Derfor er det viktig å trene variert

img_4062-e1424023905388.jpg

En typisk tittel på en nettsak, eller hva? Selv har jeg, dessverre, vært meget dårlig på å trene variert de siste årene. Jeg som var så flink til det før! Aerobic, innebandy, sykling og ja, til og med fotball! Altså, jeg var så flink at jeg pleide å score med øyet som dere ser!

winningteam

Var ei lita stund innom Njård tennisklubb også før jeg fant ut at jeg måtte lære meg å serve dersom jeg skulle spille kamp...Da ble den karrieren raskt lagt på hylla...

IMG_1771

MEN, den sporten jeg faktisk drev med over en lengre periode, var basketball. Jeg var ganske rå i basket skal jeg innrømme. Så rå at jeg gjerne scora for begge lag mens kampen var i gang. ( Sånn går det når du ikke helt følger med at vi bytter banehalvdel...Og når treneren din er over middels kjekk...)

 IMG_4072

 Så var det dette med variert trening. Akkurat som kroppen vår liker at vi varierer middager, liker også kroppen at vi varierer treningen!  Så kanskje kan du droppe den styrkeøkten du hadde planlagt, og heller ta deg en tur i marka? Teste ut en ny aktivitet? Zumba for eksempel? Eller gjøre om #legday til #funday? I dag ble det derfor basket på denne frøkna her istedenfor løping. og jeg er temmelig fornøyd med å vinne over gamlenaboen! Selv om han ikke var like enig...

IMG_4073

Uansett, variert trening er viktig. Ikke bare for å øke prestasjonen din i det du ønsker å bli god på, men også for å utfordre kroppen litt! Gjøre noe nytt! Så var det denne komfortsonen da. TØR vi virkelig å teste en bootylicious-time på Sats Elixia? Ser det ikke bare helt DUSTETE ut om vi ikke klarer å vrikke på rumpa som Shakira, men ser heller ut som en dårlig tysk pornoskuespiller? Neida! Det kommer bare en god latter ut av det! Og kanskje blir du hekta? Hvem vet?

For meg har trening vært synonymt med det å ha det gøy. Hver gang en idrett har dreid seg om noe annet, var det på tide for meg å bytte. Som for eksempel da vi plutselig en dag på baskettreningen fikk kostholdsplaner å følge. Da var det liksom ikke så gøy lenger å dunke ballen i kurven.

Trening SKAL være gøy! Det er i alle fall derfor jeg orker å stå opp tidlig hver morgen! Jeg VET at jeg kommer til å kose meg gløgg på gymmen! Men litt gomusikk til selvsagt:) Jeg håper dere også tester ut en ny treningsaktivitet i år! Kanskje noen tør å være med meg på rollerbladesmaraton til og med? :)

- DJ Pop Up-