Tidenes reality (check)

Almost people!

Først må jeg bare beklage. Jeg serverte dere tidenes dårligste dekkhistorie i sommer da jeg snappet at jeg skulle på en lang reise UTEN mobil..."Jeg trengte rett og slett en pause fra sosiale medier"...AS IF.  Jeg tror vi alle kan skrive under på at uansett hvor offline man ønsker å være på en YOLO-tur, kommer garantert trangen til å sjekke inn på Anna Purna base camp når du først har kommet deg dit, eller laste opp DET insta friendly bildet du tok av en gudsforlatt huske ved det karibiske hav. Snakker av erfaring.

Anywho, min frivillige detox fra sosiale medier skyldtes ikke en reise til Sør-Amerika, men et gårdsopphold på Kornsjø, et tettsted i Enningdalen i Halden kommune. Yes, duracellkaninen fra Oslo skulle delta på realityserien Farmen! Hvem kunne trodd at JEG, jenta som får mark av å ikke løpe hver dag og snappe seg gjennom hverdagen, klarte å overleve på en gård der "vekkerklokka" vår var en rautende ku ved navn "Krana"?

( Melka rant som pokker fra a. Og jeg har blitt så rutta på å melke at jeg fikk melketræler. Noe som er grunnen til at jeg knapt klarer å ta en hang up i disse dager. For mye melking rett og slett...! )

At jeg klarte meg mer enn en uke på denne gudsforlatte gården er en bragd i seg selv synes mamma. Hun var skråsikker på at jeg skulle ryke fort. "Stine, du klarer jo ikke tenne opp i ovnen en gang! Så jeg regner med vi sees snart! Og da slipper jeg å se på Farmen så lenge..."

Mamma er ikke fan av Farmen som du kanskje skjønner. Om TV-en står på, går det som regel i nyhetene eller favorittprogrammet hennes, Kardashians, eller The Cardigans som hun kaller det..

Men la meg prøve å forklare deg litt om opplevelsen jeg har vært gjennom. (Selv om dette ikke dekker en brøkdel engang...)

Se for deg at du hver dag våkner opp til lyden av kuer, høns, griser og hester. Og utenfor soveromsvinduet ditt ligger tidenes postkortutsikt og venter på deg. Stillhet. Ro. Ingen trikker, busser, eksos, tuting.  Og det rareste? Ingen tid å forholde seg til. Å leve uten klokke var av og til krevende. Det å ikke vite noe om dagens rytme gjør deg passe huegæren! Hver morgen strakk jeg etter mobilen på nattbordet mitt. På tide å tekste hjem og si at alt var OK. Snappe Anette, Helene, Samira, Nashmil, Kjerstin og Astrid   Men den var borte vekk gitt. Jaja, jeg får gå å melke litt da! Eller passe på at hestene får nok høy til frokost? Litt kraftfor til geitene også..Men ikke for mye, for da dævver de har jeg lært meg.....Og kanskje litt kraftfor til meg selv mens jeg er i gang? Jepp, de første dagene var det ikke mye mat på Finnsvika gård! For meg som er vant med minst fem måltider daglig, var det rimelig hardt å holde seg til kun tre. Og du? Det er ikke et sjakktrekk å bli med på Farmen om du hater poteter. Just sayin...Kresenhet generelt tenker jeg vi sier.

For om jeg sier lammetestikler og blodpuddingchips tenker du YUCK?? Tenkte meg det. Jeg tenker MAT skjønner du.

Å hoppe 100 år tilbake i tid gir deg et nytt perspektiv på hvor mye arbeid det ligger i hver minste detalj i løpet av en dag. Er du tørst, ja, da sjekker du først at dyrene har nok vann. Lage grøt? Ja, da må man først male kornet.  (Glem benkpressmaskinen på ELIXIA. Å male korn gir deg trøkk i armene så det holder! MILDE MOSES som svetten sto. Og deo må du se langt etter på denne gården. Jeg lukta serr som en småhissig taxisjåfør i Mexico på en passe temperet sommerdag..)

Og etter grøtfrokosten, ja da var det på tide å sette i gang med lunsjen.  Til 14 personer. Antall høner på gården? 14. Hver høne legger 0,8 per dag, og regner du med Lasse Basse som maula egg så bicepsgutta og kaffelattejentene ikke skulle få i seg proteinene sine, ja da ble det ikke mye proteiner på oss!

Middagen fant vi som regel i åkeren, og den besto av poteter, en dæsj vann, litt mer poteter og for å sette smak på suppen? Ihjelkokte poteter. Potetkroppen 2016 er nå et faktum. Musklene mine? Ja, de ligger gjenglemt på sandstrand i Spania, der jeg lå og ante fred og ingen fare i sommer da de ringte meg og spurte om jeg kunne tenke meg et gårdsopphold ved Halden-området...Og litt av et gårdsopphold det har vært! Jeg klør virkelig etter å skrive mer, men dere får heller se alt på TV fremover. Hver mandag, onsdag og søndag på Tv2 prøver jeg iherdig å få banke inn mitt motto JOBBEPÅ til det norske folk!