Cadaques i mitt hjerte

Det stikker liksom. Jeg kjenner meg rett og slett litt tom. Likegyldig. Vil bare sove hele veien tilbake til Norge. Orker ikke tenke på morgendagen. Jeg klemmer ansiktet mot ruta og titter ut på den spanske fjellheimen idet jeg forlater min favorittby, Cadaques. Ja..Det er...Det er nesten som kjærlighetssorg dere!

Siden jeg var 12 år gammel har Cadaques vært mitt andre hjem. Den katalanske fiskelandsbyen utviklet seg raskt til å bli min sommerflørt i 10 år på rad. Jeg forgudet den. Lukten av tapas, Piz Buin-solkrem, spanske cigarillos og oversøte Pina Colada bodde i nesen min i de to ukene jeg var i Cada hver sommer. Og som jeg savnet luktene da jeg kom hjem!

I år var det fire år siden jeg var der sist. Det var på tide med en gjenforening med min store sommerflørt.

IMG_5099

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

IMG_4872IMG_4763

IMG_4748

"Que precioso", hører jeg de spanske turistene hviske når de trasker rundt i gatene og knipser bilder i hytt og gevær. Men den beste utsikten? Det må være utsikten fra verandaen vår. Hvor magisk er ikke dette? Her vil jeg bli gammel. Sitte med min vino rojo, et par barnebarn som løper rundt mens denne låta surrer og går i bakgrunnen.

216974_10150749147030122_4623368_n

Takk pappa, for at du tok meg med hit når jeg var liten!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Men der mine tidligere år i Cada har vært preget av sene netter og cervezas( til mammas og pappas fortvilelse) var jeg hakket mer ivrig på å stå opp tidlig for å oppleve den spanske fjellheimen denne gangen ( til mammas og pappas fortvilelse part 2: "Stine, åreee heiite, du måkkje gå deg bort! Det e fole varmt oppå fjellet! Vær forsiktig!!!!)  Med raske briller, Camelbaken og en laang spilleliste. Som jeg elsker ferie!

IMG_4956

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

..og når man har krysset en og annen fjelltopp og bena trenger en pustepause... Da er det temmelig greit å finne steder som dette! Tok en pit stop i denne hengestolen som dukket opp i ingenmannsland. Og da mener jeg  virkelig ingenmannsland. Vakke en kjeft å se. Bare meg, naturen og hengestolen i den gudsforlatte byen. Befriende!

IMG_4936

Etter en lang og deilig tur over fjellet, smaker det temmelig godt med en liten GT gitt.

IMG_4884

Heftige drinker krever heftig mat. Spiste ofte på den libanesiske restauranten Beirut under dette sjarmerende treet!

   IMG_5131

Hummmmmmmmus:)

IMG_5147

Deilig tunfisk (som BADA i olje, hehe)

IMG_5092

Verdens vakreste farge. Som blir enda vakrere mot en blå himmel. La meg bli gammel her a?

IMG_4832

Vindrikking på dagen. Beste som finnes. Man er ikke trøtt dagen derpå, og kan legge seg tidlig! For det er vel det ferie handler om? Om å ta ting i sitt tempo? Gjøre som man vil?

IMG_5056

Lange løpeturer, vin på dagen, digg mat, vakre farger, vakre lukter, sol, varme og en nydelig havutsikt. Der har du min favorittferie. Ikke rart du er min sommerflørt, Cadaques! Savner deg allerede jeg.

Din Pop Up DJ