Kom deg ut i marka!

For et par uker siden var jeg på min aller første ordentlige skogstur i marka. Yes, vi snakker 3 mil, 44 444 skritt, fjellsko selv Monsen ville blitt stolt av, og niste til å fø hele Frognerparken på en solskinnsdag i ferien din og min.

Jeg var GODT forberedt med andre ord. MEN selve overnattingen uteble. DET måtte jeg gjøre noe med. I anledning 1.november, som er datoen for når man kan melde seg inn i DNT  og få to måneder med på kjøpet, var jeg fast bestemt på å overnatte i skauen denne helgen med min Monsen-venninne, Annika. Annika som alltid passer på å ta med det jeg alltid glemmer. Annika som holder kartet vårt riktig vei når vi har forvillet oss for langt inn i marka. Annika som kan skilte med gullmedalje i Røde Kors-kurs, og husker på å slå av mobilen så vi har litt strøm til overs når denne frøkna her snapchatta bort batteriet sitt de første 20 minuttene av turen. Yes, hele 18 timer måtte jeg klare meg uten mobil. Stine sosiale-medier Hartmann har vært på SERIØS mobildetox på Marka. (Glemte nesten hvordan jeg skal # ting på Insta igjen...) Og befriende var det! Luckily tok jeg drøssevis av bilder for å vise dere hva JEG synes dere burde bruke helgene på fremover om dere ikke orker å bo på gymmen i eksos-Oslo. But first, how to get there. Vi troppa opp på DNT i Oslo, så jeg kunne melde meg inn og skaffe meg nøkkelen til over 500 hytter i marka!!!

IMG_2079

Etter en 20 minutters hang out på DNT, bestemte vi oss for å dra til Myrseter i Nordmarka. En 8 km kosetur fra Lommedalen. Dvs, T-banen til Kolsås, beine til bussen mot By før turen kunne starte. Allerede på T-banen var det ingen tvil om at jeg reiste sammen med en ekte markajente! I give you Annika som namer ALLE tingene sine med en søt, liten navnelapp med navn og nummer på. ( Psst. Legg merke til Solo-en i bakgrunnen a. Tradisjonen tro liksom. Ser meget strategisk plassert ut, men den er altså ikke det! Sponsa?? LOL, I wish! )

IMG_2087

På T-banen møtte vi på denne karen her. Turgåer Oddmund! Han var egentlig sjukt klar for å bli med oss, men han hadde dessverre en turavtale med en kompis dagen etterpå, og takket høflig nei. ( MEN, han fikk litt av hyggelig tur på T-banen da pop up måtte vise han hva en pop up dj er. ( sjekk ut @popupdjstine på Insta! Eller så du det kanskje på snap? Kaller meg for stinita.  )

IMG_2088

Og DER var vi igang! Opp med kartet, nå begynner eventyret til skogs!

IMG_2130

Og frøkna lærte å bruke kompass! ( var en smule keen på å guide oss tilbake til byen siden jeg glemte å kjøpe den 200 g melkesjokoladen med Kvikk Lunsj som jeg er så glad i, men siden Annika var så Monsen-fokusert måtte jeg bite i det sure eplet istedet for sjokkisen...)

IMG_2129

En smart ting ved å feire Halloween i skogen: Du er pissredd i fem timer uten å ha brukt ei krone på jukseblod eller djevelhorn.

IMG_2163

12184024_10153879779206055_3164182863663432393_o

Vart du skremt no??? Ok, hadde med maska mi da. Kosta typ 20 kr på Nille.

SE HER A! VI MÅTTE KRYSSE EN SYKT SKUMMEL BRO! SÅVIDT ANNIKA KOM SEG OVER!

IMG_2148

Prøvde å ta en selfie med kompasset når mobilen flønka. Funka dårlig. Og her begynte #abstinensene

IMG_2139

Telte her kanskje? Ved dette vannet? Happy freaking Halloween. Var livredd her i to sek skal jeg innrømme.

IMG_2157

image

Mens mørket senket seg som et teppe over Nordmarka, fant vi endelig fram til hytta!

IMG_2174

På med mitt favorittkjøp de siste ukene, hodelykt!!!

IMG_2181

Middagen ble en deilig fiskesuppe!  Fisk a la Stine, resten ( dvs alle sånne praktiske ting som krydder, saus, tilbehør osv a la Monsen-Annika. )

IMG_2186

Tok et par bilder til neste Villmark-film også.

Dette bildet har jeg gitt (VG-) tittelen: Du vil ikke TRO hva som skjuler seg bak denne døra!

12185353_10153879780176055_7295383725279611016_o

Yatzy i yatzy!

image

På tide å skrive et lite innlegg i hytteboka:

IMG_2178

IMG_2225

IMG_2226 For en opplevelse. For et døgn. Og vi er kun et par timer unna Oslo! Jeg fant virkelig roen på Myrseter. Var det lufta, null batteri på mobilen eller det å lage en faaaantastisk middag med hodelykter på samt gode samtaler med ukjente turentusiaster? En miks tror jeg vi sier!! Jeg er rett og slett forelska. En liten skogsfie med resten av crewet fra hytta:

IMG_2238

Takk for et supert opphold!!!IMG_2233

På vei heiimatt med den nye festkjeppen min! Takk for meg, marka! I will be back! Og håper vi sees? Og uten dekning kanskje? Så vi kan finne #roen?:)

12188152_10153879778721055_3821302934120795290_o

Så avslutter vi turen med en smoothie på Byporten og litt lading av mobb?😛 Balanse er viktig! image