Den moderne Askeladden

"Ei hopp-og-sprett-jente skal ut på tur i Telemark for å oppdage de skjulte perlene som gjemmer seg mellom bakkar og berg. Som seg hør og bør har hun med seg både kamera og mobiltelefon i snippsekken. Og reisen? Den skal hun dele med halve kongerike!"

Slik lyder introen til historien om den moderne Askeladden, som er...ja, meg sjæl!

IMG_2597.JPG

I samarbeid med Visit Telemark, skal jeg begi meg ut på tidenes våreventyr fra den 13.mai til 1. juni! I to uker skal jeg se og oppleve hva Telemark har å by på, og jeg kan allerede røpe at det blir fallskjermhopping, hinderløp, sykkelturer og rulleski! Med både kjente og ukjente folk! Dessuten trenger jeg også hjelp fra DEG! Om du du har noen gode tips, eller kjenner noen folk jeg bør prate med i Telemark (vi snakker folk litt utenom det vanlige! Kanskje noen som driver med noe rart? Har en sær hobby? Er villig til å bli med meg på en av mine mange aktiviteter?) ikke nøl med å ta kontakt! Enten her i kommentarer feltet, på Instagram eller på snapchat: stinita. 

MEN, nå til det aller viktigste. Om akkurat en måned er det 17.mai, og i år skal jeg feire denne dagen på en litt annerledes måte. Som alle andre nordmenn, har jeg også lyst til å feire dagen med pølsefest, isspising og sekkeløp, men denne gangen skal jeg finne meg nye venner og en "vertsfamilie" i Telemark, som kan tenke seg å ha meg på besøk på 17.mai!

FullSizeRender.jpg

Jeg befinner meg i Bø, Telemark på nasjonaldagen, og trenger derfor å komme i kontakt med en familie i Bø. Og det stopper ikke der. Siden 17.mai også er siste dagen i russefeiringa, trenger jeg dessuten å komme i kontakt med russ i Bø-området. Jeg vil GJERNE ut å rulle! Om det er på en buss, i en bil, i en traktor, på en sykkel eller på et brett- ikke nøl med å ta kontakt! 

FullSizeRender.jpg

 

Om du syntes at min reise frister, så kan jeg faktisk friste deg med en konkurranse der du kan vinne et lignende eventyr for 2 personer! Les mer om konkurransen her! 

Følg reisen min her på bloggen, på snapchat (stinita), på Instagram (stinehar) og på Facebook-siden og Instagram-profilen til Visit Telemark! 

I samarbeid med Visit Telemark

Påskeferie i BÆRGÆN

I anledning YR.no som viste grått vær i Oslo i påska, samt innspurten av boka jeg skriver om Randulle, dro jeg til BÆRGÆN for å tilbringe påska her. En smule lettere å konsentrere seg her enn i storbyen! Og denne påsken skiller seg definitivt fra fjorårets! Palmesøndag ble tilbragt under ei palme i Mexico mens jeg fortærte Coronas og tacos på beachen. I Bergen fortæres høydemeter og haugevis av søtpoteter! Og la oss ikke glemme påskegodteriet! Ettersom mamma har sluttet å gi meg påskeegg, var jeg rimelig sikker på at dette var noe jeg måtte skaffe meg selv i år. Lykken var dermed stor (like stor som mine tallerkenøyne) da jeg fikk dette i gave av Comfort Hotel Holberg! Tidenes dikt og tidenes påskeegg! (Oppholdet er sponset og godiset...er spist opp!)

FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg
Og hotellet ha fått med seg det viktigste! 😂

Og hotellet ha fått med seg det viktigste! 😂

IMG_2487.JPG

Jeg er mye farta i byen, og har derfor små poser med candy rundt omkring😂

FullSizeRender.jpg

...og seff tok jeg med meg påskeegg(løsning) til Stoltzen også! Yte før nyte!

FullSizeRender.jpg

Onsdag startet jeg dagen med en killer økt på Barry's (bryst, rygg og mage), for å lade opp til svettefesten jeg skal kjøre her på lørdag kl.10.00! 

FullSizeRender.jpg

Dagene her oppe går til mye skriving, men det er helt greit når Bergen byr på denne sola mellom slaga!

FullSizeRender.jpg

 Følg med videre på turen min her i Bergen på snap (stinita) eller Instagram (@stinehar) 

 

(Tele) Mark i rævva

En spenstig helg går mot veis ende, men dette er jaggu meg ikke siste gang jeg besøker Telemark! Synet av dette får meg jo til å ville flytte på meg asap!

Jeg tok meg en tur til Skien og Porsgrunn denne helgen i anledning rulle med Randulle!

Neida. Joda. Njeeeeeiiii I wish! Det ble lite rulling for min del, men Sander dro på sin aller første russefest i går, og hvem tror du fikk være med? ( Kremt...Presset seg med...for å ta litt bilder!) Jeg befinner meg nemlig i innspurten av boka jeg skriver om denne talentfulle og morsomme YouTuberen, og dro derfor til Skien for å knipse et par ekstra bilder av 19-åringen, som, ikke overraskende nok, har litt andre matvaner enn undertegnede...

Hehe. Pass på å få i deg grønnsaker også da, gutt! Jeg lot russegutta #russepå og tok en rolig kveld for å ha nok energi til søndagens svettefest med Sølve.

(Grorud)palmesøndagen ble tilbragt på gymmen (What a surprise!) der Sølve kjørte body attack ( Ja, det er faktisk så ille som det høres ut! Ikke rart jeg ELSKET det! En time med cardiorama og noe styrke.)  Video fra svettefesten ser du på snap (stinita) eller Instagram (@stinehar).

Og resten av dagen ble tilbragt på denne påskepynta restauranten her, Jonas B. Gundersen! De solgte faktisk SNICKERSKAKAO av alle ting, men jeg kjente at den bilturen hjem til Oslo ville blitt et helvete om jeg hadde bælma nedpå med en slik en!

Squatgoals! Her er folka jeg squatta og svetta med i dag. Sølve, påskekyllingen Stine, Ann-Mari og Maria! Stakkars Sindre måtte stå bak kamera!

...men jeg fikk han med på et bilde etterpå! Usminka og ufiltra!

Jeg er jo kjent for å ha mark i rævva, og her kommer altså overskriften inn! Om et par uker skal jeg ta fatt på et spennende prosjekt i Telemark, der jeg skal farte rundt som en levende Espen Askeladd i samarbeid med Visit Telemark. Jeg skal besøke de fineste kriker og kroker, og i den anledning trenger jeg å komme i kontakt med flere telemarkinger! Så om du bor i dette flotte fylket, følg med fremover på bloggen min, Instagram og Snapchat. Samt Visit Telemark på Facebook! Det kan godt hende at jeg gjerne vil besøke deg, eller trenger din hjelp! Hva jeg kan gi deg? Gode historier, latter og en god dose energi!  Og dere andre som ikke bor i dette fylket, skal ikke se bort ifra at bildene og historiene jeg byr på, vil få dere til å sette snuta mot Telemark denne sommeren! Just sayin!

 

 

Energi inn-energi ut

Å være en energikanin med forkjærlighet til sosiale medier, har sine konsekvenser. Spesielt når mamma følger meg på snapchat.

Og ja, kjært barn har mange navn!

Og jo, det er jo sant. Snap lyver ikke. Det kan ofte gå i 110 i løpet av en dag. Fra løpefester i det fri, til KNEGØY-økter på gymmen og svettefestseanser på mitt andre "hjem" Barry's Bootcamp.

Og jeg ELSKER det. Jeg skrev såvidt om temaet på Instagram forleden dag, der innlegget handlet om å være oss selv. Enn hvor klisjefylt det høres ut. (Får jo mark av de aller fleste Instaquotes/dikt foruten om Trygve Skaug sin konto og @renpoesi) Jeg ELSKER endorfiner og trening, og legger derfor ut bilder/filmer i hytt og gevær, i håp om å motivere og inspirere andre til å lette på rævva si.

Men energi ut, betyr også energi inn. For at jeg skal holde ut dagen lang, for at jeg ikke skal svime fullstendig av etter en energisk Stine-dag, trenger jeg påfyll.  Og i går kunne du se på Snapchat og Instagram, at jeg hadde en god og pålitelig følgesvenn dagen gjennom, Kefi.

Kefi vekket meg tidlig tidlig (05.45) , og ble med meg til Frognerparken der sola skinte!

Jeg har alltid forbundet Kefir med mormor, som titt og ofte hadde Kefir stående i kjøleskapet. Hun brukte det for å lindre magesmerter sa hun, og drakk det både til frokost, lunsj, middag og kvelds. Det var en rimelig tyktflytende masse hun helte opp i det lille kjøkkenglasset sitt, og det var sjelden jeg takket ja til Kefiren hennes skal jeg innrømme!

Men da jeg fikk tilsendt disse søte, små flaskene, var jeg spent! En ørliten slurk, og det minte meg lite om den smaken jeg husket fra barndommen! Den er mildere, bittelitt syrlig, inneholder flere proteiner, lite fett og har en deilig smak av mango eller blåbær! Min favoritt er mango!

Kefi ble med meg til parken, til Barry´s på rulletur i sola, og som påfyll før magen skrek etter middag!

Og jeg må ta med tidenes fun fact om denne lille drikkeflaska som er kjekk å ha med rundt i veska. Den kalles faktisk for «meieriproduktenes Champagne» Smak på den du! Men seriøst, gjør det! Og er du som meg og sliter med magen og tarmen titt og ofte, denne saken her har hjulpet meg! Fås kjøpt i så og si alle daglivarekjeder!

 #reklame

 

Matvanene mine

Det er sjelden jeg blogger mye om hva jeg spiser fra dag til dag, men for de som følger meg på snap, hender det at det dukker opp et bilde eller to av frokosten, lunsjen eller middagen min.

(Og ja, det blir mye av det samme! Akkurat som jeg elsker rutiner i hverdagen, er jeg et vanedyr hva angår mat også) 

Det går ofte i....

Neida! Joda. Neida, det går ikke ofte i kake til frokost altså! Jeg skulle bare friste dere litt! 

Som regel døtter jeg i meg en frokost a al denne (naturell yoghurt med havregryn, hasselnøtter og linfrø.

Eller en god dose cottage cheese og egg:

Favoritten den siste tida har dog vært haregryn kokt i vann med to råe egg, mens jeg topper sulamitten med to store skjeer med cottage cheese! NAM!

Når magen skriker rundt lunsjtider, kan det ofte gå i speltlomper med kalkunfilet, avokado og cherrytomater, om jeg ikke er på farta og bestiller meg en salat.

Salat kan være så mangt, men her har du en salat etter min smak: Quinoa, granateple,rødbeter, bønner, avokado, kylling, sesamfrø, brokkoli og cottage cheese! NÅ snakker vi NAM!

Okei, så skjer ikke dette hver dag altså, men det gir deg en pekepinn på hva jeg ønsker meg når jeg bestiller salat ute.  Caesar-salater er ganen min passe lei av, da de aller fleste serverer denne med 60% krutonger og saus, mens kyllingen, salaten og øvrige grønnsaker får mindre oppmerksomhet. Hva skjer med det?!

Og dere? Husk å drikk vann! Masse! Er du lei av vanlig vann, sprit opp ( ikke bokstavelig talt da..) vannet ditt med frukt da vel!

Eller kutt opp litt frukt når søtsuget kicker inn som verst!

Så til favoritten min. SØTPOTET. Jeg har aldri vært noe særlig fan av potet (jepp, slet big time inne på Farmen kan du tro!), men søtpoteten har jeg alltid hatt en forkjærlighet for! Kan det være på grunn av min søte gane mon tro? Dette er i alle fall en innertier hos meg! Kutt opp søtpoteteten i strimler, krydre den med det du måtte ønske (selv bruker jeg peppermiks), hell på litt olje, og sett den i ovnen på varmluft 180 grader i cirka 9 minutter.

Og til søtpotetene? Kylling, torsk, brokkoli, spinat, tomater, grønnkål, avokado. For eksempel! Tenk at du skal få i deg karbohydrater (dvs poteter eller søtpoteter feks), proteiner (kylling, torsk, brokkoli) og fett (olje, nøtter, avokado). Sunne og gode råvarer! Av krydder bruker jeg som regel sitronpepper (syrlig og digg på kylling, torsk eller grønnsaker) eller peppermix (litt sterkere, digg å ta på søtpotetene i ovnen eller kyllingen!) 

Følg meg på snap for flere daglige oppdatering på hva jeg putter i meg! Og husk, alt handler om balanse dere!  Og DET tror jeg mange som følger meg i sosiale medier har fått med seg!

Kort og effektiv økt med Kettlebells

Kickstarta mandagen på Elixia Sjølyst med energikaninen Ragnhild, bedre kjent som @tjohooo78 på Instagram! Mens jeg bruker mitt faste mantra #jobbepå under treningsøkten, er Ragnhild kjent for sine "Tjohooo!".

Og drar du kjensel på dama fra "ett eller annet sted", så er det kanskje ikke så rart! Hun har nemlig vært med i 71 grader nord back in the days! 

FullSizeRender.jpg

Hun dro meg gjennom denne herligheten av en økt!

Jobb i 45 sekunder, pause på 15 sekunder. Ta 2-4 runder av disse deilige øvelsene, og jeg garanterer svette og endorfiner! Ett minutt pause mellom hver runde! 

1. Clean and jerk

2. Swing

3. Windmill

4. Goblet squat

5. Utfall med skulderpress

6.En arms roing, stående

7. Renegade row

8. Burpees med kettlebell

 

Balansen var ikke heeelt på topp ser jeg, og heller ikke den ryggen min av og til! Her har jeg noe å jobbe med til neste gang. Kanskje lettere vekter si? Å filme seg selv under økta ser kanskje passe teit ut, men her kan man lære mye av egen teknikk! 

En knall økt å kjøre, der du jobber med balanse, koordinasjon, styrke og kondisjon samtidig! 

FullSizeRender.jpg

Slik motiverer jeg meg til å trene

Motivasjon. Ja, hvor kommer den egentlig fra? En random quote på Instagram? En bok av Betrand? Hans nye #gønnepå tag? (Rip off ass. #jobbepå heter det!) Eller en venn som ER så flink til å dra på seg treningstighsten etter jobb at du også føler du bare MÅ gå?

Mange spør meg om hvor jeg henter min motivasjon fra. Hvordan jeg klarer å sprette opp av senga på morrakvisten, eller hvordan jeg klarer å skvise inn en styrkeøkt sent på kvelden?

FullSizeRender.jpg

Sjokolade! Kødda. Eller nei. Eller jo. Litt? Motivasjonen min kommer som regel fra musikk. Det var slik jeg forvillet meg inn på en aerobictime for aller første gang, da jeg hørte italo disco-slagereren How Old Are You av Miko Mission. Jeg var rundt 16 år og DÆVVA. Basketjenta Hartmann fikk en forkjærlighet for aerobic og var fast inventar på timene til Alexander Rybak (yes, felefuten var faktisk instruktør back in the days på Friskis og Svettis i Vika!) 

Musikk har alltid vært en avgjørende faktor for meg, og det er den fortsatt. Dette er også MYE av grunnen til hvorfor jeg forelsket meg i Barry´s Bootcamp. Den dype, intense beaten i det røde svettekammeret gjør at du glemmer alt annet. Du flyr på mølla, du pumper vekter som Schwarzenegger (gidder ikke google navnet for n-te gang så jeg satser på at det skrives slik!) og du svetter så mye at du er ferdig dusja når du forlater rommet. 

FullSizeRender.jpg

I dag dro jeg meg på gymmen tross SOL ute (kunne uansett ikke løpe ute i sola da pollen har valgt å blokkere nesa og stemmen min så det høres ut som jeg har tjuvstarta russetida) Og lista som fikk meg til å #pumpepå? Min favoritt pumpeliste, WOD(ka)

Det ble en deilig svettefest bestående av :

Knebøy 8*3, supersetta med push ups 15*3. ( Dvs en runde med knegøy, en runde med push ups! Tre ganger)

Markløft 6*3

Hip thrust 6*3

Markløft 6*3

Benkpress 6*3

Så litt mage. Tre runder av dette:

Crunches i ett minutt

Renegade row  i ett minutt

Sidebøy med manualer stående i ett minutt (bytt side etter 30 sek)

Gående planke i ett minutt

( Turte ikke ta bilde av øvelsene da jeg gjorde nok av meg som det var der jeg hoppa rundt til hip hop og digga livet!) 

Bootcamp, bobler og kurant bopel i BÆRGÆN

En tur til Bergen by var virkelig på sin plass denne helgen. (Eller rettere sagt, fra lørdag formiddag til mandag kveld. Et perfekt tidspunkt å reise på dersom man ikke er bundet til en jobb. Du slipper å stå opp før vekkerklokka galer, KØ er ikke-begrep på disse reisetidspunktene og prisene på fly er heller ikke avskrekkende! 

Fra flyplassen bar det avgårde til Barry's Bootcamp Bergen med det samme, der han totten her kjørte time! 

FullSizeRender.jpg

En fullkroppsøkt med intervaller på mølla blanda med styrkeøvelser på gulvet. I 60 svette minutter! Fra Barry's til helgens bopel- Comfort Hotel Holberg! Gjett om jeg digga rommet mitt når dette var det første som venta meg:

FullSizeRender.jpg

Skada heller ikke med utsikt til Fløyen og Ulriken!

IMG_1028.JPG
IMG_1029.JPG

Og en takterrasse med sjarmerende trehus i bakgrunnen! 

FullSizeRender.jpg

I mai skal de også få et treningssenter med CrossFit, så gjett om hu her skal tilbake!!

Comfort Hotel Holberg lå perfekt til i Bergen by, med kun få minutter trasketur til kveldens restaurant, Sumo.

Ikke noe #sponsislife her altså, men det var altså så sjukt god mat, god vin og KONGE musikk, så dette stedet kan jeg virkelig anbefale! Avslutta kvelden med litt bobler før jeg la meg. Jeg skulle jo tross alt kjøre to svette fullkroppstimer på Barry's!

Økta så altså slik ut:

FullSizeRender.jpg

Hver linje er ett minutt, og man veksler mellom mølle og gulv gjennom hele timen. Cirka ett minutt pause til å bytte stasjon. Vanskelig å forstå? Da syntes jeg du skal komme på en av timene mine på Barry's Bootcamp Oslo denne uken! Onsdag 08.30 (bryst,rygg og mage) torsdag 07.15 eller torsdag 20.00 (core)! Har du ikke vært der før, betaler du kun kr 50 for en prøvetime, og da følger det med én gratis time! 

Jeg lover svette smil og endorfinrush fra topp til tå!  Litt á la det jeg serverte denne Barry's Bergen gjengen  søndag morgen!

IMG_1022.JPG

Og disse her da!

FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg

Avslutta søndagen med en fotoshoot med karen som er like klin kokos som meg sjøl, Marius! En rolig shoot med flexing i knallgul t-skjorte og en fryktelig trang Dæhlie-drakt var nok et spes syn for de som gikk forbi oss den kvelden, men det brydde vi oss fint lite om! Er det noe jeg samler på i livet mitt er det folk som tør å være seg selv og driter i hva andre måtte mene om dem. 

FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg

Mandag morgen stakk jeg huet innom Barry's for å teste økta til Erik (I just can't get enough!) før jeg Google mapsa meg til Farmen-Sunnivas hang out-sted i Bergen. Treningssenteret på skolen hennes!

Vi kjørte hang ups, militærpress, nedtrekk og litt mage! 

FullSizeRender.jpg

En deilig og energifylt helg i Bergen der altså! Og det beste? Regnet kom da jeg dro!

Oppholdet er sponset av Comfort Hotel Holberg

 

9 gode grunner til å trene før jobb

Hvordan i huleste klarer du det, Stine?!? Hvordan klarer du å karre deg opp av senga før fuglene kvitrer, og mens det fortsatt er svartenatta utenfor soveromsvinduet ditt?

Et spørsmål som går igjen både i sosiale medier, men også i venneflokken min. Mange stiller seg uforståelige til hvordan jeg orker å sprette opp av senga når klokka i manges øyne fortsatt viser natt, men så har jeg også en håndfull venner som gjør det samme. En håndfull svetteklare A-mennesker som svarer på 05.30-snappene mine om at de er klare for en svettefest. Klare for å løfte, løpe og le i en drøy time før mange av vennene våre har gnidd bort nattens øyerusk.

FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg

HVORFOR vi gjør det? Akkurat som vi alle har ulike preferanser når det kommer til trening, har vi også ulike grunner til at vi trener om morran. Kanskje er det da vi yter best, har tid til trening eller gjør det av en vane. Men om DU ønsker et par gode grunner til hvorfor det å trene om morran kan være gull verdt, så kommer de på løpende bånd(tredemølle altså...LOL) her.

 

1. Du starter arbeidsdagen full av ENERGI. Yes, du er pumpa, gira, klar for å GI JERNET på jobb rett og slett. Endorfinene flyr rundt i kroppen din, og du har hakket mer energi enn de andre kollegaene dine på 09.00-møtet på jobben

2. Du rekker å shoppe. Sliter med å finne tid til å kjøpe den ACNE-genseren du har sikla på en stund eller den nye løpesekken fra Salomon som var på salg? No worries. Nå kan du bruke ettermiddagen din til  å oppsøke alle de butikkene du ellers frykter som pesten på en klam lørdagsformiddag.

3. Du kan planlegge reiser. Den påskeferien kom litt brått på, eller? Nå har du endelig tid til å sette deg ned med kjæresten eller vennegjengen og planlegge den påskeferien dere har snakket om så lenge på Facebook-gruppa deres. Book hotell/hytte/aribnb og bli ferdig!

4. Du slipper kø. Treningssenteret er like tomt som på julaftendersom du er tidlig pån, og du slipper å stå i kø for å ta en knebøy eller tretti. HVOR irriterende er det ikke å måtte vente på folk som ALDRI blir ferdig? På morgenen  slipper du dessuten kø i dusjen, og det aller verste når du har dårlig tid: Kø for å tårke håret. 

5. Du kan ha 4-stjerners middag på en hverdag. Hvorfor ikke gjøre en helt vanlig tirsdag til en festdag? Disk opp med en deilig middag, ( sauser med apostroffer og rare endinger er en innertier! Eller så kan du lage tidenes diggeste blomkålpizza og be folk ta med brettspill og lignende. Det bryter opp uka til de grader, og vips så er det kun få dager igjen til helg.

6. Catche opp med gamlegjengen fra skolen eller studiene. En kopp kaffe, te, en øl, et glass vin eller en tur med gamle kjente? Bruk ettermiddagen til å ta opp tråden fra gamledager. Nå gjelder det å komme til bunns i MYE. Hva skjedde EGENTLIG på den torsdagen på Frokostkjelleren i studietida eller har noen av dere kontakt med han merkelige karen i klassen som plutselig poster konspirasjonsteorier på Facebook i hytt og gevær?

7. En ny verden. Som A-menneske er det virkelig a whole new world (kilde: Aladdin) out there! Seriøst, det er så mye man ikke får med seg når gatene er FULLE av mennesker, biler, eksos blanda med siggabøylukt. Få et NYTT syn på byen din mens du trasker rundt i en by tom for mennesker!

8. Soloppgang. Det finnes vel knapt noe som slår soloppgang fra Kollen ( Holmen/Grefsen) eller Stoltzen forsåvidt om du bor i BÆRGEN. Ferdig trent mens du kjenner sola varme den småsvette panna di etter å ha gogga (jogge+gåing. Perfekte kombo om du ikke orker å beine) deg opp en deilig bakke mens de andre drar seg i senga... Eller hva med en yogaøkt på morran? Namaste ass.

9.Få inn en god frokostvane. Mange sliter med å å i seg frokost om morgenen, og dette kan være en fin måte å få inn en god frokostvane på. Etter en treningsøkt er det viktig å fylle på med karbohydrater, fett og proteiner, så en god frokost er på sin plass! Min? Havregrøt med cottage cheese, nøtter, blåbær og kanel!

Og trene med meg på morgenkvisten, kan du gjøre hver onsdag 08.30 og hver torsdag 07.15 på Barry's Bootcamp Oslo! 50 kr for en prøvetime om du ikke har vært der før, og da får du også med en gratis time på kjøpet! 

Trening med kortstokk

For et par år sia fikk jeg fullstendig dilla på trening med kortstokk!

FullSizeRender.jpg

Konseptet er enkelt. Finn ut hvilken øvelse spar, ruter, hjerter og kløver skal være, og deretter er det bare å #jobbepå gjennom hele bunken. Vi valgte å ta annethvert kort. Dvs at Catrine trakk et kort og gjorde sin øvelse, så var det min tur! Man kan også samkjøre, slik at begge jobber samtidig med øvelsene!  Denne varianten tar dog litt lengre tid! 

Og antall? Får du ruter 7, ja det blir det for eksempel 7 burpees om du skal kjøre økta over!

Musikken får du her: https://open.spotify.com/user/abilicamusic/playlist/52LpXYrgjk37eXELyJJJ6Z

Selv kjørte jeg og Catrine denne festøkta: 

Første runde

Spar: Knebøy med Kettlebells

Ruter: Ettbens hoftehev mens du ligger på en benk

Hjerte: Gående planke

Kløver: Skulderpress med løse vekter

 

Andre runde

Spar: Push ups

Ruter: Utfall med vekter eller hoppende utfall

Hjerte: Renegade row. ( Stå i en høy planke med vekter under hendene og trekke vektene opp til brystet. Hold ryggen rett og rumpa lav, og STRAM magen slik at hoftene dine ikke vaier fra side til side!)

Kløver: Strake markløft med løse vekter eller en stang. ( Hold vektene i hendene mens du bøyer deg ned til føttene og passer på å holde ryggen rett. Liten knekk i knærne, og kom så raskt opp igjen til startposisjon. Du skal kjenne det SVI greit bak lårene dine og rumpa!) 

Svette, men ustyrtelig glade og klare for å starte dagen! 

IMG_0570.JPG

 

 

Livet som YouTuber

Der jeg tidligere hadde en tanke om at livet til en YouTuber dreide seg om energidrikker, chips og timer med redigering, viste det seg at kun det sistnevnte stemte på en prikk! Okei, så fant jeg litt chips på rommet hans da...Og et par brett med energidrikk...Men når alt kommer til alt, er det redigeringa som spiser opp tida til denne 18 år gamle Skiens-gutten, som jeg har tilbragt helgen med.  

FullSizeRender.jpg

I en verden få foreldre har stor kjennskap til, kan Sander Dale skilte med over 13 millioner visninger(!) på videoene sine. YouTube har ikke bare vært en plattform for Sander å vise fram sine FIFA-skills/redigeringsferdigheter, han har også bygget opp en enormt stor fanbase. Eller, legender som han kaller dem. 

- Det høres så rart ut at noen skal være fan av meg, derfor har jeg valgt å kalle dem for legender. Det er jo det de er!, sier en ydmyk Sander.  

Men hei- at gutten har fans, er det ingen tvil om. Hjemme i Skien ligger det fanbrev. Når han åpner Randulle Snapchaten vil scrollinga ingen ende ta. Og fyren blir til og med gjenkjent i Tyskland.

- Ja, og plutselig skulle noen ta bilde sammen med Sander!, sier moren om hendelsen som overrasket foreldrene hans. Da skjønte de hvor stor sønnen deres faktisk var.  Hvor dedikerte alle de 40 000 abonnentene som følger han på YouTube er.  

Fordi han sitter på gutterommet sitt med denne konsollen i gull og spiller FIFA, mens han filmer det hele, redigerer så til de grader, og poster snuttene på YouTube.

FullSizeRender.jpg

 

Da jeg var 13, var det skole og det å rekke hjem til Fresh Prince Of Bel Air som sto i hodet på meg. Som 13-åring var Sander allerede på god vei til å bygge opp sin egen YouTube-kanal, og brukte all sin ledige tid på å lære seg å redigere filmer. Nå, en kanal han ser for seg at kan bli hans levebrød etter endt skolegang. Fyren har laget sin egen fulltidsjobb før han har fullført videregående. De fleste av oss bruker minst 3-5 år etter VGS, før vi i det hele tatt beveger oss ut i arbeidslivet.

Slike ildjsjeler som Sander imponerer meg og inspirerer meg. Vi har prata i flere timer denne helgen om hvordan han har fått det til, hvordan han jobber og hvordan han strategisk har lagt opp en plan fra ung alder om at når han når et visst mål, ja, da kan han faktisk leve av kanalen sin. 

De utallige timene jeg har tilbragt på gutterommet hans, skal nå ned på papir, slik at du også skjønner hvorfor denne gutten har blitt et forbilde og en inspirasjonskilde for mange. Resultatet kan du lese i boka om Randulle som kommer i juli!

Og har DU noen spørsmål til Randulle eller noe du lurer på, kommenter under!

IMG_0440.JPG

Treningsferie- svettefest med sol og store smil

Lyst å bli med meg til varmere strøk for å trene? Da syntes jeg du skal sette av 23.april-30.april!

Jeg tipper at du er som meg, og craver vitamin D om dagen? SJÆL!

Med en timeplan som har gått litt over stokk og stein den siste tiden (Barry´s Bootcamp til frokost, Dagbladet/Seher.no til lunsj, brunsj og middag, samt litt frilansjobbing som kveldskos!) har det vært lite blogging på hu frøkna her. Jeg har funnet ut at jeg også skal leve litt, og skal nå ha fullt fokus på frilansjobbing+Barry`s!

 

En av de prosjektene jeg gleder meg aller mest til, er "babyen" min, KK Treningscamp! Campen som gjorde at ble hakket mer voksen og bytta ut jobben i TOPP med en jobb i KK som ansvarlig for sosiale medier, samt prosjektleder for bladet KK Sporty og med et stort ansvar for KK Mila, KK Skimila og KK Treningscamp. Denne våren hadde jeg én KK Camp i planene, men nå dukker jeg også opp på hele TO camper! 

Fra den 23. april-30. april drar jeg til Rhodos sammen med Sølve Sundrehagen, Yngvar Andersen, Lars Rune Haslestad, Cathrine Wilhelmsen og Lisa Elstad for en real svettefest med sol og store smil i digge omgivelser! 

Her skal jeg blant annet ha løpetimer, sirkeløkter samt et par saftige sprettrumpetimer!  Og det er IKKE for sent å melde seg på dere!! Og da mener jeg ALLE damer.

Denne treningsreisen passer for alle, uansett treningsnivå og treningsbakgrunn!

Med alt fra jogging til corebar, yoga, spensttrening, bungee, bootcamp, zumba, sykling, power yoga, høypuls er det nok å drive med der nede! 

Klikk HER for å lese mer om campen, som jeg håper at du har lyst å være med meg på!

 

Jeg dukker også opp på høstcampene, som da skifter navn til Apollo Camp, samme type camp, men KK er ikke med lenger. 

Kom og svett med meg:

24-september- 1.oktober

og/eller

11.oktober-18.oktober

Les mer HER!

 

 

Trenger å få opp pulsen, men lei av vanlig cardio?

I give you The Cardio Tramp! Når jeg trodde jeg hadde nådd Stine-tester-rare-treningstrender grensa, fant jeg plutselig dette morsomme treningsapparatet på et event hos The Room.  En såkalt Pilates Reformer (...high tech nok i seg selv med denne "tortursengen" spør du meg...)  som i tillegg er krydra med ei lita trampoline for litt ekstra cardioeffekt!

FullSizeRender.jpg

Jumpboard er navnet på disse timene på The Room, og for dere med ryggproblemer er denne saken gull verdt! Her kan du faktisk gjøre hoppende knebøy uten å bruke ryggen i det hele tatt! Skånsomt som rakkern.

Her kan du jaggu meg trene mage, rumpe, lår, legger, ankler, armer, skuldre og cardio! Skikkelig TV-shop innsalg, jeg vet. Kan love deg at dette ikke er #whensponsislife-apparat, men jeg ble rimelig satt ut, svett og imponert over dette apparatet ! 

FullSizeRender.jpg

Eventet, som var et samarbeid med Casall, The Room og The Juicery, lot oss dessuten teste ut treningstrenden Barre. En salig miks av ballettøvelser blanda med atletiske styrkeøvelser. Fant vel raskt ut at det ikke var bar(r)e bar(r)e for meg! Øvde meg heller på balansen.

FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg

Og én ting må sies om treningseventer. De har jaggu meg skjønt det aller viktigste når man deltar på noe som varer mer enn én time- man MÅ servere mat. Det er alfa omega spør du meg. Ikke rart hu frøkna her sa natta kl.22.00 på VIXEN (Blog) Starving Awards. 

Digg acai bowl fra The Juicery!

FullSizeRender.jpg

Bloggevennlig frukt, men også sabla digg da. 

IMG_0062.JPG

Etter Barre og Jumpboard gikk veien videre til The Thief Spa, men dette kjedelige bildet er alt jeg har å vise dere :

IMG_0109.JPG

Grunnet dette:

FullSizeRender.jpg

Men jeg fikk heldigvis med meg det viktigste; maten, treninga og jeg fikk testa ut det digge treningstøyet fra Casall! 

Okei pluss søndag vil jeg si! 

Eventet var sponsa

 

 

 

 

 

Ny måned, ny spilleliste!

Om treningsmotivasjonen nå begynner å dale etter en måned, så er det kanskje på tide med en ny spilleliste ? En liste som får deg opp av sofaen, inn i treningsklærne, på med joggeskoa, ut i frisk luft og opp til Kollen?

Jeg kan ikke hjelpe deg på joggeturen og jeg kan heller ikke hjelpe deg med å maxe i knebøy, markløft eller benkpress, MEN jeg kan motivere deg til å trene gjennom min nye spilleliste!  

Forhåpentligvis klarer du å ta den ekstra burpeesen, løfte én kilo tyngre enn forrige økt og løpe én kilometer raskere på det siste intervalldraget ditt med ny liste på øret! (Og prøv gjerne en av disse øktene btw!)

GOOOD trening a! 

 

 

Slik trener du HELE kroppen effektiv på én time

Takk til alle dere 38 deilige mennesker som var på timen min på Barry`s Bootcamp lørdag formiddag. Som jeg elsker å se at også nye tryner tar seg helt ut, men smiiiler likevel fra øre til øre når de forlater det røde svettekammeret!

FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg

Ja, for hva skjer egentlig der inne?  Hva er det som foregår i denne rødlysbefengte  treningssalen der treneren ikke bare skal være en "trainer" som sådan, men en "entertrainer" som det så fint heter.  

IMG_4953.JPG

 "Hva mener du egentlig med intervaller på mølla og styrke på gulvet?!?" er et spørsmål jeg ofte får når jeg raskt prøver å forklare gangen i én time på Barry's.

IMG_3910.JPG

 

Derfor skal jeg ta dere med på en aldri så liten gjennomgang av en fullkroppsøkt på treningssenteret jeg jobber på. Mens dere peser og puster på mølla eller gulvet, prøver jeg å ha stålkontroll på følgende:

BARRYS FULLKROPP

(Her beskriver jeg en dobbelttime, der halve klassen starter på mølla, halve på gulvet. Etter hver runde, bytter man så plass. )

Første rad starter altså på mølla, mens andre rad på gulvet. Du trenger to vekter, jenter fra 6 kg og oppover, gutter 9 kg og oppover. . Du trenger også én tyngre vekt, jenter fra 10 kg og gutter fra 15 kg. Hver linje er ett minutt.

 

En litt nærmere forklaring får du her!

Og slik kan altså en fullkroppsøkt se ut på Barry's Bootcamp! Jeg kjører bryst, rygg og mage-time hver onsdag 08.30 og core-time hver torsdag 07.15! 

Håper vi sees! 

FullSizeRender.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prosjekt kropp

I lys av kveldens INSIDER på FEM som omhandler bikinifitness, fikk jeg muligheten til å se programmet før det blir sent i kveld, og kjente derfor på et behov for å rekke opp bicepsen min.

Aller først vil jeg bare legge til deler av en bloggpost jeg har skrevet tidligere om emnet.

Da jeg i 2014 dedikerte sommerferien min til å bli personlig trener, fikk jeg et elsk/hat forhold til det å sitte på skolebenken igjen. Samtidig som jeg elsket å tilegne meg ny kunnskap om emnet, var det også rimelig utfordrende til tider. Orket jeg virkelig det her? Var jeg villig til å pine meg gjennom seks intense uker med squats (without shots) og et klasserom med en vedvarende prompelukt (er du klar over hvor ille det lukter når tretti kommende PT-er har med seg proteinpannekaker og tunfisk på boks?) mens alle andre slikka sol på Huk og drakk Coronas?

FullSizeRender.jpg

Hadde jeg viljestyrke nok til å holde ut, slik at jeg i slutten av august 2014 kunne forandre Insta-navnet mitt til pt_stinehartmann for å sette det på spissen?

FullSizeRender.jpg

Etter x antall knebøy, nipugging av de rareste muskelnavn og diverse besøk på Haralds Gym, tok jeg rotta på PT-studiet. Hvordan? DEDIKASJON. Jeg var motivert, ivrig og sugen på å klare det.

Det hjelper å bruke humor når man skal pugge muskler! 

Det hjelper å bruke humor når man skal pugge muskler! 

Jeg har alltid vært fascinert av folks viljestyrke og dedikasjon når det kommer til trening. Selv er jeg svært så dedikert når det kommer til å røre på ræva mi og inspirere andre til å gjøre det, og ja, jeg har viljestyrke nok til å trene så og si hver dag. Fordi det gjør meg glad! Ferdig snakka. Men viljestyrke til å transformere kroppen? Jobbe med kroppen som et verktøy? Der snakker vi mental trening på høyt nivå!

Og hva driver egentlig folk mentalt?

Hvordan holder de ut? Og hvor lykkelige blir de av denne sixpacken?

I PT-klassen min ble jeg kjent med Anette Marie.  Anette er en av de få som har levd av bloggen sin, og kan skilte med et fartstid som blogger på nesten 10 år. Da snakker vi DEDIKASJON. For snart to år siden bestemte Anette seg for å stille i bikinifitness. Et nyttårsveddemål få hadde troa på (meg selv inkludert når jeg vet hvor avhengig hun var av sjokolade) men Anette var fast bestemt. Dette skulle hun klare. I perioden januar til april jobbet hun beinhardt, og nådde målet sitt. Og dette gikk IKKE på å få drømmekroppen. Nei, dette gjorde hun for å bevise for seg selv at dette kunne hun også klare.

Jeg fulgte henne på snap gjennom hele perioden. Gjennom torsk, ris, grønnsaker, hodepine, en sjokosmell her og der og fettmålinger. Selv ville jeg aldri gjort det, men fyttikatta for en innsats og for en viljestyrke.  Jeg ble dritimponert av venninna mi!

Foto: Treningsforum.no/Anettemarie.no

Foto: Treningsforum.no/Anettemarie.no

Som den nysgjerrige journalisten jeg er, lurte jeg på hvordan hun fikk det til. Hvordan orka hun? Spør du meg, virka det som tre måneder i fangenskap, men hvordan var det egentlig? 

Hva var det aller verste med dette

-Når du vil ut av rammene, og ikke kan det. Du er jo litt fanga, men det gikk bra.

Hva var det beste?

-Rutinene. Forutsigbarheten når det kom til mat. Det er veldig enkelt når du vet hva du skal spise til enhver tid. Du følte deg lett og sterk samtidig, og har dessuten mye energi.

Jeg sitter og ser på bildene dine nå og tenker, shit, for en sixpack. Men var du egentlig lykkelig?

-Nei, det var jeg ikke. Jeg var lykkelig fordi jeg hadde klart å nå målet mitt. Å stå på scenen var målstreken. Det var en mestringsfølelse som slår det å ha en sixpack.  Så få hadde troen på meg, og endelig kunne jeg vise dem hva jeg hadde fått til på få måneder!

Hva sier du til andre som får lyst til å stille når de ser bildene dine?

-Ikke la det gå til hodet på deg. Du blir ikke lykkelig av å stille i fitness. Og du må takle å legge på deg etterpå. Du skal være sterk psykisk, og takle den tida som kommer  når du går opp i vekt igjen! Dessuten må man gjøre dette av riktig årsak, og man må vite hva man driver med. 

 

En sixpack er ikke definisjonen på lykke. Dessuten varer den bare i to scene-sekunder og tre poseringer.

 

I dagens INSIDER får vi også et innblikk i hvordan hverdagen til et fitnessutøver er. En hverdag full av trening, torsk, små porsjoner ris og veiing. Programmet som sådan viser den tøffe hverdagen til disse jentene, men det jeg savner er intervjuet med en ekspert. Jeg vet at programmet kun skal ta oss med på innsiden av denne bransjen, men når man tar opp dette temaet synes jeg det er på sin plass med en uttalelse fra en psykolog som kan fortelle oss hvordan psyken påvirkes av en konkurranse der utseendet betyr alt. Hvor besatt man kan bli, og hvordan kroppen reagerer når den blir satt på en ekstremdiett. Selv om mange har full kontroll UNDER oppkjøringen til konkurransen, er det mange som mister kontroll i etterkant.

 

Ønsker du likevel et innblikk i en verden der kroppen blir sett på som et prosjekt, skru på FEM kl. 21.30 i kveld! 

Miniferien som ga mersmak

Å ta en miniferie sånn midt imellom jul og vinterferien, er nok et av de smarteste valgene jeg har tatt den siste tiden. Det er lite folk på fjellet, ingen kø på veiene (hakke jeg snøring på forøvrig. Har jo verken lappen eller bil😂) og det er lett å kapre mølla på hotellgymmet dagen lang!

Som den rutinerotta jeg er, starta jeg selvsagt dagen med intervaller.

FullSizeRender.jpg

Dagens økt så slik ut: 

6-6-4-4-2

To minutter rolig gange/lett jogg i pausene mellom intervallene. Fart fra 13.5-15 på de to første 6-minuttene, deretter fart 14,5-16 på 4-minuttsintervallene og fart 15-20 på det siste intervallet.

Tok en rolig gåpause på cirka 3 minutter, før jeg plutselig bestemte meg for å avslutte hele sulamitten med 7-minutters stigningfest! Fart mellom 7 og 10. Kjør ett minutt på følgende : 3%, 6%, 9%, 11%, 9%, 6%, 3%. 

Etter en gigafrokost var det på tide å teste langrennskunnskapene mine, som igrunn er ikke-eksisterende. Lenge har jeg hatt lyst til å prøve skøyteski, og grunnet snille snille Ragnhild, @tjohooo78, fikk jeg endelig muligheten! 

IMG_5924.JPG
IMG_5926.JPG
Jeg må ha sett helt natta ut der jeg hoppa rundt på disse plastgreiene, men ifølge disse jentene her, var det helt OK! 

Jeg må ha sett helt natta ut der jeg hoppa rundt på disse plastgreiene, men ifølge disse jentene her, var det helt OK! 

FullSizeRender.jpg

Jentene fra 3 VGS i Sandefjord fikk øye på meg da jeg kåla meg opp en isete bakke med stavene og skiene til alle kanter, og der jeg nærmest trodde at de skulle tilby å hjelpe meg opp bakken, spurte de søte jentene om de kunne ta et bilde med meg! Sjukt hyggelig da! Mutters aleine som jeg var, joina jeg lunsjpausen deres og angra ikke akkurat på det!

FullSizeRender.jpg

Kvikk Lunsj ❤ Enda større pluss i boka? Jentene kunne fortelle meg at de gikk på toppidrettslinja, og drev med alt fra tennis til badminton! Det er visst et sjukt stort badmintonmiljø i Sandefjord, og tenk- her har jeg lunsja med kanskje Norges kommende badmintonstjerner! Takk for en hyggelig dag, jenter! Heia dere! 

Etter to svetteøkter var det på tide å roe ned med a mor! Hu ekke mye glad i hopp og sprett, men å kose seg i vannet er a rutta på!

IMG_5947.JPG
IMG_5937.JPG

Nå er det tilbake til eksosbyen og jobbing! Med en god dose fjelluft innabords blir det null problem! 😛👍 

-S- 

Oppholdet er delvis sponset

En liten pustepause

Ettersom det har gått i ett den siste tida med sene vakter i Dagbladet/Seher.no blanda med grytidlige #jobbepå-økter på Barry's Bootcamp, var det sjukt nødvendig, og sjukt digg, med en pustepause på fjellet et par dager!

FullSizeRender.jpg

Mandag morgen, etter en deilig intervalløkt på mølla ( kjørte 8*2minutter, med 2 minutters joggepause/gåpause mellom hvert intervall. Fart mellom 14,5 og 16. 18-20 på de siste 30 sekundene. Avslutta med 4*30 sekunder med 30 sekunders pause. Fart 20. Blodsmak. Deilig) dro jeg med meg mami og papi til Norefjell Ski&Spa!

IMG_5751.JPG
IMG_5752.JPG

Da vi ankom leiligheten hadde snille Marianne satt fram dette til oss (les: meg?😂)

FullSizeRender.jpg

Noen kjenner meg godt, si! Melkesjokkisen gikk ned på høykant, mens Non Stop-en skal jeg spare til i kveld! 

Startet dagen her selvsagt- på Bøeseter bad og trening! 

FullSizeRender.jpg

Dagens økt: 

3 runder av denne sulamitten:  

 

12 gående utfall (på hvert ben) med 12 kg  

12 strake markløft med 12 kg hantler 

12 knebøy med 16 kg vekt bak på nakken

12 hoppende utfall

12 hip trust med en 20 kg vekt

12 renegade row med 10 kg vekter  

12 skulderpress med 8 kg vekter

10 burpees

Gleder meg allerede til morgendagens økt, en intervallfest med utsikt til skibakken!  

IMG_5737.JPG
FullSizeRender.jpg

Etter en digg morgenøkt, var jeg klar for mitt favorittmåltid over alle måltider, HOTELLFROKOST!!!  Regner med at mange er enige med meg her?  Til og med folk som ikke er noe særlig fan av frokost (jeg veit det er sjuuukt mange av dere, men hvorfor skjønner jeg ikke altså! ) har en viss forkjærlighet til hotellfrokosten. 

Og når hotellet serverer cottage cheese, ja da er jeg solgt!! 

IMG_5760.JPG

Måtte også få i meg litt youghurt med müsli, hasselnøtter og linfrø! Mest fordi det er NAM, men også fordi det er en så sabla bloggvennlig frokost. 

IMG_5758.JPG

Glemte å ta et bilde av meg sjæl som casually drikker litt juice fra stettglass (alle bloggere med respekt for bloggen sin tar sånne bilder tror jeg? ) , og sneik meg derfor til en ekstra porsjon med yoghurt blanda med grøt! En perfekt start på dagen der altså- en frokost full av proteiner, fett og karbohydrater!

( legg merke til eplet og planten plassert i hjørnet av bildet for å skape litt "liv". Pappas forslag. Rå du, papi)  

FullSizeRender.jpg

Etter tre tallerkener skrek mitt nye antrekk, samt beina mine,  etter bakken!  

FullSizeRender.jpg

Starta rolig med ei lita tur i barnebakken!

( Aaaante jo ikke hvor jeg skulle, så tok første og beste heis. Reagerte litt da jeg kom på toppen og Bambi-figurer lyste mot meg fra nederst i bakken...) 

FullSizeRender.jpg

Fikk selfie med han her! 

FullSizeRender.jpg

Vakke så bratt, men jaggu var det vakkert! 

FullSizeRender.jpg

Kom meg etterhvert opp i høyden (etter fem heisturer... serr kjedelig å sitte i heis ass! Kan noen smelle opp DJs i bakken sånn asap? ..) og tenkte at siden yndlingsfargen min er schwart, ja da er det bare å kjøre på med svarte bakker! Gikk så det suuuste, men kjenner at den beinøkta i dag tidlig satt greit  med svarte bakker i 2,5 timer! Au i framside lår!

IMG_5800.JPG

Da jeg kom meg ned fra fjellet uten å DØ, var det rett hit:

FullSizeRender.jpg
IMG_5747.JPG

Helt greit å  roe ned kroppen her etter en økt på gymmen og økt i bakken!

IMG_5748.JPG

Tilbake i leiligheten var det ei lita scrolletur på nettet, og hva dukker opp når jeg henger og slenger på Norefjell sine sider for å sjekke ut restaurantmenyen?

FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg

 Jadda! Dette MÅ dere bli med på damer!

FullSizeRender.jpg

Programmet?

FullSizeRender.jpg

SOM jeg gleder meg! Nå er det middag på g her, og kjenner jeg meg selv rett, sovner jeg nok veldig snart! Fjelluft altså! Så sjukt bra sovemedisin! Blogges i morra da! Da byr jeg på en snasen intervalløkt!

FullSizeRender.jpg

Oppholdet er delvis sponset  

Og vinneren er...

Et nytt treningsantrekk gjør ufattelig mye med motivasjonen min til å trene, og det håper jeg at du som vinner dette antrekket også kommer til å kjenne på! 

FullSizeRender.jpg

Det var neimen ikke en lett oppgave å trekke kun én vinner, da jeg har sjukt lyst til å dele ut antrekk til flere av dere!

Jeg kan med hånda på hjertet si at jeg kommer til å blogge mer om det mange av dere ønsker- løpeøktene mine, kostholdet mitt (og hvordan jeg klarer å unngå dårlig samvittighet til tross for at sjokoladeinntaket mitt er rimelig høyt, hehe) samt økter med egen vekt! Men den som vinner denne gangen er...

FullSizeRender.jpg

Kjøra på ass! Takk for morsom og bra kommentar, Natasha! Jeg lover å poste flere videoer på Instagram!!  

Send meg en mail på stinehartmann@gmail.com så kommer det et nytt og fresht antrekk til deg veldig snart!

 #jobbepå

 

 

Fire kick ass intervalløkter

Fredag la jeg ut en post om et sporty antrekk du kan vinne, om du slenger igjen en kommentar om hva du ønsker at jeg skal skrive om fremover. Det er ikke akkurat manko på kommentarer, noe som gjør at bloggingen fremover vil bli desto mye lettere. 

FullSizeRender.jpg

Flere av kommentarene på bloggposten går på løping, og spesielt da intervaller. Som folk flest har jeg et elsk/hat forhold til intervaller (mest elsk!) og jeg MÅ derfor variere fra gang til gang.

 

I dag tidlig kjørte jeg blanda drops- 30 minutter jogging+ 30-45 sekunders bakkeintervaller*10. (Og da mener jeg FULL SPURT i 30-45 sekunder!)

Det har blitt mye 45/15 og 4*4 intervaller den siste tida, og til en forandring har jeg derfor utfordret meg selv til å kjøre følgende intervaller fremover:

1.       6, 6, 4, 4, 2. Pause på 2 minutter mellom hvert intervall.

2.       10*1 minutt. Pause på 1-2 minutter mellom hvert intervall.

3.      8*2 minutter. Pause på 2 minutter mellom hvert intervall.

4.      3x6min med 2 minutter pause etterfulgt av 2x2 min med 1 minutt pause mellom.

 

Varm opp med lett joggetempo i cirka 10 minutter før du starter, og kjør en rolig nedtrapping på minst 5 minutter. Farten på intervallene er veldig individuelt, men på de korte intervallene (1-2 minutter) skal du ikke kunne prate! Tenk at på en skala fra 1-10, skal du ligge på en 8,5-9! Intervaller på 3 minutter og oppover skal kjennes som en deilig 7-er! Press på, men ikke DØ.

Og du? Hva som er helt KONGE med intervalltrening?

- Du rekker ikke kjede deg så lett. (Ferdig på 1-2-3 sammenlignet med langkjøring!)

- Du får bedre kondis

- Intervaller gir deg økt etterforbrenning og økt fettforbrenning i hvile

- Det er lettere å motivere seg selv når du har en konkret plan på hva du skal gjøre!

Dere, kjør en av disse øktene og bruk #jobbepåintervall på Instagram når dere poster et bilde fra økta! Jeg har så lyst å se hvordan dere opplevde intervalltreningen! Og HUSK, i morra trekker jeg vinneren av et sporty outfit, så da gjelder det å sjekke bloggen!

-S-