men kroppen spiller ikke helt på samme lag.

Energinivået mitt stiger som regel et par hakk av pumpende musikk, men når beina ikke er særlig interesserte i å bevege seg bort fra sofaen, trenger jeg noe litt annet. Noe som gir meg påfyll! Energi til hodet og ikke til kroppen nødvendigvis.

Forleden dag lastet jeg ned Storytel. (Sjekk linken for å teste gratis i 30 dager!)Tenk Spotify i bokform! Altså et HAV av bøker som du kan velge og vrake i via et abonnement. Som nyfrelst markarotte, falt valget på boka til Lars Monsen og Trond Strømdahl, Norge på langs- ett år i Villmarka.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Og boken gjorde meg ikke akkurat mindre markafrelst!

Som purunge guttepjokker fantes det ikke noe mer spennende enn å bli med våre foreldre på tur i Oslomarka. Vi spikka pil og bie i vårskogen og lekte indianerkrig med brødra våre. I en storby som Oslo er veien kort til alkohol, narkotika og kriminalitet for rastløse ungdom. Vi hadde heldigvis marka, leser Monsen.

Vi blir kjent med den unge Monsen. Skullerud-gutten som i 1985 ble beskrevet som en lyshåret kraftig bamse som gjerne kunne blitt tatt for å være et hamburtertyggende tv-vrak. Sånn ved første øyekast altså. Men førsteinntrykket spilte klassekameratene et puss. Når Monsen åpnet kjeften var ordet MARKA sterkt representert. Noe Trond Strømdahl bet seg merke i raskt. De to guttene fant hverandre, og for hver utfordring som ble overvunnet, steg lysten på nye utfordringer, sier Monsen.

Som jeg kjenner meg igjen! Det var som min aller første marakatur. Da jeg trodde viskose og ull var litt av samme ulla...Men jeg fant raskt ut at de tilhørte nokså ulike stoffgrupper...Spesielt i kulden...Men jeg overlevde den seks timers lange turen i marka, noe frossen, hakket smartere, og hakket mer interessert i  å anskaffe meg praktiske klær til neste tur.

Og som Monsen så fint beskriver det: Jeg trives aller best når svetten triller nedover ryggen min.

Ahhhh! Timene i sofaen gikk, og jeg levde meg mer og mer inn i boka.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

YES. Jeg VAR virkelig i marka. Jeg kjente lukten av vedkubber;) Der jeg ellers ville tenkt at et par timer på sofaen var fullstendig waste, fant jeg nå mye nytte i min sofatund. Meg og Monsen liksom. Og vedkubben.

Jeg gruer meg nesten til den er ferdig. Men heldigvis ligger det en godtepose av bøker der inne jeg kan velge og vrake i! SOM jeg gleder meg til lange juledager på sofaen!

Untitled

Har du lyst til å drømme deg litt bort nå i denne heseblesende måneden vi er i? Kjenne at det er godt å tenke på noe annet enn å stresse rundt i butikker og kjøpe gaver? Kanskje til og med kjøpe Storytel i gave til noen? Sjekk ut mer om Storytel her. Vanlige abonnement koster 169kr/måned, og alle kan prøve tjenesten gratis i 14 dager!

Oversikt over Storytels nye bøker, kommende bøker og toppliste finner du her.

Og du? God bok a!

Innlegget er sponset