Balanse er nøkkelen

popupdj_bilde.jpg

Balance is... the key to life ifølge et lite søk på Google! Og søkemotoren har jo selvsagt veldig rett! Balanse i hverdagen, balanse på jobb, balanse på hjemmebane og balanse når det gjelder trening og kosthold. Og la oss snakke litt om det siste punktet. 5:2, 7:2, 5-4-3-2-1 I MORRA er det godtestopp! Det florerer virkelig av dietter i dagens samfunn, et ord jeg ikke har noe spesielt sansen for. Mens kosthold og livsstil representerer det hverdagslige/normale, er dietten midlertidig. Altså, HVOR lang tid tar det før du sprekker? Før du ikke lenger klarer å motstå lukten av de ferske nybakte bollene hos Deli de Luca en fredagsmorgen?? DU sprekker! Å nei! Verdens undergang! Hva gjør du da?? Gir du opp?

Dietter får ofte folk til å sprekke, mens en livsstil, ja den varer. Men hvordan oppnår vi en livsstil vi faktisk klarer å leve med? En livsstil som ikke bare er bundet opp i regler og restriksjoner, men som faktisk gjør oss lykkelige.... og mette?

Når du er på diett, tenker du ofte på hva du IKKE kan spise eller drikke. Om det er boller, sjokolade, frukt, vin eller et støkke varmt bananbrød toppet med krem, blåbær og jordbær?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Når hjernen vår konstant tenker på det "ulovlige", hva skjer så? Jo, vi craver det desto mer.

Ta for eksempel et barn på julaften. Selvsagt har Ola(9) lyst til å åpne ALLE julegavene sine med en gang han våkner på julaften. Og den sjokoladekalenderen? Ja, den ble spist opp kvelden 1.desember, men godt kamuflert med alle lukene lukket godt igjen selvagt... (Ok, I admit it, gjort det samme sjæl fra jeg var 10 år til...ja, gjør det fremdeles faktisk...) Det jeg prøver å si, er at når du hele tiden blir fortalt hva du IKKE bør gjøre, hva skjer?? Selvfølgelig sprekker du! Det er menneskelig!

Et balansert kosthold derimot, DET er fullt mulig å få til. Du DØR ikke av å spise litt sjokkis i nye og ne, så lenge vi snakker en balanse her! Sugen på noe søtt etter middag? Ta deg en liten bit sjokkis da vel! Uten å maule hele 200 grams plata!

IMG_1042

I dag ble det pizza til middag her i heimen. Den med ost vettu? Og siktet hvetemel? :)

FullSizeRender(6)

Håper du nyter søndagen! Og husk, balance is the key to life!