8 tips til hverdagsmosjon

img_55761.jpg

...som ikke innebærer å hoppe av bussen et stopp før eller alltid velge trappa foran heisen! Men hey, disse er vel så viktige altså! Men av og til kan det være litt artigere å sprite opp hverdagen med noe som også setter i gang lattermusklene!

cropped-Coverbilde.jpg

  1. Ta knebøy ved printeren. Valgt å printe ut halve Internett i dag? I stedet for å ta deg en lengre pause ved kaffemaskinen, gjør et par knebøy ved printeren mens den jobber iherdig!
  2. "Noen som blir med på en dansepause?" Mens andre tar en røykepause, kan du oppfordre kollegaene dine til en dansepause ! Slå dere løs i 3 minutter mens dere hører på en låt dere alle liker. Prøv å overtale røykerne til å bli med en dag også!
  3. Bor du kort unna butikken og på handlelista står det melk, bananer og havregryn? FLOTT! Kjør utfall med bæreposene på vei hjem da vel! Ser folk rart på deg? Jaja, de kan LE så mye de vil. Trening forLEnger din LEvealder. Tenk på det du! Tenk på alle de årene med fantastiske opplevelser du får, som de går glipp av!
  4. Mens vi er inne på dette med levealder, å gå raskt 75 minutter i uken vil forlenge din levelader med nesten to år. Du behøver ikke øve til VM i kappgang altså, men fyr opp en god musikkliste som gjør at du får litt fart på beina! Anbefaler dessuten gogging for dere som ikke alltid orker å jogge!
  5. Finn en ny hobby! Bytt ut den ene kondis/styrkeøkta med noe HELT annet! Selv har jeg begynt på rockeringkurs. Der får både lattermusklene, balansen og magen kjørt seg til de grader!

IMG_23436. Vaske! Jepp, under og over stoler, vinduskarmer, skrubbe skrubbe. Svette i panna? Jepp, vasking er ordentlig hverdagsmosjon! ( Å NEI, tenker du. Ikke vaske??? Men her gjelder å flytte fokus. Tenk på det litt som et løp/kamp/konkurranse du skal gjennomføre. Du har det ikke akkurat DIGG idet det pissregner på NY maraton, du snuser på 25 km og  kjenner at det gnagsåret begynner å utvikle faretruende fort til en stor blemme? Men du gir jo ikke opp? For du vet jo hva som venter deg? Heder og ære, et heftig skrytebilde til Facebook og gleden av å ha gjennomført!  Tenk når du har vasket heimen før samboeren har kommet hjem a! Og det er SKINNENDE rent! Tenk så mye heder og ære du får da! Og gleden av å ha det rent rundt deg! Og kanskje vil du laste opp et bilde av herligheten?

7. Kl. 14.00. Det magiske klokkeslettet hvor de alle fleste føler på jobbtrøttheten/cravingen etter snacks/tanken om at det er få timer igjen av arbeidsdagen. Akkurat da skal du ta deg en gåpause. Ta en tur rundt bygget , gå litt rundt på kontoret, eller hva med å oppfordre noen til å bli med på en gåtur på huset før kl. 15.00-møtet setter i gang?

IMG_0636

8. Har du noen gang prøvd å slå Google Maps? Det er faktisk veldig gøy! Hver gang jeg sjekker ut hvor langt det er til et sted med Google Maps ( feks 30 minutter til fots) lurer jeg alltid på hvem testperson har vært. En turist som spankulerer rundt i byen og fokuserer mer på bygningene rundt seg enn retningen han/hun skal i? Nå tar jeg muligens hardt i her, men jeg tror mange klarer å slå Google Maps-tidene til fots i alle fall! Prøv da vel!

10384728_405893432882079_9144987889618075018_n

Lykke til!