Fra fitnessLOL til seriøse bloggtanker.

Etter X antall døgn i sykesenga, var det deilig å hoppe&sprett litt denne helgen skal jeg innrømme! I anledning NIH Fitness Convention fikk jeg virkelig rørt på røven litt. Bokstavelig talt. Testa en maskin kalt bootybuilder. Svei bare LITT som du ser! (Digresjon: Prata litt med han karen her som står bak konseptet. Kunne fortelle meg at han også var en habil DJ! Dog på 90-tallet. I frekksta. Vedder en hip trust-maskin på at favorittlåta var I Like Big Butts and I can not lie...) OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fant meg også en annen sprek kompis! Han her kan gjerne stå i stua mi når jeg kommer hjem fra jobb og det har regna sideveis og jeg tok på meg mine nye semskede sko og en ny semsket jakke! Da er han kjekk å ha!

 Mr Boxer!

IMG_1422

Og disse ballene her da! Kan brukes til så mangt! Og tenk om jeg kan plassere små, bærbare høyttalere inni dem a. Rullende musikkmaskiner som man også kan trene med!!!

IMG_1405

Deltok dessuten på en løpetime med den tidligere norske friidrettsutøveren Hanne Lyngstad, som lærte oss flere triks det kan være greit å ha i ermet til neste løpetur/løp jeg skal delta på. Ecotrail NeXT! 80 deilige km. Tidenes lengste Spotify-liste med andre ord! Tror jeg må begynne å jobbe med den asap selv om løpet ikke er før mai 2016...

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Og kan karen her da! Sjølveste Kjetil Andre Aamodt og solstråla Pia!

IMG_1484

Som kongen av nedoverski, var det temmelig spennende å høre på foredraget hans om prestasjonskultur og hvordan man utnytter sitt fysiske potensiale på best mulig måte! For å gi dere en liten smakebit: Pappaen til Kjetil hadde et slagord som han prøvde å spikre inn i huet på Kjetil da han var liten: VONDT ER GØY! hohoh. For en pappa! Han hadde sikkert vært artig å ha med på Ecotrail om jeg hadde satt på Boten Anna på repeat! JADDA! Kjetil snakket også mye om  hva som skal til for å faktisk nå toppen. Key Words:

Hardt arbeid

Mestring

Fokus og prioriteringer

Sunne verdier og holdninger

Trivsel vs ambisjoner

Killerinnstinkt

U GOT IT! Skal prøve å ta med meg disse ordene jeg, Kjetil!

WARNING. Her kommer noen litt mer seriøse tanker fra Pop Up:

Søndag var jeg på et to timers foredrag med psykiater Finn Skårderud som definitivt burde vært obligatorisk for alle, som jeg så noen også skrev på Instagram. Kroppen er den nye sjelen het foredraget, og jeg sitter igjen med så utrolig mange tanker. Spesielt etter denne sliden kom på:

IMG_1394

Ja. Er det ikke litt sånn vi lever livene våre? Når du virkelig tenker gjennom det...Når vi tar dagens første scrollerunde på Instagram. Den frokosten er jo sikkert kjempebra siden HUN med så mange følgere har lagt den ut...Den har jo sånn quinoafrø og sukrin gold og greier...*screenshot* Dagens andre scrollerunde, Å, sjukt fin den buksa hun har på seg! Men først må jeg få thigh cap da..Det skal jeg klare. Jeg så jo noen fine øvelser på det i går...  *screenshot*. På vei hjem etter jobb-scrollinga:  Ny grønnsakpasta? Den MÅ jo bare være sunn siden alle bloggerne legger den ut...

Screenshot screenshot screenshot. Yes. Man screenshotter seg gjennom dagen for å bli...inspirert? Eller bli inspirert til å bli som andre?

Jeg tok meg selv i å fundere litt over utrykket Fitness, som jeg for øvrig kun har forbundet med oljete kropper og torskemiddager med brokkoli. For å sette det litt på spissen.

Men da var det jo greit at psykiater Finn Skårderud kunne komme med oppklaring! Fitness kommer altså av ordet fit- som handler om, ja to fit in. Å passe inn altså....i en annen buksestørrelse?

Fitnessbølgen har tatt helt av i sosiale medier, og aldri før har så mange blogget og lagt ut fitspo-bilder i hytt og gevær. Da er det også viktig å tenke litt ekstra på mottakeren.

Jeg tror at mange som er aktive i sosiale medier glemmer litt det. Jeg vet at de aller fleste bare vil inspirere, motivere og være et godt forbilde. Joda. Men når man inspirerer og motiverer noen til å få et noe anstrengt forhold til egen kropp og kosthold, ja, da er det liksom ikke så greit lenger, eller hva? Tenk litt på det, please! Ikke svartlist den bananen er du grei!

I kveld blir det sjokkis på denne frøkna her i alle fall. Den MED sukker vettU?

IMG_8346