Livet som YouTuber

Der jeg tidligere hadde en tanke om at livet til en YouTuber dreide seg om energidrikker, chips og timer med redigering, viste det seg at kun det sistnevnte stemte på en prikk! Okei, så fant jeg litt chips på rommet hans da...Og et par brett med energidrikk...Men når alt kommer til alt, er det redigeringa som spiser opp tida til denne 18 år gamle Skiens-gutten, som jeg har tilbragt helgen med.  

FullSizeRender.jpg

I en verden få foreldre har stor kjennskap til, kan Sander Dale skilte med over 13 millioner visninger(!) på videoene sine. YouTube har ikke bare vært en plattform for Sander å vise fram sine FIFA-skills/redigeringsferdigheter, han har også bygget opp en enormt stor fanbase. Eller, legender som han kaller dem. 

- Det høres så rart ut at noen skal være fan av meg, derfor har jeg valgt å kalle dem for legender. Det er jo det de er!, sier en ydmyk Sander.  

Men hei- at gutten har fans, er det ingen tvil om. Hjemme i Skien ligger det fanbrev. Når han åpner Randulle Snapchaten vil scrollinga ingen ende ta. Og fyren blir til og med gjenkjent i Tyskland.

- Ja, og plutselig skulle noen ta bilde sammen med Sander!, sier moren om hendelsen som overrasket foreldrene hans. Da skjønte de hvor stor sønnen deres faktisk var.  Hvor dedikerte alle de 40 000 abonnentene som følger han på YouTube er.  

Fordi han sitter på gutterommet sitt med denne konsollen i gull og spiller FIFA, mens han filmer det hele, redigerer så til de grader, og poster snuttene på YouTube.

FullSizeRender.jpg

 

Da jeg var 13, var det skole og det å rekke hjem til Fresh Prince Of Bel Air som sto i hodet på meg. Som 13-åring var Sander allerede på god vei til å bygge opp sin egen YouTube-kanal, og brukte all sin ledige tid på å lære seg å redigere filmer. Nå, en kanal han ser for seg at kan bli hans levebrød etter endt skolegang. Fyren har laget sin egen fulltidsjobb før han har fullført videregående. De fleste av oss bruker minst 3-5 år etter VGS, før vi i det hele tatt beveger oss ut i arbeidslivet.

Slike ildjsjeler som Sander imponerer meg og inspirerer meg. Vi har prata i flere timer denne helgen om hvordan han har fått det til, hvordan han jobber og hvordan han strategisk har lagt opp en plan fra ung alder om at når han når et visst mål, ja, da kan han faktisk leve av kanalen sin. 

De utallige timene jeg har tilbragt på gutterommet hans, skal nå ned på papir, slik at du også skjønner hvorfor denne gutten har blitt et forbilde og en inspirasjonskilde for mange. Resultatet kan du lese i boka om Randulle som kommer i juli!

Og har DU noen spørsmål til Randulle eller noe du lurer på, kommenter under!

IMG_0440.JPG