Veien til PT

Om vi spoler et år tilbake, kunne jeg neppe se for meg at sommerferien 2014 skulle tilbringes innendørs foran en tavle. De siste årene har jeg pakket den full med morsomme reiser, festivalminner og sene hvitvinskvelder i Frognerparken. Men nå var det på tide å ta et grep. Som den gymrotta jeg har vært de siste årene, har jeg blitt godt kjent med treningsmiljøet i Oslo . Jeg ble på hils med de aller fleste som både jobbet på treningssenteret og mine likesinnende som klarte å karre seg tidlig opp på morgenen for å bli med på 06.30-trening på Friskis&Svettis i Vika, mitt aller første treningssenter. Vi ble en gjeng vi. Morratrenerene. Vi som irriterte vettet av folk når vi kom på jobben/skolen, fortsatt litt rødblussete i ansiktet etter en god morrgenøkt og skrøt hemningsløst av hvor flinke vi hadde vært. Jeg fikk meg en ny gjeng. Og jeg ELSKA det.

2013-09-10 20.22.22

Siden jeg var 16 år har jeg bokstavelig talt hoppa rundt fra senter til senter, knyttet til meg flere bekjentskap og kjent på den enorme gleden jeg får av å trene med andre mennesker og motivere dem samtidig. KOM IGJEN NÅ. JADDA! Det er ikke så mye som skal til!

bilde 5(1)

Mai 2014 bestemte jeg meg. Jeg ville lære alt om trening. Hva bør man egentlig spise før en hard treningsøkt, hvilke muskler jobber når vi løper og hva er navnet på den øvelsen man gjør når stanga "hviler" deilig på halsen din så du nesten kveles og du later som du setter deg på do samtidig? ( Frontbøy. Tror jeg og frontbøy har et evig hat-forhold. Men vi jobber med saken! Keep your enemies closer vettu. ) Å ta et instruktørkurs ville helt klart hatt store fordeler for både hjernen og bankkontoen min, men jeg valgte å gå all in. Jeg, den ukoordnerte cardiorotta, skulle bli PT på en sommer. Og ja, det var grisehardt. Det legger jeg ikke skjul på. MEN har du viljen( og et par gode studiekompiser som har bodd i styrkerommet før) er du på god vei! ( Det skader heller ikke å ha en fin navnelapp, et fint penal og en matchende drikkeflaske som motivasjon!)10453913_1440629379533096_594148928_n

Og her kommer tipset fra meg. Hva er DU god på å huske og hvordan? Kan du kanskje alle tekstene til Spice Girls på rams? Eller har du stålkontroll på historiske hendeler eller geografi? Lag din egen huskeregel!

Eller så kan du gjøre som meg, å bruke fantasien din samt en liten dose humor.

10499095_1493245884245361_376800946_n

Så til alle dere dere ute som vurderer å ta en PT-utdanning uten bakgrunnskunnskap, men med viljen innabords, jeg sier som Nike-slagordet: Justdoit. Synes du noe er gøy og interessant, går det som regel bra!

Lykke til folkens, og spør meg gjerne om det er noe du lurer på om utdanningen jeg tok hos

AFPT.

Hilsen DJ Pop Up/ Pop Up PT.

10544266_1518062148412431_255186096_n