Det er trendy å være sporty

Klokken er 17.30, og idet du forlater jobb, legger du med ett merke til den. Du havner  kanskje ved siden av den på en overcrowded buss, eller du støter på den på Rema 1000 foran deg i kassa, den suser forbi deg på en sykkel eller så er den kanskje i gang med 4*4 intervaller ved siden av deg på mølla på Elixia Carl Berner. Yes, jeg snakker jo selvfølgelig om treningstighsten. Den ettersittende elastiske buksen som virkelig fikk sin revolusjon på 80-tallet med aerobicdronningen Jane Fonda i spissen. De siste årene har den vært på raveparty og runda fargekartet samtidig, og er det noen som virkelig har gitt blanke i janteloven, ja, så er det treningstightsen.  The more the merrier and so on.

IMG_1978

 Jeg innrømmer selv at jeg er hekta. Avhengig. Akkurat som jeg er avhengig av min daglige dose med aktivitet, er jeg altså avhengig av denne fargesprakende galskapen som har tatt treningsbransjen med storm.  Jeg får liksom ikke nok! Nye farger, nye mønstre, nytt stoff. Bedre motivasjon skal man lete lenge etter! Er dere ikke enige? I det man peser seg opp en tung bakke og titter ned på sine flammetights og tenker : DÆVEN, NÅ ER DET BARE Å SETTE FYR PÅ DISSE BENA OG FLY TIL TOPPS! Og komplimenter da. Fra kjente og ukjente. Trenger ikke bikkje jeg så lenge jeg har en fargesprakende tights! "ÅÅÅ, så fin tights!!!Hvor er den fra????"

Men hva er det neste? Hva skal bli min neste addiction?? Det neste som gir meg kick og komplimenter??

Forleden dag var jeg og treningstighsten (den gule på bildet) på et foredrag om trender i sportsbransjen, og da denne sliden kom på, måtte jeg le godt:

FullSizeRender(1)

Om jeg følte meg litt truffet her??? Skal vi se...Vel, el-sykkel er uaktuelt da det er særs lite sporty i min verden, og triathlon? Vel, jeg lærte aldri å stupe og kunne vel knapt klart å ta svømmeknappen den dag i dag, men resten?

Jeg eier x antall tights, men er fortsatt på jakt etter den perfekte treningstightsten...Eller la oss bare si at jeg samler på farger og har ikke runda fargekartet helt enda...

Løping? Ja, det sier vel seg selv ettersom jeg er en running DJ og løpeinstruktør samt ufrivillig duracellkanin.

Ekstremløp? Hei, Ecotrail 80 km. Vi prøver da! Går muligens i sneglefart, men for en opplevelse!

Gadgets? Er nok ikke den verste her, men føler meg überhipp med løpevest, hodelykt, pulsklokke og pulsbelte der jeg gogger rundt i byen og sjekker om noen "liker" ruta mi på Strava.

Det er trendy å være sporty. Hør på den du! DEN gleda en treningsrotte som meg!  Spesielt der jeg sykler til jobb hver dag og entrer kontoret, smårød i kinnene og med hjelmen fortsatt godt planta på huet. Ikke det at jeg føler meg så trendy, men jeg merker jo at kommentarene har forandret seg noe de siste årene. Fra humrende latter til "Så flink du er til å bruke hjelm! Hvilken vei sykler du da? Så sporty av deg å sykle til jobb! Bra du har på deg refleks og hodelykt!"  Vips, så var sykkel-Stine blitt trendy.

Men hvor lenge varer egentlig en slik trend?

For min del har jeg aldri brydd meg hvorvidt det er trendy eller ei å være sporty, men når jeg ser at noe så enkelt som en fargesprakende treningstights kan få noen til å velge aktivitet framfor å slite ut godstolen hver kveld, ja da håper jeg virkelig at denne sporty trenden vil vedvare en stund!

Trendy klem fra DJ Pop Up!