Matvanene mine

Det er sjelden jeg blogger mye om hva jeg spiser fra dag til dag, men for de som følger meg på snap, hender det at det dukker opp et bilde eller to av frokosten, lunsjen eller middagen min.

(Og ja, det blir mye av det samme! Akkurat som jeg elsker rutiner i hverdagen, er jeg et vanedyr hva angår mat også) 

Det går ofte i....

Neida! Joda. Neida, det går ikke ofte i kake til frokost altså! Jeg skulle bare friste dere litt! 

Som regel døtter jeg i meg en frokost a al denne (naturell yoghurt med havregryn, hasselnøtter og linfrø.

Eller en god dose cottage cheese og egg:

Favoritten den siste tida har dog vært haregryn kokt i vann med to råe egg, mens jeg topper sulamitten med to store skjeer med cottage cheese! NAM!

Når magen skriker rundt lunsjtider, kan det ofte gå i speltlomper med kalkunfilet, avokado og cherrytomater, om jeg ikke er på farta og bestiller meg en salat.

Salat kan være så mangt, men her har du en salat etter min smak: Quinoa, granateple,rødbeter, bønner, avokado, kylling, sesamfrø, brokkoli og cottage cheese! NÅ snakker vi NAM!

Okei, så skjer ikke dette hver dag altså, men det gir deg en pekepinn på hva jeg ønsker meg når jeg bestiller salat ute.  Caesar-salater er ganen min passe lei av, da de aller fleste serverer denne med 60% krutonger og saus, mens kyllingen, salaten og øvrige grønnsaker får mindre oppmerksomhet. Hva skjer med det?!

Og dere? Husk å drikk vann! Masse! Er du lei av vanlig vann, sprit opp ( ikke bokstavelig talt da..) vannet ditt med frukt da vel!

Eller kutt opp litt frukt når søtsuget kicker inn som verst!

Så til favoritten min. SØTPOTET. Jeg har aldri vært noe særlig fan av potet (jepp, slet big time inne på Farmen kan du tro!), men søtpoteten har jeg alltid hatt en forkjærlighet for! Kan det være på grunn av min søte gane mon tro? Dette er i alle fall en innertier hos meg! Kutt opp søtpoteteten i strimler, krydre den med det du måtte ønske (selv bruker jeg peppermiks), hell på litt olje, og sett den i ovnen på varmluft 180 grader i cirka 9 minutter.

Og til søtpotetene? Kylling, torsk, brokkoli, spinat, tomater, grønnkål, avokado. For eksempel! Tenk at du skal få i deg karbohydrater (dvs poteter eller søtpoteter feks), proteiner (kylling, torsk, brokkoli) og fett (olje, nøtter, avokado). Sunne og gode råvarer! Av krydder bruker jeg som regel sitronpepper (syrlig og digg på kylling, torsk eller grønnsaker) eller peppermix (litt sterkere, digg å ta på søtpotetene i ovnen eller kyllingen!) 

Følg meg på snap for flere daglige oppdatering på hva jeg putter i meg! Og husk, alt handler om balanse dere!  Og DET tror jeg mange som følger meg i sosiale medier har fått med seg!