Fire kick ass intervalløkter

Fredag la jeg ut en post om et sporty antrekk du kan vinne, om du slenger igjen en kommentar om hva du ønsker at jeg skal skrive om fremover. Det er ikke akkurat manko på kommentarer, noe som gjør at bloggingen fremover vil bli desto mye lettere. 

FullSizeRender.jpg

Flere av kommentarene på bloggposten går på løping, og spesielt da intervaller. Som folk flest har jeg et elsk/hat forhold til intervaller (mest elsk!) og jeg MÅ derfor variere fra gang til gang.

 

I dag tidlig kjørte jeg blanda drops- 30 minutter jogging+ 30-45 sekunders bakkeintervaller*10. (Og da mener jeg FULL SPURT i 30-45 sekunder!)

Det har blitt mye 45/15 og 4*4 intervaller den siste tida, og til en forandring har jeg derfor utfordret meg selv til å kjøre følgende intervaller fremover:

1.       6, 6, 4, 4, 2. Pause på 2 minutter mellom hvert intervall.

2.       10*1 minutt. Pause på 1-2 minutter mellom hvert intervall.

3.      8*2 minutter. Pause på 2 minutter mellom hvert intervall.

4.      3x6min med 2 minutter pause etterfulgt av 2x2 min med 1 minutt pause mellom.

 

Varm opp med lett joggetempo i cirka 10 minutter før du starter, og kjør en rolig nedtrapping på minst 5 minutter. Farten på intervallene er veldig individuelt, men på de korte intervallene (1-2 minutter) skal du ikke kunne prate! Tenk at på en skala fra 1-10, skal du ligge på en 8,5-9! Intervaller på 3 minutter og oppover skal kjennes som en deilig 7-er! Press på, men ikke DØ.

Og du? Hva som er helt KONGE med intervalltrening?

- Du rekker ikke kjede deg så lett. (Ferdig på 1-2-3 sammenlignet med langkjøring!)

- Du får bedre kondis

- Intervaller gir deg økt etterforbrenning og økt fettforbrenning i hvile

- Det er lettere å motivere seg selv når du har en konkret plan på hva du skal gjøre!

Dere, kjør en av disse øktene og bruk #jobbepåintervall på Instagram når dere poster et bilde fra økta! Jeg har så lyst å se hvordan dere opplevde intervalltreningen! Og HUSK, i morra trekker jeg vinneren av et sporty outfit, så da gjelder det å sjekke bloggen!

-S-