Ut i Østmarka

Det har vært en lang bloggebreak på meg grunnet FERIEMODUS og fullstendig avslapning. Så sjukt nødvendig og sunt for hjernen, kroppen og sjelen. Men når skrivekløa og behovet for å dele en god opplevelse kom over meg...ja, da var jeg back on track! Og jeg fant faktisk tidenes track da jeg surra rundt i Østmarka på tirsdag.

Og hadde med meg min nye Samsung Galaxy S8 som tar rimelig freshe bilder!

IMG_0184.JPG

Takket være Google Maps og litt 4G før man forsvinner i Edge-verden, dukka Lutvann opp på kartet. En svett og hett sykkeltur fra byen, eller en kort t-bane tur med bane 2 retning øst, tar deg også til t-bane stoppet Haugerud. Herfra kan du traske eller dra med deg sykkelen til Lutvann. Innsjøen med Oslomarkas klareste vann og ja, Østmarkas dypeste vann (mer enn 50 meter på det dypeste).

FullSizeRender.jpg

Og det beste? Trasketuren rundt selve vannet som gir deg utsikt som dette:

IMG_0173.JPG
IMG_0177.JPG

Med en Jotunheimen-tur som snuser meg i nakken, er planen å utforske Oslomarka så det holder, og sjekke om utstyret mitt er rusta for ekte fjelltur i Jotunheimen!

Jotunheimen Haute Route, eller Høgruta på godt norsk, er en 5 dagers topptur i hjertet Jotunheimen. Ruta går over minst åtte breer og syv 2000-metertopper, inkludert Glittertind og Galdhøpiggen.

Hver etappe er ca 15 km, med 1000 - 1500 meter stigning. En heftig opplevelse med ski på beina, kanskje enda heftigere uten! Planen vår er å bruke 10 dager å gå ruta, eller i alle fall deler av den! Og slapp av, jeg har med selveste mor Marka, så her føler jeg meg rimelig safe! Min kjære venninne Annika.

Annika som alltid passer på å ta med det jeg alltid glemmer. Annika som holder kartet vårt riktig vei når vi har forvillet oss for langt inn i marka. Annika som kan skilte med gullmedalje i Røde Kors-kurs, og husker på å slå av mobilen så vi har litt strøm til overs når denne frøkna her snapchatta bort batteriet sitt de første 20 minuttene av turen.

IMG_0202.JPG

Gårsdagens tur var en myk smakebit (særdeles myk) på min kommende tur, men jeg trenger å toughen up, så om du har en rimelig tøff tur i Oslo og omegn som du tenker at jeg bør bryne meg på, hyl ut a!

IMG_0163.JPG

 Telefonen er sponset av Samsung

Snipp, snapp snute- de beste eventyrene finner du ute!

IMG_8858.JPG

Før jeg startet reisen min til Telemark, var jeg veldig spent på hva jeg kom til å møte på min vei, og eventuelt hva jeg kom til å savne. For en byjente som meg selv ville vel abstinensene til storbyen dukke opp raskt?  Abstinensene etter cafeer, gymmen, diverse døgnåpne butikker? Vel, de kom aldri. Verken savnet eller abstinensene. Nærheten til en storby og døgnåpne butikker var ikke så viktig lenger. Her var det naturen og menneskene jeg fikk en nærhet til. De gjestfrie telemarkingene som har åpnet hjemme sine og satt ting til side for å hjelpe meg og gjort at jeg har følt meg som hjemme hele veien!

IMG_7847.JPG
IMG_8930.JPG
IMG_6916.JPG

 

Jeg har tatt del i livene deres, og følt på hvordan det var å være en ekte telemarking.  Jeg har opplevd alt fra lamafarmer til en egen wakeboardpark, eventyrhotell og vintønneovernatting. hva er det å savne da?

IMG_9490.JPG

 

Med en flyvende start ( Jeg hoppet ut fra et fly for søren!) og en vi(n)dunderlig avslutning (tenk at man kan sove i en vintønne på Gvarv!) har denne turen vært mer enn bare et eventyr.  På lik linje med  min deltakelse i programmet Farmen, har jeg fått en enda sterkere dragning mot naturen, mot dyr og mot ”bygda”.  

IMG_9496.JPG

 

Selv om jeg ikke fant kjærligheten, fant jeg søren meg kjærligheten til Telemark! (Og en lama!) 

IMG_9393.JPG

 ...og jeg fant ut at høydeskrekken min kicker inn så til de grader av og til!

Men at adrenalinjunkien i meg likevel søker spenning ! Sjekk ut da jeg var med på gjørmeløpet WOX i Skien:

 

Før jeg la ut på mitt 2 uker lange Telemarks-eventyr, lagde jeg en bucketliste over ting jeg ønsket/hadde et håp om å gjennomføre. Enkelte litt mer krevende enn andre, men desto morsommere å prøve å få til!

 

1.     Kidnappe katta til ordføreren i Telemark (Jeg møtte kun ordføreren i Seljord, men om han hadde en katt vet jeg fint lite om!)

IMG_6755.JPG

 

2.     Gå på epleslang i fruktbygda Gvarv.  (Tiden strakk ikke helt til!  Jeg var nok litt for opptatt av å høre om vinen de lager her!)

FullSizeRender.jpg

 

3.     Feste med russen (CHECK så det holder!!! Russefest på Lifjell natt til 17.mai glemmer jeg ALDRI!)

FullSizeRender.jpg

4.     Komme meg på TV Telemark i beste sendetid. ( Jeg kom meg ikke på TV Telemark, men opplevde noe enda større! Jeg havna på NRK.no samt Norgesglasset i forbindelse med en sak om sjøormen Selma, som ordføreren nå ønsker å finne en gang for alle. En íde han kom på etter møtet vårt!)

5.     Invitere meg selv på kaffe til en kjent Telemarking. (Kaffeslaberas med Sonen-programleder Line Victoria Husby må vel kunne checkes av her?)

FullSizeRender.jpg

6.     Bli med i et teaterstykke. ( Vel, jeg lagde mitt eget da jeg kledde meg ut på Ibsen Venstøp med museumsguiden!)

7.     Få nytt profilbilde på Facebook iført telemarksbunad! ( ...og joggesko sittende oppå en motorsykkel! Check herfra og til neste 17.mai!)

IMG_6977.JPG

8.     Samle så mange mennesker som mulig over Fjoneferja og gjøre knebøy. ( Hey, jeg samla så mange jeg klarte! Vi var mellom 4 og 6 stk, og gjorde knebøy i de 4 minuttene det tar å ta ferja over)

9.     Ta en selfie med en lama ( Jeg har ikke ORD for hvor gøy det var. Den gleden jeg kjente på da jeg traff mitt favorittdyr. Og det i flertall også! HERREFRED!)

IMG_9400.JPG

 

10.  Finne meg en vertsfamilie. ( STØLAN! Jeg digger dere. Det veit dere godt. Alle og enhver. Fra far til mor, søster, bror og lillebror! SOM dere tok vare på meg da jeg var på besøk!)

IMG_7078.JPG

 

11.   Lage en låt om Telemark og få en artist fra Telemark til å spille gitar til låta. ( Jeg spilte inn en selvlagd blueslåt i Juke Joint Studio på Bluseumet i Notodden! Det sier vel sitt!)

IMG_7257.JPG

 

12.  Dra på Tinder-date i vintønna. (Det ble mye tindring, men lite dating i tønna dessverre. Eller vent. Kjærligheten jeg har fått til fylket kan vel neppe overgå en date i tønna!)

IMG_9428.JPG

Naturen er en ting ( vakre Venelifjell, Gygrestolen i Bø, Bandaksli brygge i Dalen, Kyststien, Sandøya og Krageø), opplevelsene en ting ( Sølvgruvene, Norsjø Ferieland med egen wakeboardpark, Brekkeparken med afternoon tea party, Sommerland i Bø og fugletitting på Jomfruland) og menneskene en ting!

IMG_9136.JPG
IMG_8350.JPG

Alle de fantastiske personene som jeg har møtt på min vei, har gjort denne turen til et eventyr jeg aldri kunne ha drømt om engang. Hotelldirektøren ved Bø Hotell, Asbjørn Botnen, som ordna og styra slik at jeg fikk en uforglemmelig 17.mai-feiring og tidenes opphold! Via Asbjørn traff jeg blant annet en sirkusdirektør ved navn Magne, familien Stølan som jeg tilbragte mye tid med i Bø, fallskjermhopper Gunnar som ble med meg og to friluftsstudenter ved Høgskoleni Bø til Gygrestolen på 17.mai og ikke minst gutta fra russebussen Club Penguin, Team Telemark med Jossi i spissen, filmteamet fra Avia som er helt RÅ på å filme og klippe alt sammen til de vakreste filmsnutter! ( Sondre og Kjetil!) , alle disse flotte folka som frakter meg rundt fra a til å! Synne, Kjetil, hva skulle Visit Grenland og Visit Dalen gjort uten dere?? Og Jon da. Som har besteget Gaustatopppen mer enn 1250 ganger (!) og ble med meg på tur til Veneifjell! For en inspirasjon altså! Og alle dere supre folk i Vrådal som tok med meg ut på bøljan den blå! Og vakre vakre Dalen Hotell, og en enda mer magisk middag med hotellsjefen Malin og naturfotograf i Dalen, Jostein Hellevik. Takk for tidenes kveld sammen! Det er så mange flere også. Så mange sympatiske folk jeg har møtt på min vei, som har gjort disse to ukene til noe jeg aldri kommer til å glemme, og som har gjort at jeg forelsket meg helt i fylket! Denne drømmejobben som Den Moderne Askeladden er over, og ferien venter i juli!

Hvor jeg skal på ferie? Telemark vel! Så kanskje vi sees?

 - Stine

IMG_9616.JPG

Bø i mitt hjerte

" Men hva er det som er så bra med å bo her i Bø da?" 

"Se rundt deg da! Denne naturen. Den vil man ikke flytte fra. "

 

En setning jeg OFTE har hørt i løpet av mine to dager i Bø. To innholdsrike og fantastiske dager der det ikke bare har vært naturen som har gjort at jeg har falt for dette stedet, men også menneskene. De har åpnet hjemmene sine for meg, og hjulpet meg fra a til å hele veien. 

Alt fra 20-åringer til russ og 60-åringer. Dere har jaggu fått meg til å forelske meg i hjemstedet deres!

Jeg fikk en pangstart på turen i Sommerland i Bø med russegutta fra Club Penguin som sporty stilte opp og ble med på stafett i plaskebassenget! 

IMG_6862.JPG
IMG_6864.JPG
IMG_6868.JPG

Dessuten fikk jeg besøke bussen deres, som faktisk er den første bussen i Bø! 

IMG_6885.JPG

Og jeg møtte på to russ fra vanen Askeladden!! For et sammentreff!

IMG_6855.JPG

Turen videre gikk til Norsjø Ferieland der jeg skulle lære meg wakeboard med 12 år gamle Edvard, som er rimelig rutta kan du se! Han kneipen her trener HVER dag sommeren lang, og jeg tør ikke tenke på hvor god han blir etter fylte 18!

IMG_6923.JPG

Sto på  knebrett jeg! Holdt med det! 

IMG_6919.JPG

Datt i vannet et par ganger også! Man lærer så lenge man detter!

FullSizeRender.jpg

Lappen er jo noe jeg ikke eier foreløpig, så jaggu meg hadde de fått tak i Magne, den gamle eieren av Norsjø Ferieland og en artig skrue som nå er kjent for å være sirkusdirektøren i bygda!  

IMG_6904.JPG
IMG_6908.JPG

Og her kan du faktisk leie bilen hans og overnatte! Perfekt for festivaler!

IMG_6914.JPG

Magne tok meg også med på tur med kompisene hans, der jeg fikk en guidet tur i området med en ny frekke kjerre!

IMG_6934.JPG
IMG_6933.JPG

Vi tok blant annet en pitstop innom Lindheims ølkompani, restaurant og ølbryggeri i ett! Denne ølen kommer herfra:

IMG_6929.JPG

På kvelden ble det tut og kjør med russefest med DJ Stølan, og familien The Stølans har virkelig vært behjelpelige fra a til å i løpet av mitt opphold! Disse folka❤️

IMG_7081.JPG

Sofaputa til DJ Stølan er helt klasse😂

IMG_6974.JPG

Og denne flotte familien er virkelig en klasse for seg! De har tatt meg med på fest, mor har frakta meg fra a til å, samme med sønnen, og fine Jenny Stølan gjorde meg flettefin til 17.mai, hun lot meg overnatte hos henne etter en tur på byen og lot meg feire 17.mai på ekte Bø-vis! Du er virkelig et fantastisk menneske, Jenny!  

IMG_6980.JPG

Hun tok meg med på Folkestad skole for å spise lapskaus! Bø-tradisjon dette!

IMG_6973.JPG

Og gjorde det mulig slik at jeg fikk lånt meg en bunad, og fikk møtt denne flotte gjengen her! Takk, Gylla, helt til venstre for låning av bunad!

IMG_6951.JPG

Fra 17.mai feriring med disse til 17.mai feiring på en skole med disse to! Jeg fikk virkelig møtt alle typer i Bø!

IMG_6962.JPG

Deretter dro jeg på tur med Maja fra friluftslinja ved høgskolen i Bø! Snakk om perfekt måte å avslutte 17.mai på! Vi gikk til Gygrestolen.

IMG_7142.JPG

Passe OK utsikt å komme til etter en deilig fottur på rundt en time!  

IMG_7148.JPG

 

Det var en gang...

Nå begynner Telemarks-eventyret mitt å nærme seg med stormskritt, og jeg gleder meg som en liten unge!

FullSizeRender.jpg

Det er en tettpakket timeplan jeg skal forholde meg til, men jeg har også et håp/ønske om å få til flere artige aktiviteter i løpet av mine to uker i Telemark. 

IMG_2242.JPG

 

Fra fallskjermhopping i Morgedal til 17.mai-feiring med ukjente i Bø og overnatting i ei vintønne-dette eventyret blir alt annet enn kjedelig!

 

Som seg hør og bør, har jeg også laget en bucketliste over ting jeg skal prøve å få til i løpet av mine to uker på landeveien. Enkelte litt vanskeligere enn andre! Men hey, bedre å prøve og feile, enn å ikke prøve i det hele tatt!

Jeg skal blant annet prøve å...

-ta en selfie med en lama (denne føler jeg er rimelig innafor om jeg først får øye på en lama! Er jo god på selfies, så jeg ser ingen grunn til at dette ikke skal gå!)

- få et nytt profilbilde til Facebook med en Telemarksbunad. (Denne kan jeg nesten checke av allerede! Å låne en bunad skal jeg alltids få til, og nye profilbilder tar jeg støtt og stadig!)

FullSizeRender.jpg

- gå på epleslang i fruktbygda (hysj hysj! Men det spørs om jeg tør da! Jeg er jo ikke en som gjør slike ting i utgangspunktet, men når man først er i fruktbygda Gvarv... Og kanskje jeg kommer i kontakt med noen artige folk!)

-feste med russen i Bø. Vil gjerne treffe så mange som mulig, så hyl ut om du kjenner noen!

FullSizeRender.jpg

 

- samle så mange folk som overhodet mulig på Fjoneferja og få alle sammen til å gjøre knebøy i de minuttene det tar å ta ferja! Jeg elsker fysisk aktivitet, og spesielt det å få folk til å være i aktivitet, så dette punktet kommer vel ikke som en bombe for de som kjenner meg!

 

-invitere meg selv på kaffe hos en kjent telemarking! Trenger hjelp her også, så hyl ut om du kjenner noen kjendiser i Telemark!

- dra på en Tinder-date med en Telemarking!  Haha, ærligheten selv! Jeg er jo singel, og har aldri data en Telemarking, så en gang må være den første!

 Husk å følge med på eventyret via Facebook-siden og Instagram-siden til Visit Telemark og min Instagram (@stinehar) blogg (stinehartmann.com/blog) og Snapchat (stinita)

 

Og du? Kanskje vi sees på veien! Kom GJERNE bort og slå av en prat om du ser meg!

 

I samarbeid med Visit Telemark. 

 

Derfor bør du dra på en treningsreise

Ja, jeg vet at overskriften LYSER klikksak lang vei. Men du? Jeg mener det virkelig. Lista på grunnene er like lang som soldagene er mange her i Ayia Napa. Tre uker på camp er nå over, og jeg sitter igjen med så mange gode minner og ny bekjentskap! Folk som har overraska meg, gjort meg stolt, fått meg til å le så jeg tisser på meg og folk som også har fått meg til å gråte av glede.

IMG_6059.JPG
IMG_5869.JPG

Livet på camp er litt som å være på sommerleir for aller første gang. Man hopper inn i en boble der verden der ute virker så langt unna, og de man er med, ja de er din verden der og da. Man ler, svetter, gråter, bader og ja, bader i mat også forsåvidt! For dette er IKKE en slankecamp om noen tror det! Vi snakker påfyll av endorfiner og enorme mengder god mat! Det trengs når man trener opp til flere ganger hver dag! Og selv om den store forelskelsen kanskje uteblir på en slik camp sammenlignet med en sommerleir, blir man søren meg forelska i alle folka! Deltakerne som gir så mye av seg selv og som gjør jobben til oss trenere til en drøm. Det er ikke uten grunn at jeg slenger på #verdensbestejobb på postene mine på Instagram! For DET er det jaggu meg! Å møte på damer som Victoria blir jeg så glad av! Hun hadde aldri løpt 5 km før, og fløy gjennom løpeturen med meg❤️

IMG_6415.JPG

Dette skrev hun nylig på Facebook:

FullSizeRender.jpg

Det er ikke rart jeg elsker jobben min!

IMG_6132.JPG
IMG_6414.JPG

Gjengen som har fylt opp endorfintanken min denne uka!

FullSizeRender.jpg

Og han karen her da.

IMG_4715.JPG

 "Lillebror" Sølve, som står for mange av de samme synspunktene som undertegnede også har. Trening skal være gøy og lysbetont, og det å trene SAMMEN med andre trener mer enn bare kroppen. Huet og lattermusklene er vel så viktig å trene, og derfor er treningscamp verdens beste lykkepille spør du meg! Og det beste? Du kan bli med oss to i høst på flere turer! 

Den 5-10. oktober drar vi til Palma, og du kan lese mer om turen her! 

Eller du kan bli med oss til samme sted 20-27.oktober.  

Eller Apollo Camp (tidligere KK Camp) til Rhodos!  

Jeg har skrevet om denne turen tidligere også!  

Håper vi sees i høst på tidenes energipilletur(er)! 

FullSizeRender.jpg

Intervalløkt på 1-2-3

Jeg går inn i min siste uke på treningscamp, og må derfor utnytte dagene her til det fulle!

Løping, WOD, lunsj, rolig gåtur, soling, shopping, spa og middag. Det er helt utrolig hvor mye man kan presse inn i løpet av en dag! Jeg elsker effektivitet, noe jeg også tenker på når jeg lager øktene mine her nede!

IMG_5789.JPG

I går kjørte jeg en intervalltime som så slik ut: 

3 min rolig løping

3 min intervall  

3 min intervall  

2 min intervall  

2 min intervall

1 min intervall 

1 min intervall

1 min intervall

1 min intervall  

30 sek

30 sek

30 sek

 

Pausen er halve tida av selve intervallet! En god, effektiv og deilig økt,  som tar kort tid å gjennomføre! Og hør her. Farta bestemmer du SELV. Ok?! Her handler det ikke om å presse seg til døden hver bidige gang, noe folk ofte gjør ! Men hva skjer da? Vondter kommer før du vet ordet av det, og du mister løpegleden!  

Prøv også denne godbiten:

3 min oppvarming /gåing/gogging/lett jogging

1 min intervall

2 min intervall

3 min intervall  

4 min intervall

3 min intervall

2 min intervall  

1 min intervall  

Pausen mellom intervallene er halve tida av selve intervalltiden! 

Og mangler du motivasjon til å gjennomføre? Sett på denne lista da vel!

Gooood(e) intervalløkt(er)!

FullSizeRender.jpg

Den store treningsferien

To uker på Mythos Beach Resort er tilbakelagt, og jeg har nå vendt snuten mot en ny treningscamp i Kypros! 

FullSizeRender.jpg

"Tre uker med hopp og sprett og tjo og hei- hvordan klarer du det, Stine?!" 

På grunn av sånne mennesker: 

IMG_3028.JPG
IMG_5582.JPG
FullSizeRender.jpg
IMG_4772.JPG

Yes! Energien jeg får av å trene andre og møte andre treningsglade mennesker, er det som holder meg gående-uke etter uke, år etter år!

Dessuten møter jeg ofte på kjentfolk, som kommer tilbake, alle med samme mål: hoppe inn i den ukeslange treningsbobla der du kun har deg selv å fokusere på!

Trenerteamet uke 1 besto av Cathrine Wilhelmsen, Sølve Sundreagen, Yngvar Andersen, Lars Rune Haslestad og meg selv!

IMG_4705.JPG

Trenerteamet fra uke 2! Karoline (organisator av turen), Monica Gulbrandsen, Daniel Gjerde, Rune Solheim, Anne Marie Luzio, Marius Monroe Baklid, Hilde Mo og meg selv! 

IMG_5652.JPG

Fra løping til yoga, foamrolling, boot camp, sirkeløkter, slyngetrening, zumba, dansetimer, corebar, bungee osv. Du kan velge mellom et lass av tilbud, og velger selv hvor mange økter du er med på!

IMG_5515.JPG

Og er du glad i turer, finnes det mange fine steder i nærheten du kan gå/ jogge til! 

Og er du glad i turer, finnes det mange fine steder i nærheten du kan gå/ jogge til! 

IMG_5627.JPG
IMG_5608.JPG

Og for å gi dere et lite innblikk i årets camp , her er programmet for uke 1:

FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg

Lyst å bli med meg på tur denne høsten?

Sjekk ut mer her: 

http://www.apollo.no/reiser/aktiv-ferie/apollo-camp-tidligere-kkcamp

Sølve og jeg er med på begge ukene til høsten, og til neste vår! Mens han kjører alt fra høypuls til dansetimer, slyngetrening og foamrolling, står jeg for løping, sirkeltrening, bootcamp og Bungee.

IMG_4756.JPG

Og HYL ut om du har noen spørsmål!  

Følg meg videre her på VING Treningscamp i Kypros , SnapChat (stinita) , Instagram (Stinehar) 

 

 

 

 

 

Den moderne Askeladden

"Ei hopp-og-sprett-jente skal ut på tur i Telemark for å oppdage de skjulte perlene som gjemmer seg mellom bakkar og berg. Som seg hør og bør har hun med seg både kamera og mobiltelefon i snippsekken. Og reisen? Den skal hun dele med halve kongerike!"

Slik lyder introen til historien om den moderne Askeladden, som er...ja, meg sjæl!

IMG_2597.JPG

I samarbeid med Visit Telemark, skal jeg begi meg ut på tidenes våreventyr fra den 13.mai til 1. juni! I to uker skal jeg se og oppleve hva Telemark har å by på, og jeg kan allerede røpe at det blir fallskjermhopping, hinderløp, sykkelturer og rulleski! Med både kjente og ukjente folk! Dessuten trenger jeg også hjelp fra DEG! Om du du har noen gode tips, eller kjenner noen folk jeg bør prate med i Telemark (vi snakker folk litt utenom det vanlige! Kanskje noen som driver med noe rart? Har en sær hobby? Er villig til å bli med meg på en av mine mange aktiviteter?) ikke nøl med å ta kontakt! Enten her i kommentarer feltet, på Instagram eller på snapchat: stinita. 

MEN, nå til det aller viktigste. Om akkurat en måned er det 17.mai, og i år skal jeg feire denne dagen på en litt annerledes måte. Som alle andre nordmenn, har jeg også lyst til å feire dagen med pølsefest, isspising og sekkeløp, men denne gangen skal jeg finne meg nye venner og en "vertsfamilie" i Telemark, som kan tenke seg å ha meg på besøk på 17.mai!

FullSizeRender.jpg

Jeg befinner meg i Bø, Telemark på nasjonaldagen, og trenger derfor å komme i kontakt med en familie i Bø. Og det stopper ikke der. Siden 17.mai også er siste dagen i russefeiringa, trenger jeg dessuten å komme i kontakt med russ i Bø-området. Jeg vil GJERNE ut å rulle! Om det er på en buss, i en bil, i en traktor, på en sykkel eller på et brett- ikke nøl med å ta kontakt! 

FullSizeRender.jpg

 

Om du syntes at min reise frister, så kan jeg faktisk friste deg med en konkurranse der du kan vinne et lignende eventyr for 2 personer! Les mer om konkurransen her! 

Følg reisen min her på bloggen, på snapchat (stinita), på Instagram (stinehar) og på Facebook-siden og Instagram-profilen til Visit Telemark! 

I samarbeid med Visit Telemark

Påskeferie i BÆRGÆN

I anledning YR.no som viste grått vær i Oslo i påska, samt innspurten av boka jeg skriver om Randulle, dro jeg til BÆRGÆN for å tilbringe påska her. En smule lettere å konsentrere seg her enn i storbyen! Og denne påsken skiller seg definitivt fra fjorårets! Palmesøndag ble tilbragt under ei palme i Mexico mens jeg fortærte Coronas og tacos på beachen. I Bergen fortæres høydemeter og haugevis av søtpoteter! Og la oss ikke glemme påskegodteriet! Ettersom mamma har sluttet å gi meg påskeegg, var jeg rimelig sikker på at dette var noe jeg måtte skaffe meg selv i år. Lykken var dermed stor (like stor som mine tallerkenøyne) da jeg fikk dette i gave av Comfort Hotel Holberg! Tidenes dikt og tidenes påskeegg! (Oppholdet er sponset og godiset...er spist opp!)

FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg
Og hotellet ha fått med seg det viktigste! 😂

Og hotellet ha fått med seg det viktigste! 😂

IMG_2487.JPG

Jeg er mye farta i byen, og har derfor små poser med candy rundt omkring😂

FullSizeRender.jpg

...og seff tok jeg med meg påskeegg(løsning) til Stoltzen også! Yte før nyte!

FullSizeRender.jpg

Onsdag startet jeg dagen med en killer økt på Barry's (bryst, rygg og mage), for å lade opp til svettefesten jeg skal kjøre her på lørdag kl.10.00! 

FullSizeRender.jpg

Dagene her oppe går til mye skriving, men det er helt greit når Bergen byr på denne sola mellom slaga!

FullSizeRender.jpg

 Følg med videre på turen min her i Bergen på snap (stinita) eller Instagram (@stinehar) 

 

(Tele) Mark i rævva

En spenstig helg går mot veis ende, men dette er jaggu meg ikke siste gang jeg besøker Telemark! Synet av dette får meg jo til å ville flytte på meg asap!

Jeg tok meg en tur til Skien og Porsgrunn denne helgen i anledning rulle med Randulle!

Neida. Joda. Njeeeeeiiii I wish! Det ble lite rulling for min del, men Sander dro på sin aller første russefest i går, og hvem tror du fikk være med? ( Kremt...Presset seg med...for å ta litt bilder!) Jeg befinner meg nemlig i innspurten av boka jeg skriver om denne talentfulle og morsomme YouTuberen, og dro derfor til Skien for å knipse et par ekstra bilder av 19-åringen, som, ikke overraskende nok, har litt andre matvaner enn undertegnede...

Hehe. Pass på å få i deg grønnsaker også da, gutt! Jeg lot russegutta #russepå og tok en rolig kveld for å ha nok energi til søndagens svettefest med Sølve.

(Grorud)palmesøndagen ble tilbragt på gymmen (What a surprise!) der Sølve kjørte body attack ( Ja, det er faktisk så ille som det høres ut! Ikke rart jeg ELSKET det! En time med cardiorama og noe styrke.)  Video fra svettefesten ser du på snap (stinita) eller Instagram (@stinehar).

Og resten av dagen ble tilbragt på denne påskepynta restauranten her, Jonas B. Gundersen! De solgte faktisk SNICKERSKAKAO av alle ting, men jeg kjente at den bilturen hjem til Oslo ville blitt et helvete om jeg hadde bælma nedpå med en slik en!

Squatgoals! Her er folka jeg squatta og svetta med i dag. Sølve, påskekyllingen Stine, Ann-Mari og Maria! Stakkars Sindre måtte stå bak kamera!

...men jeg fikk han med på et bilde etterpå! Usminka og ufiltra!

Jeg er jo kjent for å ha mark i rævva, og her kommer altså overskriften inn! Om et par uker skal jeg ta fatt på et spennende prosjekt i Telemark, der jeg skal farte rundt som en levende Espen Askeladd i samarbeid med Visit Telemark. Jeg skal besøke de fineste kriker og kroker, og i den anledning trenger jeg å komme i kontakt med flere telemarkinger! Så om du bor i dette flotte fylket, følg med fremover på bloggen min, Instagram og Snapchat. Samt Visit Telemark på Facebook! Det kan godt hende at jeg gjerne vil besøke deg, eller trenger din hjelp! Hva jeg kan gi deg? Gode historier, latter og en god dose energi!  Og dere andre som ikke bor i dette fylket, skal ikke se bort ifra at bildene og historiene jeg byr på, vil få dere til å sette snuta mot Telemark denne sommeren! Just sayin!

 

 

Energi inn-energi ut

Å være en energikanin med forkjærlighet til sosiale medier, har sine konsekvenser. Spesielt når mamma følger meg på snapchat.

Og ja, kjært barn har mange navn!

Og jo, det er jo sant. Snap lyver ikke. Det kan ofte gå i 110 i løpet av en dag. Fra løpefester i det fri, til KNEGØY-økter på gymmen og svettefestseanser på mitt andre "hjem" Barry's Bootcamp.

Og jeg ELSKER det. Jeg skrev såvidt om temaet på Instagram forleden dag, der innlegget handlet om å være oss selv. Enn hvor klisjefylt det høres ut. (Får jo mark av de aller fleste Instaquotes/dikt foruten om Trygve Skaug sin konto og @renpoesi) Jeg ELSKER endorfiner og trening, og legger derfor ut bilder/filmer i hytt og gevær, i håp om å motivere og inspirere andre til å lette på rævva si.

Men energi ut, betyr også energi inn. For at jeg skal holde ut dagen lang, for at jeg ikke skal svime fullstendig av etter en energisk Stine-dag, trenger jeg påfyll.  Og i går kunne du se på Snapchat og Instagram, at jeg hadde en god og pålitelig følgesvenn dagen gjennom, Kefi.

Kefi vekket meg tidlig tidlig (05.45) , og ble med meg til Frognerparken der sola skinte!

Jeg har alltid forbundet Kefir med mormor, som titt og ofte hadde Kefir stående i kjøleskapet. Hun brukte det for å lindre magesmerter sa hun, og drakk det både til frokost, lunsj, middag og kvelds. Det var en rimelig tyktflytende masse hun helte opp i det lille kjøkkenglasset sitt, og det var sjelden jeg takket ja til Kefiren hennes skal jeg innrømme!

Men da jeg fikk tilsendt disse søte, små flaskene, var jeg spent! En ørliten slurk, og det minte meg lite om den smaken jeg husket fra barndommen! Den er mildere, bittelitt syrlig, inneholder flere proteiner, lite fett og har en deilig smak av mango eller blåbær! Min favoritt er mango!

Kefi ble med meg til parken, til Barry´s på rulletur i sola, og som påfyll før magen skrek etter middag!

Og jeg må ta med tidenes fun fact om denne lille drikkeflaska som er kjekk å ha med rundt i veska. Den kalles faktisk for «meieriproduktenes Champagne» Smak på den du! Men seriøst, gjør det! Og er du som meg og sliter med magen og tarmen titt og ofte, denne saken her har hjulpet meg! Fås kjøpt i så og si alle daglivarekjeder!

 #reklame

 

Matvanene mine

Det er sjelden jeg blogger mye om hva jeg spiser fra dag til dag, men for de som følger meg på snap, hender det at det dukker opp et bilde eller to av frokosten, lunsjen eller middagen min.

(Og ja, det blir mye av det samme! Akkurat som jeg elsker rutiner i hverdagen, er jeg et vanedyr hva angår mat også) 

Det går ofte i....

Neida! Joda. Neida, det går ikke ofte i kake til frokost altså! Jeg skulle bare friste dere litt! 

Som regel døtter jeg i meg en frokost a al denne (naturell yoghurt med havregryn, hasselnøtter og linfrø.

Eller en god dose cottage cheese og egg:

Favoritten den siste tida har dog vært haregryn kokt i vann med to råe egg, mens jeg topper sulamitten med to store skjeer med cottage cheese! NAM!

Når magen skriker rundt lunsjtider, kan det ofte gå i speltlomper med kalkunfilet, avokado og cherrytomater, om jeg ikke er på farta og bestiller meg en salat.

Salat kan være så mangt, men her har du en salat etter min smak: Quinoa, granateple,rødbeter, bønner, avokado, kylling, sesamfrø, brokkoli og cottage cheese! NÅ snakker vi NAM!

Okei, så skjer ikke dette hver dag altså, men det gir deg en pekepinn på hva jeg ønsker meg når jeg bestiller salat ute.  Caesar-salater er ganen min passe lei av, da de aller fleste serverer denne med 60% krutonger og saus, mens kyllingen, salaten og øvrige grønnsaker får mindre oppmerksomhet. Hva skjer med det?!

Og dere? Husk å drikk vann! Masse! Er du lei av vanlig vann, sprit opp ( ikke bokstavelig talt da..) vannet ditt med frukt da vel!

Eller kutt opp litt frukt når søtsuget kicker inn som verst!

Så til favoritten min. SØTPOTET. Jeg har aldri vært noe særlig fan av potet (jepp, slet big time inne på Farmen kan du tro!), men søtpoteten har jeg alltid hatt en forkjærlighet for! Kan det være på grunn av min søte gane mon tro? Dette er i alle fall en innertier hos meg! Kutt opp søtpoteteten i strimler, krydre den med det du måtte ønske (selv bruker jeg peppermiks), hell på litt olje, og sett den i ovnen på varmluft 180 grader i cirka 9 minutter.

Og til søtpotetene? Kylling, torsk, brokkoli, spinat, tomater, grønnkål, avokado. For eksempel! Tenk at du skal få i deg karbohydrater (dvs poteter eller søtpoteter feks), proteiner (kylling, torsk, brokkoli) og fett (olje, nøtter, avokado). Sunne og gode råvarer! Av krydder bruker jeg som regel sitronpepper (syrlig og digg på kylling, torsk eller grønnsaker) eller peppermix (litt sterkere, digg å ta på søtpotetene i ovnen eller kyllingen!) 

Følg meg på snap for flere daglige oppdatering på hva jeg putter i meg! Og husk, alt handler om balanse dere!  Og DET tror jeg mange som følger meg i sosiale medier har fått med seg!

Kort og effektiv økt med Kettlebells

Kickstarta mandagen på Elixia Sjølyst med energikaninen Ragnhild, bedre kjent som @tjohooo78 på Instagram! Mens jeg bruker mitt faste mantra #jobbepå under treningsøkten, er Ragnhild kjent for sine "Tjohooo!".

Og drar du kjensel på dama fra "ett eller annet sted", så er det kanskje ikke så rart! Hun har nemlig vært med i 71 grader nord back in the days! 

FullSizeRender.jpg

Hun dro meg gjennom denne herligheten av en økt!

Jobb i 45 sekunder, pause på 15 sekunder. Ta 2-4 runder av disse deilige øvelsene, og jeg garanterer svette og endorfiner! Ett minutt pause mellom hver runde! 

1. Clean and jerk

2. Swing

3. Windmill

4. Goblet squat

5. Utfall med skulderpress

6.En arms roing, stående

7. Renegade row

8. Burpees med kettlebell

 

Balansen var ikke heeelt på topp ser jeg, og heller ikke den ryggen min av og til! Her har jeg noe å jobbe med til neste gang. Kanskje lettere vekter si? Å filme seg selv under økta ser kanskje passe teit ut, men her kan man lære mye av egen teknikk! 

En knall økt å kjøre, der du jobber med balanse, koordinasjon, styrke og kondisjon samtidig! 

FullSizeRender.jpg

Slik motiverer jeg meg til å trene

Motivasjon. Ja, hvor kommer den egentlig fra? En random quote på Instagram? En bok av Betrand? Hans nye #gønnepå tag? (Rip off ass. #jobbepå heter det!) Eller en venn som ER så flink til å dra på seg treningstighsten etter jobb at du også føler du bare MÅ gå?

Mange spør meg om hvor jeg henter min motivasjon fra. Hvordan jeg klarer å sprette opp av senga på morrakvisten, eller hvordan jeg klarer å skvise inn en styrkeøkt sent på kvelden?

FullSizeRender.jpg

Sjokolade! Kødda. Eller nei. Eller jo. Litt? Motivasjonen min kommer som regel fra musikk. Det var slik jeg forvillet meg inn på en aerobictime for aller første gang, da jeg hørte italo disco-slagereren How Old Are You av Miko Mission. Jeg var rundt 16 år og DÆVVA. Basketjenta Hartmann fikk en forkjærlighet for aerobic og var fast inventar på timene til Alexander Rybak (yes, felefuten var faktisk instruktør back in the days på Friskis og Svettis i Vika!) 

Musikk har alltid vært en avgjørende faktor for meg, og det er den fortsatt. Dette er også MYE av grunnen til hvorfor jeg forelsket meg i Barry´s Bootcamp. Den dype, intense beaten i det røde svettekammeret gjør at du glemmer alt annet. Du flyr på mølla, du pumper vekter som Schwarzenegger (gidder ikke google navnet for n-te gang så jeg satser på at det skrives slik!) og du svetter så mye at du er ferdig dusja når du forlater rommet. 

FullSizeRender.jpg

I dag dro jeg meg på gymmen tross SOL ute (kunne uansett ikke løpe ute i sola da pollen har valgt å blokkere nesa og stemmen min så det høres ut som jeg har tjuvstarta russetida) Og lista som fikk meg til å #pumpepå? Min favoritt pumpeliste, WOD(ka)

Det ble en deilig svettefest bestående av :

Knebøy 8*3, supersetta med push ups 15*3. ( Dvs en runde med knegøy, en runde med push ups! Tre ganger)

Markløft 6*3

Hip thrust 6*3

Markløft 6*3

Benkpress 6*3

Så litt mage. Tre runder av dette:

Crunches i ett minutt

Renegade row  i ett minutt

Sidebøy med manualer stående i ett minutt (bytt side etter 30 sek)

Gående planke i ett minutt

( Turte ikke ta bilde av øvelsene da jeg gjorde nok av meg som det var der jeg hoppa rundt til hip hop og digga livet!) 

Bootcamp, bobler og kurant bopel i BÆRGÆN

En tur til Bergen by var virkelig på sin plass denne helgen. (Eller rettere sagt, fra lørdag formiddag til mandag kveld. Et perfekt tidspunkt å reise på dersom man ikke er bundet til en jobb. Du slipper å stå opp før vekkerklokka galer, KØ er ikke-begrep på disse reisetidspunktene og prisene på fly er heller ikke avskrekkende! 

Fra flyplassen bar det avgårde til Barry's Bootcamp Bergen med det samme, der han totten her kjørte time! 

FullSizeRender.jpg

En fullkroppsøkt med intervaller på mølla blanda med styrkeøvelser på gulvet. I 60 svette minutter! Fra Barry's til helgens bopel- Comfort Hotel Holberg! Gjett om jeg digga rommet mitt når dette var det første som venta meg:

FullSizeRender.jpg

Skada heller ikke med utsikt til Fløyen og Ulriken!

IMG_1028.JPG
IMG_1029.JPG

Og en takterrasse med sjarmerende trehus i bakgrunnen! 

FullSizeRender.jpg

I mai skal de også få et treningssenter med CrossFit, så gjett om hu her skal tilbake!!

Comfort Hotel Holberg lå perfekt til i Bergen by, med kun få minutter trasketur til kveldens restaurant, Sumo.

Ikke noe #sponsislife her altså, men det var altså så sjukt god mat, god vin og KONGE musikk, så dette stedet kan jeg virkelig anbefale! Avslutta kvelden med litt bobler før jeg la meg. Jeg skulle jo tross alt kjøre to svette fullkroppstimer på Barry's!

Økta så altså slik ut:

FullSizeRender.jpg

Hver linje er ett minutt, og man veksler mellom mølle og gulv gjennom hele timen. Cirka ett minutt pause til å bytte stasjon. Vanskelig å forstå? Da syntes jeg du skal komme på en av timene mine på Barry's Bootcamp Oslo denne uken! Onsdag 08.30 (bryst,rygg og mage) torsdag 07.15 eller torsdag 20.00 (core)! Har du ikke vært der før, betaler du kun kr 50 for en prøvetime, og da følger det med én gratis time! 

Jeg lover svette smil og endorfinrush fra topp til tå!  Litt á la det jeg serverte denne Barry's Bergen gjengen  søndag morgen!

IMG_1022.JPG

Og disse her da!

FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg

Avslutta søndagen med en fotoshoot med karen som er like klin kokos som meg sjøl, Marius! En rolig shoot med flexing i knallgul t-skjorte og en fryktelig trang Dæhlie-drakt var nok et spes syn for de som gikk forbi oss den kvelden, men det brydde vi oss fint lite om! Er det noe jeg samler på i livet mitt er det folk som tør å være seg selv og driter i hva andre måtte mene om dem. 

FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg

Mandag morgen stakk jeg huet innom Barry's for å teste økta til Erik (I just can't get enough!) før jeg Google mapsa meg til Farmen-Sunnivas hang out-sted i Bergen. Treningssenteret på skolen hennes!

Vi kjørte hang ups, militærpress, nedtrekk og litt mage! 

FullSizeRender.jpg

En deilig og energifylt helg i Bergen der altså! Og det beste? Regnet kom da jeg dro!

Oppholdet er sponset av Comfort Hotel Holberg

 

9 gode grunner til å trene før jobb

Hvordan i huleste klarer du det, Stine?!? Hvordan klarer du å karre deg opp av senga før fuglene kvitrer, og mens det fortsatt er svartenatta utenfor soveromsvinduet ditt?

Et spørsmål som går igjen både i sosiale medier, men også i venneflokken min. Mange stiller seg uforståelige til hvordan jeg orker å sprette opp av senga når klokka i manges øyne fortsatt viser natt, men så har jeg også en håndfull venner som gjør det samme. En håndfull svetteklare A-mennesker som svarer på 05.30-snappene mine om at de er klare for en svettefest. Klare for å løfte, løpe og le i en drøy time før mange av vennene våre har gnidd bort nattens øyerusk.

FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg

HVORFOR vi gjør det? Akkurat som vi alle har ulike preferanser når det kommer til trening, har vi også ulike grunner til at vi trener om morran. Kanskje er det da vi yter best, har tid til trening eller gjør det av en vane. Men om DU ønsker et par gode grunner til hvorfor det å trene om morran kan være gull verdt, så kommer de på løpende bånd(tredemølle altså...LOL) her.

 

1. Du starter arbeidsdagen full av ENERGI. Yes, du er pumpa, gira, klar for å GI JERNET på jobb rett og slett. Endorfinene flyr rundt i kroppen din, og du har hakket mer energi enn de andre kollegaene dine på 09.00-møtet på jobben

2. Du rekker å shoppe. Sliter med å finne tid til å kjøpe den ACNE-genseren du har sikla på en stund eller den nye løpesekken fra Salomon som var på salg? No worries. Nå kan du bruke ettermiddagen din til  å oppsøke alle de butikkene du ellers frykter som pesten på en klam lørdagsformiddag.

3. Du kan planlegge reiser. Den påskeferien kom litt brått på, eller? Nå har du endelig tid til å sette deg ned med kjæresten eller vennegjengen og planlegge den påskeferien dere har snakket om så lenge på Facebook-gruppa deres. Book hotell/hytte/aribnb og bli ferdig!

4. Du slipper kø. Treningssenteret er like tomt som på julaftendersom du er tidlig pån, og du slipper å stå i kø for å ta en knebøy eller tretti. HVOR irriterende er det ikke å måtte vente på folk som ALDRI blir ferdig? På morgenen  slipper du dessuten kø i dusjen, og det aller verste når du har dårlig tid: Kø for å tårke håret. 

5. Du kan ha 4-stjerners middag på en hverdag. Hvorfor ikke gjøre en helt vanlig tirsdag til en festdag? Disk opp med en deilig middag, ( sauser med apostroffer og rare endinger er en innertier! Eller så kan du lage tidenes diggeste blomkålpizza og be folk ta med brettspill og lignende. Det bryter opp uka til de grader, og vips så er det kun få dager igjen til helg.

6. Catche opp med gamlegjengen fra skolen eller studiene. En kopp kaffe, te, en øl, et glass vin eller en tur med gamle kjente? Bruk ettermiddagen til å ta opp tråden fra gamledager. Nå gjelder det å komme til bunns i MYE. Hva skjedde EGENTLIG på den torsdagen på Frokostkjelleren i studietida eller har noen av dere kontakt med han merkelige karen i klassen som plutselig poster konspirasjonsteorier på Facebook i hytt og gevær?

7. En ny verden. Som A-menneske er det virkelig a whole new world (kilde: Aladdin) out there! Seriøst, det er så mye man ikke får med seg når gatene er FULLE av mennesker, biler, eksos blanda med siggabøylukt. Få et NYTT syn på byen din mens du trasker rundt i en by tom for mennesker!

8. Soloppgang. Det finnes vel knapt noe som slår soloppgang fra Kollen ( Holmen/Grefsen) eller Stoltzen forsåvidt om du bor i BÆRGEN. Ferdig trent mens du kjenner sola varme den småsvette panna di etter å ha gogga (jogge+gåing. Perfekte kombo om du ikke orker å beine) deg opp en deilig bakke mens de andre drar seg i senga... Eller hva med en yogaøkt på morran? Namaste ass.

9.Få inn en god frokostvane. Mange sliter med å å i seg frokost om morgenen, og dette kan være en fin måte å få inn en god frokostvane på. Etter en treningsøkt er det viktig å fylle på med karbohydrater, fett og proteiner, så en god frokost er på sin plass! Min? Havregrøt med cottage cheese, nøtter, blåbær og kanel!

Og trene med meg på morgenkvisten, kan du gjøre hver onsdag 08.30 og hver torsdag 07.15 på Barry's Bootcamp Oslo! 50 kr for en prøvetime om du ikke har vært der før, og da får du også med en gratis time på kjøpet! 

Trening med kortstokk

For et par år sia fikk jeg fullstendig dilla på trening med kortstokk!

FullSizeRender.jpg

Konseptet er enkelt. Finn ut hvilken øvelse spar, ruter, hjerter og kløver skal være, og deretter er det bare å #jobbepå gjennom hele bunken. Vi valgte å ta annethvert kort. Dvs at Catrine trakk et kort og gjorde sin øvelse, så var det min tur! Man kan også samkjøre, slik at begge jobber samtidig med øvelsene!  Denne varianten tar dog litt lengre tid! 

Og antall? Får du ruter 7, ja det blir det for eksempel 7 burpees om du skal kjøre økta over!

Musikken får du her: https://open.spotify.com/user/abilicamusic/playlist/52LpXYrgjk37eXELyJJJ6Z

Selv kjørte jeg og Catrine denne festøkta: 

Første runde

Spar: Knebøy med Kettlebells

Ruter: Ettbens hoftehev mens du ligger på en benk

Hjerte: Gående planke

Kløver: Skulderpress med løse vekter

 

Andre runde

Spar: Push ups

Ruter: Utfall med vekter eller hoppende utfall

Hjerte: Renegade row. ( Stå i en høy planke med vekter under hendene og trekke vektene opp til brystet. Hold ryggen rett og rumpa lav, og STRAM magen slik at hoftene dine ikke vaier fra side til side!)

Kløver: Strake markløft med løse vekter eller en stang. ( Hold vektene i hendene mens du bøyer deg ned til føttene og passer på å holde ryggen rett. Liten knekk i knærne, og kom så raskt opp igjen til startposisjon. Du skal kjenne det SVI greit bak lårene dine og rumpa!) 

Svette, men ustyrtelig glade og klare for å starte dagen! 

IMG_0570.JPG

 

 

Livet som YouTuber

Der jeg tidligere hadde en tanke om at livet til en YouTuber dreide seg om energidrikker, chips og timer med redigering, viste det seg at kun det sistnevnte stemte på en prikk! Okei, så fant jeg litt chips på rommet hans da...Og et par brett med energidrikk...Men når alt kommer til alt, er det redigeringa som spiser opp tida til denne 18 år gamle Skiens-gutten, som jeg har tilbragt helgen med.  

FullSizeRender.jpg

I en verden få foreldre har stor kjennskap til, kan Sander Dale skilte med over 13 millioner visninger(!) på videoene sine. YouTube har ikke bare vært en plattform for Sander å vise fram sine FIFA-skills/redigeringsferdigheter, han har også bygget opp en enormt stor fanbase. Eller, legender som han kaller dem. 

- Det høres så rart ut at noen skal være fan av meg, derfor har jeg valgt å kalle dem for legender. Det er jo det de er!, sier en ydmyk Sander.  

Men hei- at gutten har fans, er det ingen tvil om. Hjemme i Skien ligger det fanbrev. Når han åpner Randulle Snapchaten vil scrollinga ingen ende ta. Og fyren blir til og med gjenkjent i Tyskland.

- Ja, og plutselig skulle noen ta bilde sammen med Sander!, sier moren om hendelsen som overrasket foreldrene hans. Da skjønte de hvor stor sønnen deres faktisk var.  Hvor dedikerte alle de 40 000 abonnentene som følger han på YouTube er.  

Fordi han sitter på gutterommet sitt med denne konsollen i gull og spiller FIFA, mens han filmer det hele, redigerer så til de grader, og poster snuttene på YouTube.

FullSizeRender.jpg

 

Da jeg var 13, var det skole og det å rekke hjem til Fresh Prince Of Bel Air som sto i hodet på meg. Som 13-åring var Sander allerede på god vei til å bygge opp sin egen YouTube-kanal, og brukte all sin ledige tid på å lære seg å redigere filmer. Nå, en kanal han ser for seg at kan bli hans levebrød etter endt skolegang. Fyren har laget sin egen fulltidsjobb før han har fullført videregående. De fleste av oss bruker minst 3-5 år etter VGS, før vi i det hele tatt beveger oss ut i arbeidslivet.

Slike ildjsjeler som Sander imponerer meg og inspirerer meg. Vi har prata i flere timer denne helgen om hvordan han har fått det til, hvordan han jobber og hvordan han strategisk har lagt opp en plan fra ung alder om at når han når et visst mål, ja, da kan han faktisk leve av kanalen sin. 

De utallige timene jeg har tilbragt på gutterommet hans, skal nå ned på papir, slik at du også skjønner hvorfor denne gutten har blitt et forbilde og en inspirasjonskilde for mange. Resultatet kan du lese i boka om Randulle som kommer i juli!

Og har DU noen spørsmål til Randulle eller noe du lurer på, kommenter under!

IMG_0440.JPG

Treningsferie- svettefest med sol og store smil

Lyst å bli med meg til varmere strøk for å trene? Da syntes jeg du skal sette av 23.april-30.april!

Jeg tipper at du er som meg, og craver vitamin D om dagen? SJÆL!

Med en timeplan som har gått litt over stokk og stein den siste tiden (Barry´s Bootcamp til frokost, Dagbladet/Seher.no til lunsj, brunsj og middag, samt litt frilansjobbing som kveldskos!) har det vært lite blogging på hu frøkna her. Jeg har funnet ut at jeg også skal leve litt, og skal nå ha fullt fokus på frilansjobbing+Barry`s!

 

En av de prosjektene jeg gleder meg aller mest til, er "babyen" min, KK Treningscamp! Campen som gjorde at ble hakket mer voksen og bytta ut jobben i TOPP med en jobb i KK som ansvarlig for sosiale medier, samt prosjektleder for bladet KK Sporty og med et stort ansvar for KK Mila, KK Skimila og KK Treningscamp. Denne våren hadde jeg én KK Camp i planene, men nå dukker jeg også opp på hele TO camper! 

Fra den 23. april-30. april drar jeg til Rhodos sammen med Sølve Sundrehagen, Yngvar Andersen, Lars Rune Haslestad, Cathrine Wilhelmsen og Lisa Elstad for en real svettefest med sol og store smil i digge omgivelser! 

Her skal jeg blant annet ha løpetimer, sirkeløkter samt et par saftige sprettrumpetimer!  Og det er IKKE for sent å melde seg på dere!! Og da mener jeg ALLE damer.

Denne treningsreisen passer for alle, uansett treningsnivå og treningsbakgrunn!

Med alt fra jogging til corebar, yoga, spensttrening, bungee, bootcamp, zumba, sykling, power yoga, høypuls er det nok å drive med der nede! 

Klikk HER for å lese mer om campen, som jeg håper at du har lyst å være med meg på!

 

Jeg dukker også opp på høstcampene, som da skifter navn til Apollo Camp, samme type camp, men KK er ikke med lenger. 

Kom og svett med meg:

24-september- 1.oktober

og/eller

11.oktober-18.oktober

Les mer HER!

 

 

Trenger å få opp pulsen, men lei av vanlig cardio?

I give you The Cardio Tramp! Når jeg trodde jeg hadde nådd Stine-tester-rare-treningstrender grensa, fant jeg plutselig dette morsomme treningsapparatet på et event hos The Room.  En såkalt Pilates Reformer (...high tech nok i seg selv med denne "tortursengen" spør du meg...)  som i tillegg er krydra med ei lita trampoline for litt ekstra cardioeffekt!

FullSizeRender.jpg

Jumpboard er navnet på disse timene på The Room, og for dere med ryggproblemer er denne saken gull verdt! Her kan du faktisk gjøre hoppende knebøy uten å bruke ryggen i det hele tatt! Skånsomt som rakkern.

Her kan du jaggu meg trene mage, rumpe, lår, legger, ankler, armer, skuldre og cardio! Skikkelig TV-shop innsalg, jeg vet. Kan love deg at dette ikke er #whensponsislife-apparat, men jeg ble rimelig satt ut, svett og imponert over dette apparatet ! 

FullSizeRender.jpg

Eventet, som var et samarbeid med Casall, The Room og The Juicery, lot oss dessuten teste ut treningstrenden Barre. En salig miks av ballettøvelser blanda med atletiske styrkeøvelser. Fant vel raskt ut at det ikke var bar(r)e bar(r)e for meg! Øvde meg heller på balansen.

FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg

Og én ting må sies om treningseventer. De har jaggu meg skjønt det aller viktigste når man deltar på noe som varer mer enn én time- man MÅ servere mat. Det er alfa omega spør du meg. Ikke rart hu frøkna her sa natta kl.22.00 på VIXEN (Blog) Starving Awards. 

Digg acai bowl fra The Juicery!

FullSizeRender.jpg

Bloggevennlig frukt, men også sabla digg da. 

IMG_0062.JPG

Etter Barre og Jumpboard gikk veien videre til The Thief Spa, men dette kjedelige bildet er alt jeg har å vise dere :

IMG_0109.JPG

Grunnet dette:

FullSizeRender.jpg

Men jeg fikk heldigvis med meg det viktigste; maten, treninga og jeg fikk testa ut det digge treningstøyet fra Casall! 

Okei pluss søndag vil jeg si! 

Eventet var sponsa