Den store goggeturen

bilde_2.jpg

 Det er SØNDAG, klokken er 11.30 og vi ankommer Sognsvann med BIL. God planlegging der altså. 20 hissige minutter senere klarer vi heldigvis å karre oss til en parkeringsplass, og gjør oss klare for den store SØNDAGSKØEN rundt Sognsvann tror min venninne Helene. Men der tok hun så feil så feil!

Etter min episke skogstur i starten av oktober, har jeg virkelig fått sansen for marka, og hadde planlagt en litt annen rute til oss denne søndagen.Og ikke bare det, Helene skulle dessuten være testkanin for mitt nye favorittuttrykk, GOGGING!

Et artig uttrykk jeg ble kjent med i forrige uke via Instagram-profilen til langrennsløperen Øystein "Pølsa" Pettersen. ( Takk, Anne Lene Tveten Ekkje!)Det er jo helt fantastisk! En salig blanding av å jogge og gå. Snakk om perfekt måte å få opp løpegleden til folk på! Helene hevder selv at hun la igjen kondisen på Sats for 1,5 år siden, og i dag var det på tide å gjøre noe med dette!

Vi startet turen med rask gange retning Ullevålseter, og formen til Helene var på topp! Det var heller frøken pop up som måtte legge inn et par bildepauser her og der grunnet litt høy føring av Flipper-spill kvelden før. Sliten av Flipper. Da har du tatt i!

IMG_1782

Etter mauertua Ullevålsseter, var neste mål BOLLE. Vi valgte å la lukta guide oss opp til Frognerseteren, og jeg angrer en smule på at jeg ikke skrudde på Strava så dere fikk se hvor kjappe vi var på labben den siste kilometeren!

Bollelukt= tidenes beste motivasjon. To GIGANTISKE sjokolademuffins senere ( de hadde ikke boller!! Er det mulig. Neste gang baker vi de sjæl!)  var energinivået på TOPP, og det var på tide å introdusere Helene for gogging.

"Du, vi skal ikke gogge litt a??"

"HÆ??"

"Ja, gåløpe liksom."

"Jeg har jo ikke løpt på 1,5 år!!!"

"Men, Helene. Vi skal GOGGE!!! "

Helene ser noe forfjamset ut. Usikker på dette nye begrepet jeg har introdusert for henne. Men..det går jo så sakte?? Skal vi ikke løpe litt fortere?...Hei, vent, det her går jo faktisk veldig bra...Vi gogger ned fra Frognerseteren til Ullevålsseter, og Helene kan nesten ikke tro det. I et og et halvt år har hun gått og gruet seg til denne dagen. Til dagen da kondisen hennes må ta opp eksamen igjen. Og resultatet? En soleklar A! Helene er den rene endorfinmaskinen idet vi gogger ned til Sognsvann og rekker derfor å ta blinkskudd som dette!

IMG_1799

Etter at jeg virkelig fikk opp interessen for trening og løping, hender det ofte at jeg får slengt følgende i trynet når jeg  treffer på perifere Facebook-venner. HERREGUD SOM DU LØPER A!!! GJØR JO IKKE ANNET!

Men skal jeg si deg en hemmelighet? Egentlig så gogger jeg! Det er jo så mye mer man får med seg på en goggetur! Og hvordan skulle jeg egentlig fått tid til å ta alle disse bildene om jeg kjørte Tour De Sognsvann hver bidige dag?

Jeg slår et slag for gogging fremover, og håper virkelig at vi sees neste gang jeg gogger i marka! Kanskje med min nye goggevenninne Helene på slep?:)

 Goggeklem Pop Up DJ