Helt spinnvilt

img_6910.jpg

Trening i USA og trening i Norge er som natt og dag. Akkurat som nordmenn og amerikanere. Mens den gjengse amerikaneren gjerne slår av en prat med sidemannen på bussen, har nordmenn flest frykt i blikket når en fremmed begynner å snakke til dem. Prøv å tilby en random person en bit av sjokoladen din. If looks could kill...

Da jeg var i LA for drøye to år siden, testet jeg ut spinningtrenden Soul Cycle. Konseptet er superenkelt. Spinning med SKITHØY musikk. Åkei, tenkte jeg. Jeg digger spinning og jeg digger høy musikk. Men hva er så den grunnleggende forskjellen mellom en hardintensiv spinningtime på SatsElixia og en time hos Soul Cycle?

MERKEVAREN. Yes. Ikke noe tryllepulver her altså, men Soul Cycle har gjort spinning til en egen merkevare. Akkurat som helt vanlig kokkosvann opererer med priser opp mot en halvliter øl her i Norge, tar også Soul Cycle seg klekkelig betalt. Fordi de kan. Ikke bare er Soul Cycle et sted du drar for å svette på en sykkel, men det er hit du drar for å bli sett, shoppe den siste Soul Cycle-genseren (en Nike-genser med Soul-logo på) snakke med andre Soul-folk og kanskje ser du en kjendis eller to. For får du kjendisene med på gamet, er du sikret suksess. I alle fall i USA.

Her er Nicole Richie på sin første Soul Cycle-time: http://youtu.be/PL1sZsA_T84

 

Fortsatt nysgjerrig? Les artikkelen jeg skrev for Lev Bra etter at jeg testet den nye spinningtrenden: soul