Ut i Østmarka

Det har vært en lang bloggebreak på meg grunnet FERIEMODUS og fullstendig avslapning. Så sjukt nødvendig og sunt for hjernen, kroppen og sjelen. Men når skrivekløa og behovet for å dele en god opplevelse kom over meg...ja, da var jeg back on track! Og jeg fant faktisk tidenes track da jeg surra rundt i Østmarka på tirsdag.

Og hadde med meg min nye Samsung Galaxy S8 som tar rimelig freshe bilder!

IMG_0184.JPG

Takket være Google Maps og litt 4G før man forsvinner i Edge-verden, dukka Lutvann opp på kartet. En svett og hett sykkeltur fra byen, eller en kort t-bane tur med bane 2 retning øst, tar deg også til t-bane stoppet Haugerud. Herfra kan du traske eller dra med deg sykkelen til Lutvann. Innsjøen med Oslomarkas klareste vann og ja, Østmarkas dypeste vann (mer enn 50 meter på det dypeste).

FullSizeRender.jpg

Og det beste? Trasketuren rundt selve vannet som gir deg utsikt som dette:

IMG_0173.JPG
IMG_0177.JPG

Med en Jotunheimen-tur som snuser meg i nakken, er planen å utforske Oslomarka så det holder, og sjekke om utstyret mitt er rusta for ekte fjelltur i Jotunheimen!

Jotunheimen Haute Route, eller Høgruta på godt norsk, er en 5 dagers topptur i hjertet Jotunheimen. Ruta går over minst åtte breer og syv 2000-metertopper, inkludert Glittertind og Galdhøpiggen.

Hver etappe er ca 15 km, med 1000 - 1500 meter stigning. En heftig opplevelse med ski på beina, kanskje enda heftigere uten! Planen vår er å bruke 10 dager å gå ruta, eller i alle fall deler av den! Og slapp av, jeg har med selveste mor Marka, så her føler jeg meg rimelig safe! Min kjære venninne Annika.

Annika som alltid passer på å ta med det jeg alltid glemmer. Annika som holder kartet vårt riktig vei når vi har forvillet oss for langt inn i marka. Annika som kan skilte med gullmedalje i Røde Kors-kurs, og husker på å slå av mobilen så vi har litt strøm til overs når denne frøkna her snapchatta bort batteriet sitt de første 20 minuttene av turen.

IMG_0202.JPG

Gårsdagens tur var en myk smakebit (særdeles myk) på min kommende tur, men jeg trenger å toughen up, så om du har en rimelig tøff tur i Oslo og omegn som du tenker at jeg bør bryne meg på, hyl ut a!

IMG_0163.JPG

 Telefonen er sponset av Samsung