Østmarka rundt

FullSizeRender.jpg

Etter tre turer til Jotunheimen den siste tiden, har det vært på tide å sjekke ut hva min egen by har å  by på! Helgas utflukt gikk til Østmarka, og turen Østmarka Rundt (eller halvrundt blir det vel!) ble valget vi falt på!

FullSizeRender.jpg

Ifølge UT.no er turen på cirka 34,2 km, men vi  gikk vel nærmere 60 km da vi valgte en LITT annen skogsrute! Turen starter fra Skullerud t-bane stasjon, og målet for kvelden var Øvresaga DNT-hytte der du også kan benytte deg av kanoer når du kommer fram! 

FullSizeRender.jpg

Selv valgte vi å lage tidenes turmat istedenfor, biffgryte med søtpotet og quinoa! 

FullSizeRender.jpg

Før vi ankom Øvresaga, var vi innom Vangen skistue (kafeteria, leirskole,eventplass+mye mer) hvor jeg fikk hilse på mitt favorittdyr etter lama, HESTEN!

FullSizeRender.jpg

Med pauser, gogging og et par snap-stop, brukte vi cirka 7 timer på turen fra Skullerud til Øvresaga. Store deler av veien fulgte  Flyktningruta, og ble dermed oppmerksom på Flyktningruta-løpet som ble avholdt denne dagen! Et 37 km terrengløp der alskens sprekinger pusta og pesa seg gjennom heftig terreng! (Gjett hvem som skal melde seg på der neste år!)

Grunnet mye gogging( gå+jogge) var det på sin plass å finne steder som dette for å slukke tørsten!

IMG_2204.JPG

Og sjekk ut synet som venter oss i det vi er framme!

Søteste hytta! 

Søteste hytta! 

FullSizeRender.jpg

En familievennlig hytte med to soverom og tilsammen åtte sengeplasser. ( Husk lakenpose/sovepose!) Gass, men ikke strøm. Passa meg utmerket!  

Dag 2 var målet Marikollen, og her havna klokka mi på 24,5 km.  Vi gikk først til Røyrivannskoia, der vi fant pannekakedekning! (les pitstop for å steke pannekaker!) Fin-fin ett-roms DNT-hytte, så her blir man godt kjent for å si det sånn! 6 sengeplasser, ubetjent. Plusspoeng for mye lyrikk! 

Neste stopp var Setertjernstua, et pitstop vi rett og slette behøvde etter å ha gogga fra Røyrivannskoia! Ikke en DNT-hytte, men de har servering fra september og utover!  

Neste stopp var en av Østmarkas tredje høyeste topp, Ramstadslottet 394 (MOH).

IMG_2286.JPG

Vanskelig å dokumentere noe særlig til topp her, men du aaaner jo at vi befinner oss i høyden der du skimter land i det fjerne! ( Seff møkkabra dekning her! Null eller lite dekning på de andre stedene! Når du trasker rundt, snuser du derimot på E av og til! Bare sånn FYI) 

IMG_2186.JPG

Fra Ramstadslottet er det cirka 2-3 km fra Marikollen, der du kan ta bussen fra Marikollen ungdomsskole til Lillestrøm, og tog til Oslo!

En ypperlig to-dagers tur der altså, men da med en god del jogging/gogging/rask gange om du ønsker å komme fram før det blir mørkt! Dag 1 begynte vi turen 12.00 og var framme 18.45, dag 2, 08.00 og var framme 16.00!

Og du? Hyyl ut om sitter på noen friske turer i nærheten av Oslo! Hilsen frelst marka-rookie som nå kan checke av sin 10ende DNT-hytte! Herre, for noen godbiter jeg har foran meg!