Derfor bør du ta fram rockeringen

Husker du hvor gøy det var, eller? Du som er sånn cirka rundt 30 år nå, og minnes en ungdomstid med dødball, lus, hoppestrikk og slengtau? Tiden da vi 14/15-åringer holdt oss aktive fordi det var gøy, og ikke fordi vi følte vi måtte ligne på en eller annen #tonedandtanned kropp på Instagram. Da valgets kval sto mellom håndball- eller baskettrening på torsdager, og ikke hvilke øvelser som skulle gi oss flat mage, slik jeg har hørt at flere skoleelever nærmest trygler gymlærerne sine om å lære. Hvor ble av treningsgleden? Smilene? Latteren? Det er sjelden jeg finner den ved legpress-maskinen på gymmen skal jeg innrømme. Hver sin smak altså, men vi vet alle at variert trening gir fremgang. Ikke bare fysisk, men også mye psykisk tror jeg! Så hvorfor ikke prøve noe HELT nytt i ny og ne?

Forleden dag, da jeg tok min sedvanlige scrollerunde på Facebook etter jobb, kom jeg over dette:

Noen få dager igjen, og noen få plasser igjen! Siste mulighet til å melde seg på nybegynnerkurs i Hoop Dance i år, så grip sjansen hvis du har lyst til starte en ny tilværelse hvor trening er gøy, kreativt og inspirerende! Passer for alle, og nei, du trenger ikke å ha klart å bruke rockering rundt livet før

1fe3fb_66e05f4defe04a70ab9915bbbd48ca93.jpg_srz_p_790_466_75_22_0.5_1.2_0_jpg_srz

Wow! Dette plastrøret hadde jeg knapt sett på 15 år, og tenk at det faktisk finnes et eget samfunn i Oslo som kurser folk i rockering. Mad Moonrise Hoop Dance består av Benedicte Rasch, med god hjelp fra sin beste venn fra barndommen, Silje Høidal,  som produserer rockeringene de bruker og selger. (Jepp, de oppsøker faktisk byggeplasser for å få tak i disse plastrørene som de dekorerer selv!)

Selv begynte Benedicte med Hoop Dance i 2010, mest fordi hun var så fascinert av hvordan det så ut.  28 år  gammel snublet hun over en video på nettet, og etter litt googling fant hun fort ut at det finnes jo en hel verden av folk som driver med Hoop Dance der ute! Allerede høsten 2010 gjorde hun sitt første show, og ble mer opptatt av hvordan Hoop Dance føltes enn hvordan det så ut. FullSizeRender(2)

- Jeg innså at jeg rett og slett likte følelsen av å være i flow med rockering så godt at det i seg selv var grunn nok til å drive med Hoop Dance, faktisk en bedre grunn enn at det så kult ut utenfra. Jeg føler at rockeringen har gitt meg evnen til å tro på at jeg kan klare det jeg vil få til, og energien til å fullføre prosjekter. I tillegg har det gitt meg bra kondis og sterke muskler, det ville jeg nok ikke hatt hvis jeg skulle presset meg selv avgårde på et treningssenter, for det ble det dessverre aldri noe av i alle de årene jeg forsøkte å disiplinere meg selv til å trene på den vanlige "voksen-måten" med treningsapparater og den slags.

Her snakker vi ekte treningsglede! På tide å teste dette plastrøret som jeg selv ikke hadde brukt på, ja 15 år. Valgets kval. Her var det mange artige farger å velge mellom!IMG_2337

Sammen med 17 andre nye rockere, skulle jeg nå finne flowen med ringen min i  de neste 90 minuttene. Og hvordan det gikk? Overraskende bra vil jeg tørre å påsta! Dersom du følger meg på snapchat fikk du kanskje med deg dette? (kaller meg for stinita)

https://www.youtube.com/watch?v=jNXookScjxw&feature=youtu.be

Ikke bare hadde jeg vondt i kjeven fordi jeg hadde ledd så mye, magemusklene hadde virkelig fått jobbet iherdig også! Yes, dette er virkelig god trening! Lurer på andre grunner til hvorfor det er verdt et gjensyn med dette plastrøret?

Her er Benedictes fem gode grunner til å rocke:
1. Det er en morsom måte å trene på. I stedet for å se på klokka og telle minutter og repetisjoner, har vi det bare gøy mens tiden flyr. Man merker ikke så godt hvor slitsomt det er når man heller fokuserer på å få til nye triks til musikken.
2. Å være i flow med rockeringen og gjøre triks som flyter over i hverandre blir etterhvert også en form for meditasjon. Man er nødt til å være tilstede i øyeblikket, ellers faller rockeringen ned. Det er en veldig altoppslukende opplevelse av å være til stede i seg selv og kroppen, samtidig som man er i fart og ikke sitter stille.
3. Man får bedre selvtillit og tro på seg selv når man oppdager alle de stilige triksene man får til. Man får en liten selvtillits-boost hver gang man klarer et nytt triks, og det blir på en måte motivasjonen man trenger for å fortsette.
4. Man trener styrke uten å belaste kroppen. Rockeringene vi bruker veier ikke noe særlig, men på grunn av at vi hele tiden utfordrer balansen med nye øvelser, styrker vi mange muskelgrupper, spesielt kjernemuskulaturen, men også muskler i beina, lårene, armene osv.
5. Det er en kreativ uttrykksform. Jeg tror vi mennesker trenger en måte å uttrykke oss til musikk på for å føle oss på topp. Når man hører en låt man liker så er det kanskje noen som får lyst til å synge, og noen som får lyst til å danse, men en del av oss er litt for sjenert og tenker litt for mye på hva andre måtte mene om sangstemmen vår eller måten vi danser på. Da er en rockering en super måte å utfolde seg på. Rockeringen blir veldig fort en trygg sone hvor man tør å være seg selv.

You heard it! Gjett om jeg er klar for neste ukes utfordringer! Dette trikstet står høyt på ønskelista: https://www.youtube.com/watch?v=iek_y85b9m4&feature=youtu.be

Trenger du en låt å rocke til? Her er Benedictes favorittflowlåt!

https://www.youtube.com/watch?v=X42KyGE4xNU

Ble du litt nysgjerrig på et rockeringskurs sier du? Sjekk ut Mad Moonrise Hoop Dance

IMG_2343

Så da sees vi kanskje i ringen?:)

 

Follow my blog with Bloglovin