Bypåske i Berlin

Mens dere andre har meska dere med påskeegg og fått solbrilleskille herfra og til Hemsedal cafe, har jeg vært i Berlin og rulla på en nedlagt flyplass. Ulikt andre turister som kanskje ville tatt med seg 60% penklær og ville kommet hjem med et par nye plagg å vise fram, besto min koffert av fire par joggesko, rulleskøyter, treningstigts og ullundertøy...og alt jeg kom hjem med var latterlig mange t-bane tickets fra Berlin city center til Templehof flughafen.

FullSizeRender (11)

Helt siden jeg deltok på rollerbladesmaraton i Berlin i september, har ønsket om returnere til byen vært stort. Da jeg ikke akkurat er født med ski på beina, og heller ikke ønsker å tilbringe påsken på en after ski-pub som lukter pre-pubertal svette og tappeøl, sjekket jeg billetter til Berlin ASAP. Før jeg visste ordet av det var fly bestilt, hotell i boks og skøytene gjort klare for vårrulling i Berlin! Tenk om det kun tok 8 min å rulle til Berlin a....Det hadde vært noe det!

FullSizeRender (2)

Vi bodde på Mondrian Suites hotell, helt okei sted å slappe av mellom slaga, men jeg ville ikke anbefalt det for de som kjenner til Mondrian fra LA akkurat...Når vi bestiller et rom med "city view" og har dette som utsikt, får jeg veldig lyst til å sende dem på et engelskkurs asap.

mondrian-suites-hotel

 Anywho, passe greit at det lå seks t-bane stopp unna Tempelhof, da vi kom til å tilbringe mye tid på den nedlagte flyplassen! Det ligger også et steinkast unna Checkpoint Charlie, den berømte grenseovergangen mellom Øst og Vest-Berlin for de som er mer interessert i kulturelle begivenheter enn rulling. En 20 minutters (Google Maps sier 40 minutter, men ta på deg gode joggesko så klarer du lett 20 min om du har litt mark i rævva som meg)  gåtur fra hotellet ligger en enkel, men meget god restaurant. Hans Im Glück. Dette ble vårt stamsted på turen, da de serverte oss det vi hadde aller mest lyst på til enhver tid: Store deilige salater, breadsticks med sesamfrø, ekte guacamole, cola light på flaske og små flasker med cava! Hell og lykke! Vi hadde våre daglige after-rulling sessions på Hans Im Glück, som vi raskt døpte om til "Parken" fordi du rett og slett føler at du sitter midt i skogen eller i en digg park på en deilig sommerdag.

img_7137

Our kind of afterski

FullSizeRender (9)

Med to par ulltrøyer og to jakker, var vi klare som to påskeegg for rulling på Tempelhof.

FullSizeRender (5)

Og etter ro runder rundt flyplassen var det rene svettefesten, og det føltes nesten ut som sommer! I typ 1 minutt.

  IMG_7351

IMG_7404

På med utstyret igjen, og så var kroppen helt kjørt! Det tar faktisk veldig på å rulle rundt på en flyplass i to timer!

Godt det er en stund til maraton!

FullSizeRender (7)

Etter en deilig rulledag var det på tide med litt mat og drikke, og vi bestilte bord på Crackers. Et bortgjemt sted på Friedrichstrasse. SÅ bortgjemt at det tok oss to taxier og fire tyskere å finne stedet. Men vel verdt tida! I det du går inn døra som definitivt ser ut som inngangen til et søppelrom, får du øye på dette skiltet:

 FullSizeRender(6)

Så skjønner du at dette er alt annet enn en søppeldynga. Lukten av relativt dyr tre-retters mat finner veien inn i neseborene dine, og et par kokker nikker hyggelig og vifter deg videre innover. Du hører lyden av cavaflasker som poppes, og kommer inn i et flott og  dekadent rom fullt av folk.  I enden av rommet er det en lang bar og jeg får øye på en rekke tyskere som faktisk røyker inne! Sjukt 90-talls, men heldigivs er lukten av røyk fraværende...I enden av baren står kveldens DJ og pumper ut  en blanding av restaurantjazz  og chill house for å skape liv blant gjestene. Dette ble også vårt stamsted på turen! Den friterte blomkålen og ceviche med søtpotetchips er et must!!!

Etter 3 netter på Mondrian Suites bytta vi hotell til Das Stue som ligger nærme Berlin Zoo. Faktisk så nærme at du kan titte på dyr mens du sitter og nyter en drink nede i loungen! Speiza...

Men det morsomste er alltid vaskene på sånne fancy hotell. Anette brukte 5 minutter på å skru på vasken.

IMG_7478

Mens jeg chilla i badekaret. ( Skjønte ikke hvordan det funka, så det ble med dette bildet)

FullSizeRender (3)

I Berlin er det tydeligvis mange som fortsatt putter kreftpinner i kjeften sin, og hoteller, som restauranter, tilrettelegger det meste for disse folka. Dette var faktisk røykehagen til Das Stue. Passe dekadent!

FullSizeRender

For de som ikke ønsker lukten av røyk, kan en tur langs Das Spree anbefales! Et steinkast unna hotellet kan man vandre langs her:

FullSizeRender (1)

Før man fryser ihjel og kommer seg inn i stua igjen!

IMG_7500

Et stk sørgmodig Stine tar farvel med rullebyen over alle rullebyer...

FullSizeRender(7)

Og det beste med denne hobbyen min? Jeg har fått meg en heiagjeng på snapchat!!! ( Susamor, jeg bare måtte poste dette!

My faovrite snap follower)

IMG_7131

Ny tur til rullebyen er allerede i planlegging, så jeg tar gjerne i mot tips! Vurderer sterkt å finne en ny hobby. Muligens dette?

- DJ Pop Up-