9 gode grunner til å trene før jobb

Hvordan i huleste klarer du det, Stine?!? Hvordan klarer du å karre deg opp av senga før fuglene kvitrer, og mens det fortsatt er svartenatta utenfor soveromsvinduet ditt?

Et spørsmål som går igjen både i sosiale medier, men også i venneflokken min. Mange stiller seg uforståelige til hvordan jeg orker å sprette opp av senga når klokka i manges øyne fortsatt viser natt, men så har jeg også en håndfull venner som gjør det samme. En håndfull svetteklare A-mennesker som svarer på 05.30-snappene mine om at de er klare for en svettefest. Klare for å løfte, løpe og le i en drøy time før mange av vennene våre har gnidd bort nattens øyerusk.

FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg

HVORFOR vi gjør det? Akkurat som vi alle har ulike preferanser når det kommer til trening, har vi også ulike grunner til at vi trener om morran. Kanskje er det da vi yter best, har tid til trening eller gjør det av en vane. Men om DU ønsker et par gode grunner til hvorfor det å trene om morran kan være gull verdt, så kommer de på løpende bånd(tredemølle altså...LOL) her.

 

1. Du starter arbeidsdagen full av ENERGI. Yes, du er pumpa, gira, klar for å GI JERNET på jobb rett og slett. Endorfinene flyr rundt i kroppen din, og du har hakket mer energi enn de andre kollegaene dine på 09.00-møtet på jobben

2. Du rekker å shoppe. Sliter med å finne tid til å kjøpe den ACNE-genseren du har sikla på en stund eller den nye løpesekken fra Salomon som var på salg? No worries. Nå kan du bruke ettermiddagen din til  å oppsøke alle de butikkene du ellers frykter som pesten på en klam lørdagsformiddag.

3. Du kan planlegge reiser. Den påskeferien kom litt brått på, eller? Nå har du endelig tid til å sette deg ned med kjæresten eller vennegjengen og planlegge den påskeferien dere har snakket om så lenge på Facebook-gruppa deres. Book hotell/hytte/aribnb og bli ferdig!

4. Du slipper kø. Treningssenteret er like tomt som på julaftendersom du er tidlig pån, og du slipper å stå i kø for å ta en knebøy eller tretti. HVOR irriterende er det ikke å måtte vente på folk som ALDRI blir ferdig? På morgenen  slipper du dessuten kø i dusjen, og det aller verste når du har dårlig tid: Kø for å tårke håret. 

5. Du kan ha 4-stjerners middag på en hverdag. Hvorfor ikke gjøre en helt vanlig tirsdag til en festdag? Disk opp med en deilig middag, ( sauser med apostroffer og rare endinger er en innertier! Eller så kan du lage tidenes diggeste blomkålpizza og be folk ta med brettspill og lignende. Det bryter opp uka til de grader, og vips så er det kun få dager igjen til helg.

6. Catche opp med gamlegjengen fra skolen eller studiene. En kopp kaffe, te, en øl, et glass vin eller en tur med gamle kjente? Bruk ettermiddagen til å ta opp tråden fra gamledager. Nå gjelder det å komme til bunns i MYE. Hva skjedde EGENTLIG på den torsdagen på Frokostkjelleren i studietida eller har noen av dere kontakt med han merkelige karen i klassen som plutselig poster konspirasjonsteorier på Facebook i hytt og gevær?

7. En ny verden. Som A-menneske er det virkelig a whole new world (kilde: Aladdin) out there! Seriøst, det er så mye man ikke får med seg når gatene er FULLE av mennesker, biler, eksos blanda med siggabøylukt. Få et NYTT syn på byen din mens du trasker rundt i en by tom for mennesker!

8. Soloppgang. Det finnes vel knapt noe som slår soloppgang fra Kollen ( Holmen/Grefsen) eller Stoltzen forsåvidt om du bor i BÆRGEN. Ferdig trent mens du kjenner sola varme den småsvette panna di etter å ha gogga (jogge+gåing. Perfekte kombo om du ikke orker å beine) deg opp en deilig bakke mens de andre drar seg i senga... Eller hva med en yogaøkt på morran? Namaste ass.

9.Få inn en god frokostvane. Mange sliter med å å i seg frokost om morgenen, og dette kan være en fin måte å få inn en god frokostvane på. Etter en treningsøkt er det viktig å fylle på med karbohydrater, fett og proteiner, så en god frokost er på sin plass! Min? Havregrøt med cottage cheese, nøtter, blåbær og kanel!

Og trene med meg på morgenkvisten, kan du gjøre hver onsdag 08.30 og hver torsdag 07.15 på Barry's Bootcamp Oslo! 50 kr for en prøvetime om du ikke har vært der før, og da får du også med en gratis time på kjøpet! 

Trening med kortstokk

For et par år sia fikk jeg fullstendig dilla på trening med kortstokk!

FullSizeRender.jpg

Konseptet er enkelt. Finn ut hvilken øvelse spar, ruter, hjerter og kløver skal være, og deretter er det bare å #jobbepå gjennom hele bunken. Vi valgte å ta annethvert kort. Dvs at Catrine trakk et kort og gjorde sin øvelse, så var det min tur! Man kan også samkjøre, slik at begge jobber samtidig med øvelsene!  Denne varianten tar dog litt lengre tid! 

Og antall? Får du ruter 7, ja det blir det for eksempel 7 burpees om du skal kjøre økta over!

Musikken får du her: https://open.spotify.com/user/abilicamusic/playlist/52LpXYrgjk37eXELyJJJ6Z

Selv kjørte jeg og Catrine denne festøkta: 

Første runde

Spar: Knebøy med Kettlebells

Ruter: Ettbens hoftehev mens du ligger på en benk

Hjerte: Gående planke

Kløver: Skulderpress med løse vekter

 

Andre runde

Spar: Push ups

Ruter: Utfall med vekter eller hoppende utfall

Hjerte: Renegade row. ( Stå i en høy planke med vekter under hendene og trekke vektene opp til brystet. Hold ryggen rett og rumpa lav, og STRAM magen slik at hoftene dine ikke vaier fra side til side!)

Kløver: Strake markløft med løse vekter eller en stang. ( Hold vektene i hendene mens du bøyer deg ned til føttene og passer på å holde ryggen rett. Liten knekk i knærne, og kom så raskt opp igjen til startposisjon. Du skal kjenne det SVI greit bak lårene dine og rumpa!) 

Svette, men ustyrtelig glade og klare for å starte dagen! 

IMG_0570.JPG

 

 

Livet som YouTuber

Der jeg tidligere hadde en tanke om at livet til en YouTuber dreide seg om energidrikker, chips og timer med redigering, viste det seg at kun det sistnevnte stemte på en prikk! Okei, så fant jeg litt chips på rommet hans da...Og et par brett med energidrikk...Men når alt kommer til alt, er det redigeringa som spiser opp tida til denne 18 år gamle Skiens-gutten, som jeg har tilbragt helgen med.  

FullSizeRender.jpg

I en verden få foreldre har stor kjennskap til, kan Sander Dale skilte med over 13 millioner visninger(!) på videoene sine. YouTube har ikke bare vært en plattform for Sander å vise fram sine FIFA-skills/redigeringsferdigheter, han har også bygget opp en enormt stor fanbase. Eller, legender som han kaller dem. 

- Det høres så rart ut at noen skal være fan av meg, derfor har jeg valgt å kalle dem for legender. Det er jo det de er!, sier en ydmyk Sander.  

Men hei- at gutten har fans, er det ingen tvil om. Hjemme i Skien ligger det fanbrev. Når han åpner Randulle Snapchaten vil scrollinga ingen ende ta. Og fyren blir til og med gjenkjent i Tyskland.

- Ja, og plutselig skulle noen ta bilde sammen med Sander!, sier moren om hendelsen som overrasket foreldrene hans. Da skjønte de hvor stor sønnen deres faktisk var.  Hvor dedikerte alle de 40 000 abonnentene som følger han på YouTube er.  

Fordi han sitter på gutterommet sitt med denne konsollen i gull og spiller FIFA, mens han filmer det hele, redigerer så til de grader, og poster snuttene på YouTube.

FullSizeRender.jpg

 

Da jeg var 13, var det skole og det å rekke hjem til Fresh Prince Of Bel Air som sto i hodet på meg. Som 13-åring var Sander allerede på god vei til å bygge opp sin egen YouTube-kanal, og brukte all sin ledige tid på å lære seg å redigere filmer. Nå, en kanal han ser for seg at kan bli hans levebrød etter endt skolegang. Fyren har laget sin egen fulltidsjobb før han har fullført videregående. De fleste av oss bruker minst 3-5 år etter VGS, før vi i det hele tatt beveger oss ut i arbeidslivet.

Slike ildjsjeler som Sander imponerer meg og inspirerer meg. Vi har prata i flere timer denne helgen om hvordan han har fått det til, hvordan han jobber og hvordan han strategisk har lagt opp en plan fra ung alder om at når han når et visst mål, ja, da kan han faktisk leve av kanalen sin. 

De utallige timene jeg har tilbragt på gutterommet hans, skal nå ned på papir, slik at du også skjønner hvorfor denne gutten har blitt et forbilde og en inspirasjonskilde for mange. Resultatet kan du lese i boka om Randulle som kommer i juli!

Og har DU noen spørsmål til Randulle eller noe du lurer på, kommenter under!

IMG_0440.JPG

Treningsferie- svettefest med sol og store smil

Lyst å bli med meg til varmere strøk for å trene? Da syntes jeg du skal sette av 23.april-30.april!

Jeg tipper at du er som meg, og craver vitamin D om dagen? SJÆL!

Med en timeplan som har gått litt over stokk og stein den siste tiden (Barry´s Bootcamp til frokost, Dagbladet/Seher.no til lunsj, brunsj og middag, samt litt frilansjobbing som kveldskos!) har det vært lite blogging på hu frøkna her. Jeg har funnet ut at jeg også skal leve litt, og skal nå ha fullt fokus på frilansjobbing+Barry`s!

 

En av de prosjektene jeg gleder meg aller mest til, er "babyen" min, KK Treningscamp! Campen som gjorde at ble hakket mer voksen og bytta ut jobben i TOPP med en jobb i KK som ansvarlig for sosiale medier, samt prosjektleder for bladet KK Sporty og med et stort ansvar for KK Mila, KK Skimila og KK Treningscamp. Denne våren hadde jeg én KK Camp i planene, men nå dukker jeg også opp på hele TO camper! 

Fra den 23. april-30. april drar jeg til Rhodos sammen med Sølve Sundrehagen, Yngvar Andersen, Lars Rune Haslestad, Cathrine Wilhelmsen og Lisa Elstad for en real svettefest med sol og store smil i digge omgivelser! 

Her skal jeg blant annet ha løpetimer, sirkeløkter samt et par saftige sprettrumpetimer!  Og det er IKKE for sent å melde seg på dere!! Og da mener jeg ALLE damer.

Denne treningsreisen passer for alle, uansett treningsnivå og treningsbakgrunn!

Med alt fra jogging til corebar, yoga, spensttrening, bungee, bootcamp, zumba, sykling, power yoga, høypuls er det nok å drive med der nede! 

Klikk HER for å lese mer om campen, som jeg håper at du har lyst å være med meg på!

 

Jeg dukker også opp på høstcampene, som da skifter navn til Apollo Camp, samme type camp, men KK er ikke med lenger. 

Kom og svett med meg:

24-september- 1.oktober

og/eller

11.oktober-18.oktober

Les mer HER!

 

 

Trenger å få opp pulsen, men lei av vanlig cardio?

I give you The Cardio Tramp! Når jeg trodde jeg hadde nådd Stine-tester-rare-treningstrender grensa, fant jeg plutselig dette morsomme treningsapparatet på et event hos The Room.  En såkalt Pilates Reformer (...high tech nok i seg selv med denne "tortursengen" spør du meg...)  som i tillegg er krydra med ei lita trampoline for litt ekstra cardioeffekt!

FullSizeRender.jpg

Jumpboard er navnet på disse timene på The Room, og for dere med ryggproblemer er denne saken gull verdt! Her kan du faktisk gjøre hoppende knebøy uten å bruke ryggen i det hele tatt! Skånsomt som rakkern.

Her kan du jaggu meg trene mage, rumpe, lår, legger, ankler, armer, skuldre og cardio! Skikkelig TV-shop innsalg, jeg vet. Kan love deg at dette ikke er #whensponsislife-apparat, men jeg ble rimelig satt ut, svett og imponert over dette apparatet ! 

FullSizeRender.jpg

Eventet, som var et samarbeid med Casall, The Room og The Juicery, lot oss dessuten teste ut treningstrenden Barre. En salig miks av ballettøvelser blanda med atletiske styrkeøvelser. Fant vel raskt ut at det ikke var bar(r)e bar(r)e for meg! Øvde meg heller på balansen.

FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg

Og én ting må sies om treningseventer. De har jaggu meg skjønt det aller viktigste når man deltar på noe som varer mer enn én time- man MÅ servere mat. Det er alfa omega spør du meg. Ikke rart hu frøkna her sa natta kl.22.00 på VIXEN (Blog) Starving Awards. 

Digg acai bowl fra The Juicery!

FullSizeRender.jpg

Bloggevennlig frukt, men også sabla digg da. 

IMG_0062.JPG

Etter Barre og Jumpboard gikk veien videre til The Thief Spa, men dette kjedelige bildet er alt jeg har å vise dere :

IMG_0109.JPG

Grunnet dette:

FullSizeRender.jpg

Men jeg fikk heldigvis med meg det viktigste; maten, treninga og jeg fikk testa ut det digge treningstøyet fra Casall! 

Okei pluss søndag vil jeg si! 

Eventet var sponsa

 

 

 

 

 

Ny måned, ny spilleliste!

Om treningsmotivasjonen nå begynner å dale etter en måned, så er det kanskje på tide med en ny spilleliste ? En liste som får deg opp av sofaen, inn i treningsklærne, på med joggeskoa, ut i frisk luft og opp til Kollen?

Jeg kan ikke hjelpe deg på joggeturen og jeg kan heller ikke hjelpe deg med å maxe i knebøy, markløft eller benkpress, MEN jeg kan motivere deg til å trene gjennom min nye spilleliste!  

Forhåpentligvis klarer du å ta den ekstra burpeesen, løfte én kilo tyngre enn forrige økt og løpe én kilometer raskere på det siste intervalldraget ditt med ny liste på øret! (Og prøv gjerne en av disse øktene btw!)

GOOOD trening a! 

 

 

Slik trener du HELE kroppen effektiv på én time

Takk til alle dere 38 deilige mennesker som var på timen min på Barry`s Bootcamp lørdag formiddag. Som jeg elsker å se at også nye tryner tar seg helt ut, men smiiiler likevel fra øre til øre når de forlater det røde svettekammeret!

FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg

Ja, for hva skjer egentlig der inne?  Hva er det som foregår i denne rødlysbefengte  treningssalen der treneren ikke bare skal være en "trainer" som sådan, men en "entertrainer" som det så fint heter.  

IMG_4953.JPG

 "Hva mener du egentlig med intervaller på mølla og styrke på gulvet?!?" er et spørsmål jeg ofte får når jeg raskt prøver å forklare gangen i én time på Barry's.

IMG_3910.JPG

 

Derfor skal jeg ta dere med på en aldri så liten gjennomgang av en fullkroppsøkt på treningssenteret jeg jobber på. Mens dere peser og puster på mølla eller gulvet, prøver jeg å ha stålkontroll på følgende:

BARRYS FULLKROPP

(Her beskriver jeg en dobbelttime, der halve klassen starter på mølla, halve på gulvet. Etter hver runde, bytter man så plass. )

Første rad starter altså på mølla, mens andre rad på gulvet. Du trenger to vekter, jenter fra 6 kg og oppover, gutter 9 kg og oppover. . Du trenger også én tyngre vekt, jenter fra 10 kg og gutter fra 15 kg. Hver linje er ett minutt.

 

En litt nærmere forklaring får du her!

Og slik kan altså en fullkroppsøkt se ut på Barry's Bootcamp! Jeg kjører bryst, rygg og mage-time hver onsdag 08.30 og core-time hver torsdag 07.15! 

Håper vi sees! 

FullSizeRender.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prosjekt kropp

I lys av kveldens INSIDER på FEM som omhandler bikinifitness, fikk jeg muligheten til å se programmet før det blir sent i kveld, og kjente derfor på et behov for å rekke opp bicepsen min.

Aller først vil jeg bare legge til deler av en bloggpost jeg har skrevet tidligere om emnet.

Da jeg i 2014 dedikerte sommerferien min til å bli personlig trener, fikk jeg et elsk/hat forhold til det å sitte på skolebenken igjen. Samtidig som jeg elsket å tilegne meg ny kunnskap om emnet, var det også rimelig utfordrende til tider. Orket jeg virkelig det her? Var jeg villig til å pine meg gjennom seks intense uker med squats (without shots) og et klasserom med en vedvarende prompelukt (er du klar over hvor ille det lukter når tretti kommende PT-er har med seg proteinpannekaker og tunfisk på boks?) mens alle andre slikka sol på Huk og drakk Coronas?

FullSizeRender.jpg

Hadde jeg viljestyrke nok til å holde ut, slik at jeg i slutten av august 2014 kunne forandre Insta-navnet mitt til pt_stinehartmann for å sette det på spissen?

FullSizeRender.jpg

Etter x antall knebøy, nipugging av de rareste muskelnavn og diverse besøk på Haralds Gym, tok jeg rotta på PT-studiet. Hvordan? DEDIKASJON. Jeg var motivert, ivrig og sugen på å klare det.

Det hjelper å bruke humor når man skal pugge muskler! 

Det hjelper å bruke humor når man skal pugge muskler! 

Jeg har alltid vært fascinert av folks viljestyrke og dedikasjon når det kommer til trening. Selv er jeg svært så dedikert når det kommer til å røre på ræva mi og inspirere andre til å gjøre det, og ja, jeg har viljestyrke nok til å trene så og si hver dag. Fordi det gjør meg glad! Ferdig snakka. Men viljestyrke til å transformere kroppen? Jobbe med kroppen som et verktøy? Der snakker vi mental trening på høyt nivå!

Og hva driver egentlig folk mentalt?

Hvordan holder de ut? Og hvor lykkelige blir de av denne sixpacken?

I PT-klassen min ble jeg kjent med Anette Marie.  Anette er en av de få som har levd av bloggen sin, og kan skilte med et fartstid som blogger på nesten 10 år. Da snakker vi DEDIKASJON. For snart to år siden bestemte Anette seg for å stille i bikinifitness. Et nyttårsveddemål få hadde troa på (meg selv inkludert når jeg vet hvor avhengig hun var av sjokolade) men Anette var fast bestemt. Dette skulle hun klare. I perioden januar til april jobbet hun beinhardt, og nådde målet sitt. Og dette gikk IKKE på å få drømmekroppen. Nei, dette gjorde hun for å bevise for seg selv at dette kunne hun også klare.

Jeg fulgte henne på snap gjennom hele perioden. Gjennom torsk, ris, grønnsaker, hodepine, en sjokosmell her og der og fettmålinger. Selv ville jeg aldri gjort det, men fyttikatta for en innsats og for en viljestyrke.  Jeg ble dritimponert av venninna mi!

Foto: Treningsforum.no/Anettemarie.no

Foto: Treningsforum.no/Anettemarie.no

Som den nysgjerrige journalisten jeg er, lurte jeg på hvordan hun fikk det til. Hvordan orka hun? Spør du meg, virka det som tre måneder i fangenskap, men hvordan var det egentlig? 

Hva var det aller verste med dette

-Når du vil ut av rammene, og ikke kan det. Du er jo litt fanga, men det gikk bra.

Hva var det beste?

-Rutinene. Forutsigbarheten når det kom til mat. Det er veldig enkelt når du vet hva du skal spise til enhver tid. Du følte deg lett og sterk samtidig, og har dessuten mye energi.

Jeg sitter og ser på bildene dine nå og tenker, shit, for en sixpack. Men var du egentlig lykkelig?

-Nei, det var jeg ikke. Jeg var lykkelig fordi jeg hadde klart å nå målet mitt. Å stå på scenen var målstreken. Det var en mestringsfølelse som slår det å ha en sixpack.  Så få hadde troen på meg, og endelig kunne jeg vise dem hva jeg hadde fått til på få måneder!

Hva sier du til andre som får lyst til å stille når de ser bildene dine?

-Ikke la det gå til hodet på deg. Du blir ikke lykkelig av å stille i fitness. Og du må takle å legge på deg etterpå. Du skal være sterk psykisk, og takle den tida som kommer  når du går opp i vekt igjen! Dessuten må man gjøre dette av riktig årsak, og man må vite hva man driver med. 

 

En sixpack er ikke definisjonen på lykke. Dessuten varer den bare i to scene-sekunder og tre poseringer.

 

I dagens INSIDER får vi også et innblikk i hvordan hverdagen til et fitnessutøver er. En hverdag full av trening, torsk, små porsjoner ris og veiing. Programmet som sådan viser den tøffe hverdagen til disse jentene, men det jeg savner er intervjuet med en ekspert. Jeg vet at programmet kun skal ta oss med på innsiden av denne bransjen, men når man tar opp dette temaet synes jeg det er på sin plass med en uttalelse fra en psykolog som kan fortelle oss hvordan psyken påvirkes av en konkurranse der utseendet betyr alt. Hvor besatt man kan bli, og hvordan kroppen reagerer når den blir satt på en ekstremdiett. Selv om mange har full kontroll UNDER oppkjøringen til konkurransen, er det mange som mister kontroll i etterkant.

 

Ønsker du likevel et innblikk i en verden der kroppen blir sett på som et prosjekt, skru på FEM kl. 21.30 i kveld! 

Miniferien som ga mersmak

Å ta en miniferie sånn midt imellom jul og vinterferien, er nok et av de smarteste valgene jeg har tatt den siste tiden. Det er lite folk på fjellet, ingen kø på veiene (hakke jeg snøring på forøvrig. Har jo verken lappen eller bil😂) og det er lett å kapre mølla på hotellgymmet dagen lang!

Som den rutinerotta jeg er, starta jeg selvsagt dagen med intervaller.

FullSizeRender.jpg

Dagens økt så slik ut: 

6-6-4-4-2

To minutter rolig gange/lett jogg i pausene mellom intervallene. Fart fra 13.5-15 på de to første 6-minuttene, deretter fart 14,5-16 på 4-minuttsintervallene og fart 15-20 på det siste intervallet.

Tok en rolig gåpause på cirka 3 minutter, før jeg plutselig bestemte meg for å avslutte hele sulamitten med 7-minutters stigningfest! Fart mellom 7 og 10. Kjør ett minutt på følgende : 3%, 6%, 9%, 11%, 9%, 6%, 3%. 

Etter en gigafrokost var det på tide å teste langrennskunnskapene mine, som igrunn er ikke-eksisterende. Lenge har jeg hatt lyst til å prøve skøyteski, og grunnet snille snille Ragnhild, @tjohooo78, fikk jeg endelig muligheten! 

IMG_5924.JPG
IMG_5926.JPG
Jeg må ha sett helt natta ut der jeg hoppa rundt på disse plastgreiene, men ifølge disse jentene her, var det helt OK! 

Jeg må ha sett helt natta ut der jeg hoppa rundt på disse plastgreiene, men ifølge disse jentene her, var det helt OK! 

FullSizeRender.jpg

Jentene fra 3 VGS i Sandefjord fikk øye på meg da jeg kåla meg opp en isete bakke med stavene og skiene til alle kanter, og der jeg nærmest trodde at de skulle tilby å hjelpe meg opp bakken, spurte de søte jentene om de kunne ta et bilde med meg! Sjukt hyggelig da! Mutters aleine som jeg var, joina jeg lunsjpausen deres og angra ikke akkurat på det!

FullSizeRender.jpg

Kvikk Lunsj ❤ Enda større pluss i boka? Jentene kunne fortelle meg at de gikk på toppidrettslinja, og drev med alt fra tennis til badminton! Det er visst et sjukt stort badmintonmiljø i Sandefjord, og tenk- her har jeg lunsja med kanskje Norges kommende badmintonstjerner! Takk for en hyggelig dag, jenter! Heia dere! 

Etter to svetteøkter var det på tide å roe ned med a mor! Hu ekke mye glad i hopp og sprett, men å kose seg i vannet er a rutta på!

IMG_5947.JPG
IMG_5937.JPG

Nå er det tilbake til eksosbyen og jobbing! Med en god dose fjelluft innabords blir det null problem! 😛👍 

-S- 

Oppholdet er delvis sponset

En liten pustepause

Ettersom det har gått i ett den siste tida med sene vakter i Dagbladet/Seher.no blanda med grytidlige #jobbepå-økter på Barry's Bootcamp, var det sjukt nødvendig, og sjukt digg, med en pustepause på fjellet et par dager!

FullSizeRender.jpg

Mandag morgen, etter en deilig intervalløkt på mølla ( kjørte 8*2minutter, med 2 minutters joggepause/gåpause mellom hvert intervall. Fart mellom 14,5 og 16. 18-20 på de siste 30 sekundene. Avslutta med 4*30 sekunder med 30 sekunders pause. Fart 20. Blodsmak. Deilig) dro jeg med meg mami og papi til Norefjell Ski&Spa!

IMG_5751.JPG
IMG_5752.JPG

Da vi ankom leiligheten hadde snille Marianne satt fram dette til oss (les: meg?😂)

FullSizeRender.jpg

Noen kjenner meg godt, si! Melkesjokkisen gikk ned på høykant, mens Non Stop-en skal jeg spare til i kveld! 

Startet dagen her selvsagt- på Bøeseter bad og trening! 

FullSizeRender.jpg

Dagens økt: 

3 runder av denne sulamitten:  

 

12 gående utfall (på hvert ben) med 12 kg  

12 strake markløft med 12 kg hantler 

12 knebøy med 16 kg vekt bak på nakken

12 hoppende utfall

12 hip trust med en 20 kg vekt

12 renegade row med 10 kg vekter  

12 skulderpress med 8 kg vekter

10 burpees

Gleder meg allerede til morgendagens økt, en intervallfest med utsikt til skibakken!  

IMG_5737.JPG
FullSizeRender.jpg

Etter en digg morgenøkt, var jeg klar for mitt favorittmåltid over alle måltider, HOTELLFROKOST!!!  Regner med at mange er enige med meg her?  Til og med folk som ikke er noe særlig fan av frokost (jeg veit det er sjuuukt mange av dere, men hvorfor skjønner jeg ikke altså! ) har en viss forkjærlighet til hotellfrokosten. 

Og når hotellet serverer cottage cheese, ja da er jeg solgt!! 

IMG_5760.JPG

Måtte også få i meg litt youghurt med müsli, hasselnøtter og linfrø! Mest fordi det er NAM, men også fordi det er en så sabla bloggvennlig frokost. 

IMG_5758.JPG

Glemte å ta et bilde av meg sjæl som casually drikker litt juice fra stettglass (alle bloggere med respekt for bloggen sin tar sånne bilder tror jeg? ) , og sneik meg derfor til en ekstra porsjon med yoghurt blanda med grøt! En perfekt start på dagen der altså- en frokost full av proteiner, fett og karbohydrater!

( legg merke til eplet og planten plassert i hjørnet av bildet for å skape litt "liv". Pappas forslag. Rå du, papi)  

FullSizeRender.jpg

Etter tre tallerkener skrek mitt nye antrekk, samt beina mine,  etter bakken!  

FullSizeRender.jpg

Starta rolig med ei lita tur i barnebakken!

( Aaaante jo ikke hvor jeg skulle, så tok første og beste heis. Reagerte litt da jeg kom på toppen og Bambi-figurer lyste mot meg fra nederst i bakken...) 

FullSizeRender.jpg

Fikk selfie med han her! 

FullSizeRender.jpg

Vakke så bratt, men jaggu var det vakkert! 

FullSizeRender.jpg

Kom meg etterhvert opp i høyden (etter fem heisturer... serr kjedelig å sitte i heis ass! Kan noen smelle opp DJs i bakken sånn asap? ..) og tenkte at siden yndlingsfargen min er schwart, ja da er det bare å kjøre på med svarte bakker! Gikk så det suuuste, men kjenner at den beinøkta i dag tidlig satt greit  med svarte bakker i 2,5 timer! Au i framside lår!

IMG_5800.JPG

Da jeg kom meg ned fra fjellet uten å DØ, var det rett hit:

FullSizeRender.jpg
IMG_5747.JPG

Helt greit å  roe ned kroppen her etter en økt på gymmen og økt i bakken!

IMG_5748.JPG

Tilbake i leiligheten var det ei lita scrolletur på nettet, og hva dukker opp når jeg henger og slenger på Norefjell sine sider for å sjekke ut restaurantmenyen?

FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg

 Jadda! Dette MÅ dere bli med på damer!

FullSizeRender.jpg

Programmet?

FullSizeRender.jpg

SOM jeg gleder meg! Nå er det middag på g her, og kjenner jeg meg selv rett, sovner jeg nok veldig snart! Fjelluft altså! Så sjukt bra sovemedisin! Blogges i morra da! Da byr jeg på en snasen intervalløkt!

FullSizeRender.jpg

Oppholdet er delvis sponset  

Og vinneren er...

Et nytt treningsantrekk gjør ufattelig mye med motivasjonen min til å trene, og det håper jeg at du som vinner dette antrekket også kommer til å kjenne på! 

FullSizeRender.jpg

Det var neimen ikke en lett oppgave å trekke kun én vinner, da jeg har sjukt lyst til å dele ut antrekk til flere av dere!

Jeg kan med hånda på hjertet si at jeg kommer til å blogge mer om det mange av dere ønsker- løpeøktene mine, kostholdet mitt (og hvordan jeg klarer å unngå dårlig samvittighet til tross for at sjokoladeinntaket mitt er rimelig høyt, hehe) samt økter med egen vekt! Men den som vinner denne gangen er...

FullSizeRender.jpg

Kjøra på ass! Takk for morsom og bra kommentar, Natasha! Jeg lover å poste flere videoer på Instagram!!  

Send meg en mail på stinehartmann@gmail.com så kommer det et nytt og fresht antrekk til deg veldig snart!

 #jobbepå

 

 

Fire kick ass intervalløkter

Fredag la jeg ut en post om et sporty antrekk du kan vinne, om du slenger igjen en kommentar om hva du ønsker at jeg skal skrive om fremover. Det er ikke akkurat manko på kommentarer, noe som gjør at bloggingen fremover vil bli desto mye lettere. 

FullSizeRender.jpg

Flere av kommentarene på bloggposten går på løping, og spesielt da intervaller. Som folk flest har jeg et elsk/hat forhold til intervaller (mest elsk!) og jeg MÅ derfor variere fra gang til gang.

 

I dag tidlig kjørte jeg blanda drops- 30 minutter jogging+ 30-45 sekunders bakkeintervaller*10. (Og da mener jeg FULL SPURT i 30-45 sekunder!)

Det har blitt mye 45/15 og 4*4 intervaller den siste tida, og til en forandring har jeg derfor utfordret meg selv til å kjøre følgende intervaller fremover:

1.       6, 6, 4, 4, 2. Pause på 2 minutter mellom hvert intervall.

2.       10*1 minutt. Pause på 1-2 minutter mellom hvert intervall.

3.      8*2 minutter. Pause på 2 minutter mellom hvert intervall.

4.      3x6min med 2 minutter pause etterfulgt av 2x2 min med 1 minutt pause mellom.

 

Varm opp med lett joggetempo i cirka 10 minutter før du starter, og kjør en rolig nedtrapping på minst 5 minutter. Farten på intervallene er veldig individuelt, men på de korte intervallene (1-2 minutter) skal du ikke kunne prate! Tenk at på en skala fra 1-10, skal du ligge på en 8,5-9! Intervaller på 3 minutter og oppover skal kjennes som en deilig 7-er! Press på, men ikke DØ.

Og du? Hva som er helt KONGE med intervalltrening?

- Du rekker ikke kjede deg så lett. (Ferdig på 1-2-3 sammenlignet med langkjøring!)

- Du får bedre kondis

- Intervaller gir deg økt etterforbrenning og økt fettforbrenning i hvile

- Det er lettere å motivere seg selv når du har en konkret plan på hva du skal gjøre!

Dere, kjør en av disse øktene og bruk #jobbepåintervall på Instagram når dere poster et bilde fra økta! Jeg har så lyst å se hvordan dere opplevde intervalltreningen! Og HUSK, i morra trekker jeg vinneren av et sporty outfit, så da gjelder det å sjekke bloggen!

-S-

 

 

 

 

 

 

Vinn sporty outfit!

Vi skriver snart februar, og legger en måned med nyttårsforsetter bak oss. Forhåpentligvis har mange av oss skjønt at forsetter og lovnader til oss selv heller må bli en del av livsstilen vår, og ikke en kortvarig greie slik mange nyttårsforsetter har en tendens til å bli! Selv hadde jeg få (...vel, okei da. Ingen) nyttårsforsetter. Om jeg skulle fjernet sjokolade fra livet mitt hadde nok livskvaliteten min sunket betraktelig. Og DET ser jeg ingen grunn til. 

FullSizeRender.jpg

Jeg kommer til å fortsette i de samme baner som før- trene så mye jeg føler for og spise det jeg har lyst på! 

Mulig det ikke er et forsett, mer et ønske, men jeg håper at jeg i 2017 kan fortsette å bidra til å motivere andre mennesker til å hoppe opp av sofaen/senga for å trimme litt! Og skulle du slite med motivasjonen til å slenge på deg den sedvanlige treningstighsten i disse dager- et nytt, fresht antrekk kan muligens fikse på det, eller hva?

FullSizeRender.jpg

Nå kan du vinne dette kule antrekket fra Saint Tropez! Det eneste du trenger å gjøre, er å legge igjen en kommentar om hva du ønsker at jeg skal skrive om fremover! Enkelt, eller hva? Jeg trekker en vinner på mandag!

Ha en deilig helg a! 

#sponset  

Jeg må bare trene litt først...

Siden jeg ble bitt av treningsbasillen for tre/fire år siden, har jeg ofte prøvd å påvirke de rundt meg til å være i fysisk aktivitet i alle fall én gang i uka. Et mål jeg trodde var gjennomførbart, men som viste seg å være vanskeligere enn jeg trodde. Handlet det om motivasjonen deres? Tidsbruken? Tidligere skader? Eller rett og slett bare latskap? En god miks vil jeg si, men mange kom med den samme grunnen da jeg prøvde å dra dem med på en treningsøkt...

" Jeg lover å komme snart assa, JEG MÅ BARE TRENE LITT FØRST"

Du skal gjøre det du, ja. Trene litt. FØR treningen med meg. Hvor skal du gjøre det da? På stuegeulvet hjemme? Mølla på Sats? Bruke et par måneder på å KOMME I GANG før du dukker opp på timene mine?

Foto: @cfotocamilla

Foto: @cfotocamilla

Jeg skjønner at jeg kan virke avskrekkende på snap(stinita) og Instagram (@stinehar) til tider. (Følg meg om du ønsker energi fra morra til kveld!) Ja, at det blir "litt mye". Men hør her. Det eneste JEG vil, (i sånn mentaltrener-caps lock-språk), er at DU skal ta ting i DITT tempo. ( Her er mentaltreneren igjen!)  Uansett om det handler om å løpe på mølla, jogge, gogge(gå+jogge) eller gå. Så lenge jeg ser at du gir 100% og at svetteperlene dine kommer sakte, men sikkert fram, ja, så er jeg MER enn fornøyd! OKEY??

Så du som skal TRENE LITT før du kommer på timene mine på Barrys, hvorfor ikke trene på Barrys? Og bare ta ting i DITT tempo? Ta vektene du føler deg komfortabel med, og kanskje neste gang du er der, ja da klarer du å pushe deg selv til å legge på? Så, har vi en avtale da, eller?

Jeg kjører time på Barry' Bootcamp Oslo hver onsdag kl. 06.00 og torsdager 07.15!

Så, hva venter du på? "Trene litt først" kan du gjøre SAMMEN med meg!

FOTO: @cfotocamilla

FOTO: @cfotocamilla

 

 

The Escape Games

Lyst å finne på noe nytt i helgen som ikke innebærer shopping, cafébesøk, sløving eller trening? Ja, hva med å ta en liten pause fra rutinehelgene? Trimme hjernen litt?

I går hadde jeg én time å slå i hjel. Og der jeg ellers ville brukt den på å henge på mobilen, spurte kompisen min meg om jeg var gira på å teste ut The Escape Games! 

IMG_5289.JPG

Som spontan duracellkanin og endorfinelsker var jeg ikke vond å be, til tross for at jeg ikke ante hva det gikk ut på.

Vi var kun to stykker, men man kan være opp til åtte personer i ett rom. 

Så, hva går det ut på? Laget ditt blir låst inne i et rom, og her skal man finne skjulte ledetråder, løse gåter og avdekke mysterier for å slippe ut! Laget har 60 min til å komme seg ut! Så for alle dere som lurte på hva jeg drev med på Snapchat i går, this was it!

Dessverre naila vi ikke oppgaven (var det sulten, rastløsheten vår eller bare det faktumet at vi ikke var smarte nok?😛), men fy fader så gøy det var! Enten om du er to eller åtte personer, dæven som man må bruke hjernen! Perfekt sted å ta med vennegjengen, utdrikningslaget eller jobben på! 

Som det konkurransemenneske jeg er, skal definitivt tilbake og DA er det GAME ON! For dette spillet skal jeg klare!!! 

Sjekk ut mer om Escape Room her: 

 http://www.escapegames.no/no/

 

 #sponset

VING treningscamp-bli med meg til Kypros!

Mens det fortsatt er rimelig kjølig i luften her hjemme, drar jeg avgårde til Kypros den 5.mai for å nyte sol, digg og sunn mat OG trening sammen med et lass av treningsglade mennesker!

På VING treningscamp trener du så lite eller så mye du vil, og du styrer dagene dine helt selv! Kanskje du bare vil danse med Sølve,  praktisere yoga med Melissa, finne motivasjonen med Pia eller bli en bedre løper med meg?

 

Muligheten er mange, og her er timene du kan velge mellom på VING treningscamp fra den 5.mai-12.mai.

  • Boot Camp – tøff, morsom og utfordrende sirkeltrening utendørs.
  • Høypuls & Aerobic – enkel koreografi med høy treningseffekt og inspirerende trinn.
  • Dance Your Ass Off – dans deg gjennom sang etter sang med enkle trinn.
  • Zumba Fitness – latinamerikansk-inspirert dansetime med høy partyfaktor!
  • Yoga – pust, tilstedeværelse og mindfulness.
  • Sterk med strikk - ulike styrkeøvelser i der både pust og muskulatur får kjørt seg.
  • RUN – varierte løpetimer med alt fra rolig morgenjogg til intervaller.
  • Løpeteknikk – gjennomgang av løpeteknikk med drills og løpsøvelser.
  • Tabata – styrketrening i intervaller.

 

Fornøyde damer etter fjorårets løpeteknikkurs!

Fornøyde damer etter fjorårets løpeteknikkurs!

Hele herligheten koster 9.795,– og vi skal bo på Sunwing Sandy Bay Beach i Kypros!

LCACPX12053_2_30.jpg

 

Inkludert i prisen:
• Flyreise t/r (fra Oslo) og mat om bord
• Transport til og fra hotellet
• Overnatting 7 netter
• Frokost og middag hver dag (halvpensjon)
• Treningsprogram
Valgfrie tillegg: Tillegg for å bo alene (fra 1.850,–), avbestillingsforsikring (195,–), reiseforsikring (495,–), helpensjon (725,–), All Inclusive (2.100,–) og spapakker (fra 340,–)

Gi deg selv tidenes kickstart på våren 2017, og bli med a!

Påmeldingsfristen er 1.mars!

Les mer her, eller send en mail til trening@ving.no!

 

En smule stolt

Ja, det er vel lov å være det når jeg pryder coveret av KK Sporty som er i salg fra i morra? 😛

IMG_4819.JPG

Selve bladet finner du inni KK som ser slik ut!

IMG_4825.JPG

Passe rart å være på coveret av bladet jeg en gang var prosjektleder. Men veldig hyggelig også! 

 «Farmen»-Stine trives best når hun kan løpe en lang tur klokka fem om morgenen, og kan aldri bli kjæreste med en slappfisk.

Slik lyder ingressen til saken om denne duracellkaninen her! Flinke Siw Teigeland intervjuet meg faktisk på bursdagen min, samme dag som Senkveld-innspillingen, så DET ble en bursdag jeg neppe glemmer med det første!

IMG_4827.JPG

Mange har lurt på bakgrunnshistorien for hvordan jeg havnet oppi dette eventyret. Og slik gikk det til:

 

 Stine vurderte aldri å melde seg på «Farmen». Hun ble headhuntet.

– Jeg tenkte shit, nå har jeg fått meg jobb! Det er helt konge! Så jeg lurte på arbeidstiden og betaling. Men det var rett på Skype og selge meg som deltaker. Jeg tenkte at dette går dårlig, jeg ser ikke ut og kan ikke noe om gård. Jeg er ikke hun unge flørtete, heller ikke den brautende nordlendingen – jeg er bare en sånn osloperson med nasal stemme.Og jaggu ble jeg en Oslo-person med nasal stemme!  

IMG_4826.JPG

Artikkelen i KK handler også litt om min treningsbakgunn...

  – Alt skal prøves! Det begynte med basket, rytmisk sportsgymnastikk og aerobic. Pappa var tennistrener, så jeg hadde en kort karriere som tennisspiller. Jeg tester ut nye ting som rollerblades, kangoo jumping og rockeringkurs – det gir treningsglede i hverdagen.

Til min bakgrunn som TOPP-journalist! 

 Stine levde i en egen verden i flere år i jobben som journalist i ungdomsmagasinet TOPP. Sterkest inntrykk gjorde allikevel møtene med unge jenter til spalten «Tett på». Her fortalte de om mobbing, sykdom, spiseforstyrrelser og andre tøffe livssituasjoner.

– Jeg brant for å sette søkelyset på vanskelige temaer blant ungdom. Nå kunne drømmesaken min vært å følge en dame i 50-årene fra å være sofasliter til å få henne til bli glad av aktivitet! 

IMG_4828.JPG

I tillegg til dette, byr jeg også på litt treningsråd til dere i bladet!!

Stines råd til den utrente

Kom i gang: Ikke gå for en pangstart! Ta det etappevis for å unngå smerter og skader. Vil du begynne å løpe, start med gåturer. Siden kan du jogge, veksle mellom jogging og gåing. Det er skånsomt og motiverende. Etter hvert kan du begynne å løpe litt.

Hold på motivasjonen: Sett opp en plan, og følg den. Øk lengde på jogging/ løping, belastning på vekter, osv. Vær fokusert. Bruk en treningsdagbok, og skriv opp progresjonen fra gang til gang. Skal du ned i vekt, husk at kosten står for 80%, trening 20%. Skaff deg en treningspartner du forplikter deg til.

Ha det gøy! Varier treningen, prøv nye ting. Tør å slå deg løs og drite deg litt ut.

Typiske tabber: Å gå for hardt ut, feil løpeteknikk og feil sko. Få sjekket steg for riktige sko i en spesialbutikk, så unngår du skader.

Stines råd til deg som er godt trent

Varier treningen: Her gjelder det også å prøve noe nytt og slippe deg løs! Vil du bli bedre på løping, trenger du styrketrening for beina, det skal ikke mye til. Ta tåhev mens du pusser tennene, så styrker du leggmuskulaturen.

Og den best rumpetreninga uten vekter? Den gir jeg deg i KK, så løp og kjøp!  

 

IMG_4831.JPG

Dagens WOD

...eller wod(ka) som jeg pleier å si, gir deg røde kinn og svetteflekker så det holder! (Så dropp den lysegrå t-skjorta om du er keen på å teste denne WOD-en og har planer om å ta et par selfies etterpå! Eller, kjør på og se hvor mange millimeter av t-skjorta di som fortsatt er tørr!) Jeg testa økta med @svines93 dagen før nyttårsaften, og gutten ble så kjørt at han var sikker på at han kom til å kjenne det i forhuden! Snakk om å ha jobbapå så det holder! 

FullSizeRender.jpg

Keen på å starte året med noen edle svettedråper? Bli med på moroa a!

DIRTY 30

30 box jumps

FullSizeRender.jpg

30 KB swings

IMG_4522.JPG
IMG_4524.JPG

30 skulderpress med stang  

IMG_4533.JPG

 30 push ups

FullSizeRender.jpg

30 renegade row ( Finn et sett med vekter som du klarer å trekke opp mot brystet ditt mens du står i en høy planke. Husk å holde rumpa så lav som mulig, og ikke vai med hoftene fra side til side! Stram i magen din!!)

FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg

30 burpees  

FullSizeRender.jpg

Ta en pause på cirka 2 minutter, og gjenta hele runden! To ganger av dette, og du er dau og ferdigtrimma! 

IMG_4511.JPG

Og alle de postene om nyttårsforsetter og sånt? Det får du ikke av meg gitt! Jaggu er det et nytt år, men de "nye mulighetene" de var der i 2016 også. Hver dag er en ny mulighet som enhver coach/mentaltrener ville sagt. 

Her handler det bare om å #jobbepå som før, og på bloggen fremover skal jeg fortsette å servere deg treningsøktene mine og litt om hva jeg døtter i meg (forutenom sjokolade da😛) 

-S-