Blondes have more føn

Å gå til frisøren har for meg vært litt som å dra på blind date. Du veit ikke hvem du møter, du glederuer deg og du tenker: hva fader skal dere prate om i så mange timer?! Men, som regel, ordner det seg alltid!

Denne gangen var det Wan hos EcoCult som var på blinddate med håret mitt, og det gikk så det suste!

Ikke bare fant Wan og jeg (farge)tonen (kanskje ikke så rart når vi kunne mimre tilbake til godmusikken fra 90-tallet og den tida da han var danser på Hyperstate!! Snakk om svettefest!) jeg ble, om jeg får si det sjæl, rimelig blondes have more føn!

FullSizeRender.jpg

Og til og med i selve prosessen med å bli blond, blondere, blondest, sveipa folk til høyre da jeg la ut dette bildet!

FullSizeRender.jpg

Kos da !! På 90-tallet var Wan en kløpper til å danse, nå er han en kløpper på hår. En kløpper til å forvandle Oslo kommunehåret mitt til reneste red carpet-looken! 

IMG_5552.JPG

     

Helloo, fargekongen! Se her a! Lyst på time hos mirakelmannen sjøl? Wan har nå 30% på farging og striping! Og hey-jeg kjører også en liten konkurranse på Instagram, så sjekk ut @stinehar a! 

For å booke time hos mirakelmannen, spør etter Wan når du kontakter Eco Cult!

Eco Cult

Bygdøy Allè 25, 0262 Oslo

Tlf:+47 22 55 07 40

Følg de også på Facebook og Instagram! 

#sponsetbehandling

 

 

Turist i egen by

#reklame 

Jeg lekte turist i egen by forleden dag på Comfort Hotel Xpress Central Station, og det var rimelig ålreit!

IMG_2670.JPG

Det å bare kunne være spontan for en kveld og gå på en konsert, shoppe seint eller ta en middag i sentrum er ganske ålreit innimellom, og spesielt når du ikke trenger å blakke deg fullstendig! 

IMG_2672.JPG
IMG_2673.JPG
IMG_2773.JPG
IMG_2749.JPG
FullSizeRender.jpg

Tok også en tur innom freshe Comfort Hotel Børsparken for en treningsøkt!

IMG_2756.JPG
IMG_2753.JPG
IMG_2754.JPG

Digg å våkne opp på dette hotellet og ta seg en økt, eller hva?!

Fra kr. 499,- kan du nå booke deg inn på et av Comfort Hotel sine 31 hotel i Norge, Sverige, Danmark og Litauen i perioden 5. og 15.september. Kun 15 000 rom slippes, og oppholder må tas ut i perioden 1.oktober til 14.januar 2018. Det skal vel ikke være så vanskelig vel?:)

IMG_2710.JPG

Her har du linken til kampanjen! Have a good stay!

IMG_2696.JPG

Østmarka rundt

FullSizeRender.jpg

Etter tre turer til Jotunheimen den siste tiden, har det vært på tide å sjekke ut hva min egen by har å  by på! Helgas utflukt gikk til Østmarka, og turen Østmarka Rundt (eller halvrundt blir det vel!) ble valget vi falt på!

FullSizeRender.jpg

Ifølge UT.no er turen på cirka 34,2 km, men vi  gikk vel nærmere 60 km da vi valgte en LITT annen skogsrute! Turen starter fra Skullerud t-bane stasjon, og målet for kvelden var Øvresaga DNT-hytte der du også kan benytte deg av kanoer når du kommer fram! 

FullSizeRender.jpg

Selv valgte vi å lage tidenes turmat istedenfor, biffgryte med søtpotet og quinoa! 

FullSizeRender.jpg

Før vi ankom Øvresaga, var vi innom Vangen skistue (kafeteria, leirskole,eventplass+mye mer) hvor jeg fikk hilse på mitt favorittdyr etter lama, HESTEN!

FullSizeRender.jpg

Med pauser, gogging og et par snap-stop, brukte vi cirka 7 timer på turen fra Skullerud til Øvresaga. Store deler av veien fulgte  Flyktningruta, og ble dermed oppmerksom på Flyktningruta-løpet som ble avholdt denne dagen! Et 37 km terrengløp der alskens sprekinger pusta og pesa seg gjennom heftig terreng! (Gjett hvem som skal melde seg på der neste år!)

Grunnet mye gogging( gå+jogge) var det på sin plass å finne steder som dette for å slukke tørsten!

IMG_2204.JPG

Og sjekk ut synet som venter oss i det vi er framme!

Søteste hytta! 

Søteste hytta! 

FullSizeRender.jpg

En familievennlig hytte med to soverom og tilsammen åtte sengeplasser. ( Husk lakenpose/sovepose!) Gass, men ikke strøm. Passa meg utmerket!  

Dag 2 var målet Marikollen, og her havna klokka mi på 24,5 km.  Vi gikk først til Røyrivannskoia, der vi fant pannekakedekning! (les pitstop for å steke pannekaker!) Fin-fin ett-roms DNT-hytte, så her blir man godt kjent for å si det sånn! 6 sengeplasser, ubetjent. Plusspoeng for mye lyrikk! 

Neste stopp var Setertjernstua, et pitstop vi rett og slette behøvde etter å ha gogga fra Røyrivannskoia! Ikke en DNT-hytte, men de har servering fra september og utover!  

Neste stopp var en av Østmarkas tredje høyeste topp, Ramstadslottet 394 (MOH).

IMG_2286.JPG

Vanskelig å dokumentere noe særlig til topp her, men du aaaner jo at vi befinner oss i høyden der du skimter land i det fjerne! ( Seff møkkabra dekning her! Null eller lite dekning på de andre stedene! Når du trasker rundt, snuser du derimot på E av og til! Bare sånn FYI) 

IMG_2186.JPG

Fra Ramstadslottet er det cirka 2-3 km fra Marikollen, der du kan ta bussen fra Marikollen ungdomsskole til Lillestrøm, og tog til Oslo!

En ypperlig to-dagers tur der altså, men da med en god del jogging/gogging/rask gange om du ønsker å komme fram før det blir mørkt! Dag 1 begynte vi turen 12.00 og var framme 18.45, dag 2, 08.00 og var framme 16.00!

Og du? Hyyl ut om sitter på noen friske turer i nærheten av Oslo! Hilsen frelst marka-rookie som nå kan checke av sin 10ende DNT-hytte! Herre, for noen godbiter jeg har foran meg! 

...nå også som forfatter!

Jeg har gjort mye rart i løpet av mitt 31 år lange liv (tenk at en byrotte som meg holdt ut i 10 uker på gård! Og elska det😂), men en ting jeg aldri trodde jeg kom til å gjøre, var å skrive en bok! 

Boka om han jeg tilbragte særdeles mange timer med denne våren, Sander Austad Dale, bedre kjent som Randulle i YouTube-verden! 

IMG_0983.JPG

Fra januar til april levde jeg meg inn i livet til Randull, for å forstå hva og hvordan han tenker for å produsere filmer på YouTube som tusenvis elsker å se på.

Dette er sært. Og meeeget gøy!!

FullSizeRender.jpg

Forordet mitt sier en hel del om mine tanker rundt prosjektet: 

IMG_0990.JPG

Randulle og jeg skal på Norway Cup den 31.juli mellom 13.00 og 15.00, og vi håper at du også skal dit! På ettermiddagen finner du oss på Tanum på Oslo City hvor det blir signering av boka! 

IMG_0981.JPG

Hviledag i (Jotun)heimen

Å finne roen i Jotunheimen er en enkel sak, men det er enda bedre om hytta/stedet du velger å tilbringe litt tid på ikke har WIFI tilgjengelig og Ingen Tjeneste lyser i venstre hjørne. DA først kjenner du på zen-mode og tar deg kanskje mer tid til å prate med andre du møter på din vei, istedenfor å sitte med huet i mobilen for å laste opp dagens Insta-catch. ( Joa, jeg er der sjøl, men disse pausene fra digitale duppeditter er sjukt digge!) 

Etter Besshø-opplevelsen tok Annika og jeg to hviledager. Ufrivillige vel å merke. Den ene ble tilbragt på Memurubu (ja, de har WIFI og 4G. Flashpackers mekka på lik linje med Gjendesheim) der dagen besto i dette :

IMG_0843.JPG
IMG_0840.JPG

Yes, vi spiste oss fete. Etter matbonanza på Memurubu tok vi båten ( Kåre Johan❤️) videre til stedet der DNTs eldste hytte ligger, Gjendebu.

IMG_0916.JPG

Snakk om fin inngang til hytta 🙌

IMG_0911.JPG

Her, i Ingen Tjeneste-land fant vi roen og noen artige mennesker vi tilbrakte tid med! 

IMG_0912.JPG

På Gjendebu kan du bo på ulike rom, (avhengig av hvor mye klaus du har) , eller du kan telte! Som selvsagt er den beste opplevelsen spør du meg...

IMG_0914.JPG
Kassa mi er alltid med på tur! Samt denne kjekke drikkeflasken✌️

Kassa mi er alltid med på tur! Samt denne kjekke drikkeflasken✌️

IMG_0915.JPG
IMG_0918.JPG

HIT skal jeg definitivt tilbake. Med friske føtter og null smerter i ribbein slik at vi faktisk kan bruke føttene til å komme oss til Leirvassbu framfor en humpete busstur! Next time! 

Turen jeg aldri glemmer

Den 11.juli startet sommerfjelleventyret til undertegnede og Annika, aka Skrulla&Monsen. Vel fremme ved Gjendesheim i Jotunheimen tirsdag kveld, slo vi opp teltet før regnet kom, og spiste oss gode og mette før den påfølgende dagen i fjellheimen!

FullSizeRender.jpg
IMG_0852.JPG

Annika jobber i Røde Kors ( feelin safe på tur med hu), men for å være på den (ekstra) sikre siden, tok vi med oss enda en Røde Kors-medarbeider, Martin! 

( Vi tok deg bare med fordi du hadde masse kaffe og sjokkis å by på😛) 

IMG_0801.JPG
  Der andre folk går i rushtrafikk opp Besseggen , valgte vi Besshø (2258 MOH) som har utsikt over Besseggen. 

 

Der andre folk går i rushtrafikk opp Besseggen , valgte vi Besshø (2258 MOH) som har utsikt over Besseggen. 

FullSizeRender.jpg

Besshø er en krevende tur, og tar cirka 10 timer fra Gjendesheim og ned til Memurubu. Det finnes ingen tursti her, så her må du virkelig planlegge turen din og se an været hele veien. Turen opp gikk bra, til tross for noe vind og en liten snøstorm på toppen. 

Slik så fjellet ut da vi var på toppen. Annika fikk tilsendt et bilde av en venninne. 

IMG_0821.JPG

Selv hadde vi det sånn her: 

IMG_0798.JPG
IMG_0888.JPG

Og for en utsikt som møtte oss når vi nådde 2100 MOH.

IMG_0895.JPG
IMG_0890.JPG
IMG_0896.JPG

Magisk. Turen ned derimot, var alt annet enn magisk. Til tross for at vi gikk etter kart og kompass, var vi maks uheldige. Nedstigningen var i det bratteste laget, og på grunn av glatte, små stener måtte vi hele tiden vurdere hvorvidt vi skulle snu og finne et nytt sted å komme oss ned fra fjellet på. Men før vi i det hele tatt fikk vurdert en ny vei, sklei jeg ned fjellskrenten. Jeg glapp fullstendig taket, og kroppen min raste ned de våte stenene med en enorm fart. Annika skrek i det fjerne, men ørene mine klarte ikke fokusere på hva hun sa. Jeg var livredd og skjønte ikke helt hva som foregikk før jeg kjente beina mine smalt mot en stenkant. Hodet stoppet opp i et sekund og jeg kjente på en enorm smerte i hele kroppen, før jeg ropte tilbake til Annika at det gikk bra til tross for at beina og ribbeina kjentes mørbanka ut. Da satte adrenalinet mitt inn. Jeg begynte febrilskt å klatre opp fjellet. Jeg ville bort. "Hjem" til hytta. Så begynte jeg å hyperventilere. Det var da jeg virkelig skjønte at jeg var på tur med to fra Røde Kors. De roet meg ned, og vurderte valgene våre. Enten går vi opp igjen litt til høyre for der vi var for å få en oversikt, eller velge å gå sideveis for å finne en ny vei ned, og dersom ingen av alternativene funket, måtte vi ringe etter hjelp. Heldigvis fant vi en vei som var overkommelig, og etter tre lange timer var vi omsider nede. Jeg falt i bakken med ett og gråt. Jeg kunne faktisk ikke skjønne at vi hadde kommet oss ned, og jeg trodde ærlig talt at vi måtte ringe etter hjelp da vi var stuck i fjellet. Vi hadde fortsatt to timer igjen  til hytta på Memurubu, og da var det bare å skru på kroppens ekstragir. Etter to lange timer med å slepe beina etter meg, ankom vi Memurubu. Kalde kjøttkaker i en brun, størkna saus krydra med hardkokte grønnsaker, har aldri smakt så godt før. Siden beina var mørbanka, venstre ribbein skrek brudd og venstre rumpeballe lå an til å ligne på Kim Kardash sin, lå jeg faktisk på gulvet og inntok maten og rødvinsglasset (...ene) 

Dessverre har jeg ingen bilder av dette. Jeg var rett og slett for satt ut av hele situasjonen til å ta bilder. En jævlig skummel tur til tross, jeg har lært så utrolig mye om meg selv og håndteringen av slike situasjoner. Behold ROEN, ikke stress og prat om alle valgmulighetene og alternativene dere har før dere tar et valg. Og vær ALLTID forberedt på at noe kan skje, slik at dere allerede har en back up plan ( eller tre) når faren først er der. 

Jeg tok kun ett bilde da vi var kommet ned, men det illustrerer ikke hvor bratt det faktisk var her.  Jeg sklei ned partiet til venstre for snøen.

IMG_0892.JPG

En hviledag på Memurubu var virkelig på sin plass etter min heftigste og mest lærerike fjelltur hittil. 

FullSizeRender.jpg

Etter et besøk på legevakten der jeg nå har fått smertestillende for fot og ribbein, går turen videre til Leirvassbu. Og jeg LOVER å ta det med ro. Believe you me. Følg ferden til  Annika (@annikabylund på Instagram) og meg på sosiale medier da vett, @stinehar på Instagram og stinita på snap😘

En arbeidsdag i Nordmarka

Morgenfugl som jeg er, starta jeg dagen i marka rundt 08.00 med den überspreke Knut Ole Myrberg, som jeg kjenner fra tida da jeg  sto på rollerbladesmaraton i Berlin! 

FullSizeRender.jpg

Sist gang jeg traff han var i oktober 2015 da vi var på en "moggetur" sammen i Oslo. ( En motiverende joggetur med litt mer motiverende pep talk enn vanlig! ) Akkurat som jeg jobber etter mitt #jobbepå-mantra, er KO fast bestemt på at viljen velger virkelighet! Og jeg er så enig!😛 Når du tror du er helt DÆV, ja da setter du inn det ekstra giret og veit at du klarer minst 50% til. Se på det som dessertmagen din. Du er møkkamett, men har plass til en liten dose candy king, sant?

IMG_0689.JPG

Dagens etappe besto av sykling, trilling og markavandring fra Sørkedalen til Spålen så Kikut før vi endte i Sørkedalen igjen! 

IMG_0675.JPG

Den siste tida har jeg prøvd å Google mapse meg fram til skjulte perler, og i dag fant jeg en av de gjennom KO. Spålen er en innsjø i Ringerike kommune i den nordlige delen av Nordmarka, og er du glad i å fiske, ta med stanga! Folk har fått ørret på 6 kg her!

IMG_0680.JPG

FullSizeRender.jpg
IMG_0683.JPG

Ei litta strand helt for oss sjæl! 

IMG_0677.JPG

IMG_0687.JPG
Ikke helt da! Fikk besøk av disse!

Ikke helt da! Fikk besøk av disse!

FullSizeRender.jpg

Og husk, det er viktig å behandle naturen med respekt når du ferdes her❤️

FullSizeRender.jpg

Fra flotte Spålen tok vi oss videre inn til Kikut og spiste smågodt, cottage cheese-rundstykker og solskinnsbolle! SÅ glad ble jeg for å stoppe her og fylle på med energi:

IMG_0676.JPG

Turen ble på rundt 5 mil, og det holdt for hu her som aldri før har sykla så langt 😂

Takk for tidenes tur, KO! Viljen velger virkelighet selv om rumpa mi i dag egentlig ville valgt sofaen etter 3 mil!

IMG_0674.JPG

Ut i Østmarka

Det har vært en lang bloggebreak på meg grunnet FERIEMODUS og fullstendig avslapning. Så sjukt nødvendig og sunt for hjernen, kroppen og sjelen. Men når skrivekløa og behovet for å dele en god opplevelse kom over meg...ja, da var jeg back on track! Og jeg fant faktisk tidenes track da jeg surra rundt i Østmarka på tirsdag.

Og hadde med meg min nye Samsung Galaxy S8 som tar rimelig freshe bilder!

IMG_0184.JPG

Takket være Google Maps og litt 4G før man forsvinner i Edge-verden, dukka Lutvann opp på kartet. En svett og hett sykkeltur fra byen, eller en kort t-bane tur med bane 2 retning øst, tar deg også til t-bane stoppet Haugerud. Herfra kan du traske eller dra med deg sykkelen til Lutvann. Innsjøen med Oslomarkas klareste vann og ja, Østmarkas dypeste vann (mer enn 50 meter på det dypeste).

FullSizeRender.jpg

Og det beste? Trasketuren rundt selve vannet som gir deg utsikt som dette:

IMG_0173.JPG
IMG_0177.JPG

Med en Jotunheimen-tur som snuser meg i nakken, er planen å utforske Oslomarka så det holder, og sjekke om utstyret mitt er rusta for ekte fjelltur i Jotunheimen!

Jotunheimen Haute Route, eller Høgruta på godt norsk, er en 5 dagers topptur i hjertet Jotunheimen. Ruta går over minst åtte breer og syv 2000-metertopper, inkludert Glittertind og Galdhøpiggen.

Hver etappe er ca 15 km, med 1000 - 1500 meter stigning. En heftig opplevelse med ski på beina, kanskje enda heftigere uten! Planen vår er å bruke 10 dager å gå ruta, eller i alle fall deler av den! Og slapp av, jeg har med selveste mor Marka, så her føler jeg meg rimelig safe! Min kjære venninne Annika.

Annika som alltid passer på å ta med det jeg alltid glemmer. Annika som holder kartet vårt riktig vei når vi har forvillet oss for langt inn i marka. Annika som kan skilte med gullmedalje i Røde Kors-kurs, og husker på å slå av mobilen så vi har litt strøm til overs når denne frøkna her snapchatta bort batteriet sitt de første 20 minuttene av turen.

IMG_0202.JPG

Gårsdagens tur var en myk smakebit (særdeles myk) på min kommende tur, men jeg trenger å toughen up, så om du har en rimelig tøff tur i Oslo og omegn som du tenker at jeg bør bryne meg på, hyl ut a!

IMG_0163.JPG

 Telefonen er sponset av Samsung

Snipp, snapp snute- de beste eventyrene finner du ute!

IMG_8858.JPG

Før jeg startet reisen min til Telemark, var jeg veldig spent på hva jeg kom til å møte på min vei, og eventuelt hva jeg kom til å savne. For en byjente som meg selv ville vel abstinensene til storbyen dukke opp raskt?  Abstinensene etter cafeer, gymmen, diverse døgnåpne butikker? Vel, de kom aldri. Verken savnet eller abstinensene. Nærheten til en storby og døgnåpne butikker var ikke så viktig lenger. Her var det naturen og menneskene jeg fikk en nærhet til. De gjestfrie telemarkingene som har åpnet hjemme sine og satt ting til side for å hjelpe meg og gjort at jeg har følt meg som hjemme hele veien!

IMG_7847.JPG
IMG_8930.JPG
IMG_6916.JPG

 

Jeg har tatt del i livene deres, og følt på hvordan det var å være en ekte telemarking.  Jeg har opplevd alt fra lamafarmer til en egen wakeboardpark, eventyrhotell og vintønneovernatting. hva er det å savne da?

IMG_9490.JPG

 

Med en flyvende start ( Jeg hoppet ut fra et fly for søren!) og en vi(n)dunderlig avslutning (tenk at man kan sove i en vintønne på Gvarv!) har denne turen vært mer enn bare et eventyr.  På lik linje med  min deltakelse i programmet Farmen, har jeg fått en enda sterkere dragning mot naturen, mot dyr og mot ”bygda”.  

IMG_9496.JPG

 

Selv om jeg ikke fant kjærligheten, fant jeg søren meg kjærligheten til Telemark! (Og en lama!) 

IMG_9393.JPG

 ...og jeg fant ut at høydeskrekken min kicker inn så til de grader av og til!

Men at adrenalinjunkien i meg likevel søker spenning ! Sjekk ut da jeg var med på gjørmeløpet WOX i Skien:

 

Før jeg la ut på mitt 2 uker lange Telemarks-eventyr, lagde jeg en bucketliste over ting jeg ønsket/hadde et håp om å gjennomføre. Enkelte litt mer krevende enn andre, men desto morsommere å prøve å få til!

 

1.     Kidnappe katta til ordføreren i Telemark (Jeg møtte kun ordføreren i Seljord, men om han hadde en katt vet jeg fint lite om!)

IMG_6755.JPG

 

2.     Gå på epleslang i fruktbygda Gvarv.  (Tiden strakk ikke helt til!  Jeg var nok litt for opptatt av å høre om vinen de lager her!)

FullSizeRender.jpg

 

3.     Feste med russen (CHECK så det holder!!! Russefest på Lifjell natt til 17.mai glemmer jeg ALDRI!)

FullSizeRender.jpg

4.     Komme meg på TV Telemark i beste sendetid. ( Jeg kom meg ikke på TV Telemark, men opplevde noe enda større! Jeg havna på NRK.no samt Norgesglasset i forbindelse med en sak om sjøormen Selma, som ordføreren nå ønsker å finne en gang for alle. En íde han kom på etter møtet vårt!)

5.     Invitere meg selv på kaffe til en kjent Telemarking. (Kaffeslaberas med Sonen-programleder Line Victoria Husby må vel kunne checkes av her?)

FullSizeRender.jpg

6.     Bli med i et teaterstykke. ( Vel, jeg lagde mitt eget da jeg kledde meg ut på Ibsen Venstøp med museumsguiden!)

7.     Få nytt profilbilde på Facebook iført telemarksbunad! ( ...og joggesko sittende oppå en motorsykkel! Check herfra og til neste 17.mai!)

IMG_6977.JPG

8.     Samle så mange mennesker som mulig over Fjoneferja og gjøre knebøy. ( Hey, jeg samla så mange jeg klarte! Vi var mellom 4 og 6 stk, og gjorde knebøy i de 4 minuttene det tar å ta ferja over)

9.     Ta en selfie med en lama ( Jeg har ikke ORD for hvor gøy det var. Den gleden jeg kjente på da jeg traff mitt favorittdyr. Og det i flertall også! HERREFRED!)

IMG_9400.JPG

 

10.  Finne meg en vertsfamilie. ( STØLAN! Jeg digger dere. Det veit dere godt. Alle og enhver. Fra far til mor, søster, bror og lillebror! SOM dere tok vare på meg da jeg var på besøk!)

IMG_7078.JPG

 

11.   Lage en låt om Telemark og få en artist fra Telemark til å spille gitar til låta. ( Jeg spilte inn en selvlagd blueslåt i Juke Joint Studio på Bluseumet i Notodden! Det sier vel sitt!)

IMG_7257.JPG

 

12.  Dra på Tinder-date i vintønna. (Det ble mye tindring, men lite dating i tønna dessverre. Eller vent. Kjærligheten jeg har fått til fylket kan vel neppe overgå en date i tønna!)

IMG_9428.JPG

Naturen er en ting ( vakre Venelifjell, Gygrestolen i Bø, Bandaksli brygge i Dalen, Kyststien, Sandøya og Krageø), opplevelsene en ting ( Sølvgruvene, Norsjø Ferieland med egen wakeboardpark, Brekkeparken med afternoon tea party, Sommerland i Bø og fugletitting på Jomfruland) og menneskene en ting!

IMG_9136.JPG
IMG_8350.JPG

Alle de fantastiske personene som jeg har møtt på min vei, har gjort denne turen til et eventyr jeg aldri kunne ha drømt om engang. Hotelldirektøren ved Bø Hotell, Asbjørn Botnen, som ordna og styra slik at jeg fikk en uforglemmelig 17.mai-feiring og tidenes opphold! Via Asbjørn traff jeg blant annet en sirkusdirektør ved navn Magne, familien Stølan som jeg tilbragte mye tid med i Bø, fallskjermhopper Gunnar som ble med meg og to friluftsstudenter ved Høgskoleni Bø til Gygrestolen på 17.mai og ikke minst gutta fra russebussen Club Penguin, Team Telemark med Jossi i spissen, filmteamet fra Avia som er helt RÅ på å filme og klippe alt sammen til de vakreste filmsnutter! ( Sondre og Kjetil!) , alle disse flotte folka som frakter meg rundt fra a til å! Synne, Kjetil, hva skulle Visit Grenland og Visit Dalen gjort uten dere?? Og Jon da. Som har besteget Gaustatopppen mer enn 1250 ganger (!) og ble med meg på tur til Veneifjell! For en inspirasjon altså! Og alle dere supre folk i Vrådal som tok med meg ut på bøljan den blå! Og vakre vakre Dalen Hotell, og en enda mer magisk middag med hotellsjefen Malin og naturfotograf i Dalen, Jostein Hellevik. Takk for tidenes kveld sammen! Det er så mange flere også. Så mange sympatiske folk jeg har møtt på min vei, som har gjort disse to ukene til noe jeg aldri kommer til å glemme, og som har gjort at jeg forelsket meg helt i fylket! Denne drømmejobben som Den Moderne Askeladden er over, og ferien venter i juli!

Hvor jeg skal på ferie? Telemark vel! Så kanskje vi sees?

 - Stine

IMG_9616.JPG

Bø i mitt hjerte

" Men hva er det som er så bra med å bo her i Bø da?" 

"Se rundt deg da! Denne naturen. Den vil man ikke flytte fra. "

 

En setning jeg OFTE har hørt i løpet av mine to dager i Bø. To innholdsrike og fantastiske dager der det ikke bare har vært naturen som har gjort at jeg har falt for dette stedet, men også menneskene. De har åpnet hjemmene sine for meg, og hjulpet meg fra a til å hele veien. 

Alt fra 20-åringer til russ og 60-åringer. Dere har jaggu fått meg til å forelske meg i hjemstedet deres!

Jeg fikk en pangstart på turen i Sommerland i Bø med russegutta fra Club Penguin som sporty stilte opp og ble med på stafett i plaskebassenget! 

IMG_6862.JPG
IMG_6864.JPG
IMG_6868.JPG

Dessuten fikk jeg besøke bussen deres, som faktisk er den første bussen i Bø! 

IMG_6885.JPG

Og jeg møtte på to russ fra vanen Askeladden!! For et sammentreff!

IMG_6855.JPG

Turen videre gikk til Norsjø Ferieland der jeg skulle lære meg wakeboard med 12 år gamle Edvard, som er rimelig rutta kan du se! Han kneipen her trener HVER dag sommeren lang, og jeg tør ikke tenke på hvor god han blir etter fylte 18!

IMG_6923.JPG

Sto på  knebrett jeg! Holdt med det! 

IMG_6919.JPG

Datt i vannet et par ganger også! Man lærer så lenge man detter!

FullSizeRender.jpg

Lappen er jo noe jeg ikke eier foreløpig, så jaggu meg hadde de fått tak i Magne, den gamle eieren av Norsjø Ferieland og en artig skrue som nå er kjent for å være sirkusdirektøren i bygda!  

IMG_6904.JPG
IMG_6908.JPG

Og her kan du faktisk leie bilen hans og overnatte! Perfekt for festivaler!

IMG_6914.JPG

Magne tok meg også med på tur med kompisene hans, der jeg fikk en guidet tur i området med en ny frekke kjerre!

IMG_6934.JPG
IMG_6933.JPG

Vi tok blant annet en pitstop innom Lindheims ølkompani, restaurant og ølbryggeri i ett! Denne ølen kommer herfra:

IMG_6929.JPG

På kvelden ble det tut og kjør med russefest med DJ Stølan, og familien The Stølans har virkelig vært behjelpelige fra a til å i løpet av mitt opphold! Disse folka❤️

IMG_7081.JPG

Sofaputa til DJ Stølan er helt klasse😂

IMG_6974.JPG

Og denne flotte familien er virkelig en klasse for seg! De har tatt meg med på fest, mor har frakta meg fra a til å, samme med sønnen, og fine Jenny Stølan gjorde meg flettefin til 17.mai, hun lot meg overnatte hos henne etter en tur på byen og lot meg feire 17.mai på ekte Bø-vis! Du er virkelig et fantastisk menneske, Jenny!  

IMG_6980.JPG

Hun tok meg med på Folkestad skole for å spise lapskaus! Bø-tradisjon dette!

IMG_6973.JPG

Og gjorde det mulig slik at jeg fikk lånt meg en bunad, og fikk møtt denne flotte gjengen her! Takk, Gylla, helt til venstre for låning av bunad!

IMG_6951.JPG

Fra 17.mai feriring med disse til 17.mai feiring på en skole med disse to! Jeg fikk virkelig møtt alle typer i Bø!

IMG_6962.JPG

Deretter dro jeg på tur med Maja fra friluftslinja ved høgskolen i Bø! Snakk om perfekt måte å avslutte 17.mai på! Vi gikk til Gygrestolen.

IMG_7142.JPG

Passe OK utsikt å komme til etter en deilig fottur på rundt en time!  

IMG_7148.JPG

 

Det var en gang...

Nå begynner Telemarks-eventyret mitt å nærme seg med stormskritt, og jeg gleder meg som en liten unge!

FullSizeRender.jpg

Det er en tettpakket timeplan jeg skal forholde meg til, men jeg har også et håp/ønske om å få til flere artige aktiviteter i løpet av mine to uker i Telemark. 

IMG_2242.JPG

 

Fra fallskjermhopping i Morgedal til 17.mai-feiring med ukjente i Bø og overnatting i ei vintønne-dette eventyret blir alt annet enn kjedelig!

 

Som seg hør og bør, har jeg også laget en bucketliste over ting jeg skal prøve å få til i løpet av mine to uker på landeveien. Enkelte litt vanskeligere enn andre! Men hey, bedre å prøve og feile, enn å ikke prøve i det hele tatt!

Jeg skal blant annet prøve å...

-ta en selfie med en lama (denne føler jeg er rimelig innafor om jeg først får øye på en lama! Er jo god på selfies, så jeg ser ingen grunn til at dette ikke skal gå!)

- få et nytt profilbilde til Facebook med en Telemarksbunad. (Denne kan jeg nesten checke av allerede! Å låne en bunad skal jeg alltids få til, og nye profilbilder tar jeg støtt og stadig!)

FullSizeRender.jpg

- gå på epleslang i fruktbygda (hysj hysj! Men det spørs om jeg tør da! Jeg er jo ikke en som gjør slike ting i utgangspunktet, men når man først er i fruktbygda Gvarv... Og kanskje jeg kommer i kontakt med noen artige folk!)

-feste med russen i Bø. Vil gjerne treffe så mange som mulig, så hyl ut om du kjenner noen!

FullSizeRender.jpg

 

- samle så mange folk som overhodet mulig på Fjoneferja og få alle sammen til å gjøre knebøy i de minuttene det tar å ta ferja! Jeg elsker fysisk aktivitet, og spesielt det å få folk til å være i aktivitet, så dette punktet kommer vel ikke som en bombe for de som kjenner meg!

 

-invitere meg selv på kaffe hos en kjent telemarking! Trenger hjelp her også, så hyl ut om du kjenner noen kjendiser i Telemark!

- dra på en Tinder-date med en Telemarking!  Haha, ærligheten selv! Jeg er jo singel, og har aldri data en Telemarking, så en gang må være den første!

 Husk å følge med på eventyret via Facebook-siden og Instagram-siden til Visit Telemark og min Instagram (@stinehar) blogg (stinehartmann.com/blog) og Snapchat (stinita)

 

Og du? Kanskje vi sees på veien! Kom GJERNE bort og slå av en prat om du ser meg!

 

I samarbeid med Visit Telemark. 

 

Derfor bør du dra på en treningsreise

Ja, jeg vet at overskriften LYSER klikksak lang vei. Men du? Jeg mener det virkelig. Lista på grunnene er like lang som soldagene er mange her i Ayia Napa. Tre uker på camp er nå over, og jeg sitter igjen med så mange gode minner og ny bekjentskap! Folk som har overraska meg, gjort meg stolt, fått meg til å le så jeg tisser på meg og folk som også har fått meg til å gråte av glede.

IMG_6059.JPG
IMG_5869.JPG

Livet på camp er litt som å være på sommerleir for aller første gang. Man hopper inn i en boble der verden der ute virker så langt unna, og de man er med, ja de er din verden der og da. Man ler, svetter, gråter, bader og ja, bader i mat også forsåvidt! For dette er IKKE en slankecamp om noen tror det! Vi snakker påfyll av endorfiner og enorme mengder god mat! Det trengs når man trener opp til flere ganger hver dag! Og selv om den store forelskelsen kanskje uteblir på en slik camp sammenlignet med en sommerleir, blir man søren meg forelska i alle folka! Deltakerne som gir så mye av seg selv og som gjør jobben til oss trenere til en drøm. Det er ikke uten grunn at jeg slenger på #verdensbestejobb på postene mine på Instagram! For DET er det jaggu meg! Å møte på damer som Victoria blir jeg så glad av! Hun hadde aldri løpt 5 km før, og fløy gjennom løpeturen med meg❤️

IMG_6415.JPG

Dette skrev hun nylig på Facebook:

FullSizeRender.jpg

Det er ikke rart jeg elsker jobben min!

IMG_6132.JPG
IMG_6414.JPG

Gjengen som har fylt opp endorfintanken min denne uka!

FullSizeRender.jpg

Og han karen her da.

IMG_4715.JPG

 "Lillebror" Sølve, som står for mange av de samme synspunktene som undertegnede også har. Trening skal være gøy og lysbetont, og det å trene SAMMEN med andre trener mer enn bare kroppen. Huet og lattermusklene er vel så viktig å trene, og derfor er treningscamp verdens beste lykkepille spør du meg! Og det beste? Du kan bli med oss to i høst på flere turer! 

Den 5-10. oktober drar vi til Palma, og du kan lese mer om turen her! 

Eller du kan bli med oss til samme sted 20-27.oktober.  

Eller Apollo Camp (tidligere KK Camp) til Rhodos!  

Jeg har skrevet om denne turen tidligere også!  

Håper vi sees i høst på tidenes energipilletur(er)! 

FullSizeRender.jpg

Intervalløkt på 1-2-3

Jeg går inn i min siste uke på treningscamp, og må derfor utnytte dagene her til det fulle!

Løping, WOD, lunsj, rolig gåtur, soling, shopping, spa og middag. Det er helt utrolig hvor mye man kan presse inn i løpet av en dag! Jeg elsker effektivitet, noe jeg også tenker på når jeg lager øktene mine her nede!

IMG_5789.JPG

I går kjørte jeg en intervalltime som så slik ut: 

3 min rolig løping

3 min intervall  

3 min intervall  

2 min intervall  

2 min intervall

1 min intervall 

1 min intervall

1 min intervall

1 min intervall  

30 sek

30 sek

30 sek

 

Pausen er halve tida av selve intervallet! En god, effektiv og deilig økt,  som tar kort tid å gjennomføre! Og hør her. Farta bestemmer du SELV. Ok?! Her handler det ikke om å presse seg til døden hver bidige gang, noe folk ofte gjør ! Men hva skjer da? Vondter kommer før du vet ordet av det, og du mister løpegleden!  

Prøv også denne godbiten:

3 min oppvarming /gåing/gogging/lett jogging

1 min intervall

2 min intervall

3 min intervall  

4 min intervall

3 min intervall

2 min intervall  

1 min intervall  

Pausen mellom intervallene er halve tida av selve intervalltiden! 

Og mangler du motivasjon til å gjennomføre? Sett på denne lista da vel!

Gooood(e) intervalløkt(er)!

FullSizeRender.jpg

Den store treningsferien

To uker på Mythos Beach Resort er tilbakelagt, og jeg har nå vendt snuten mot en ny treningscamp i Kypros! 

FullSizeRender.jpg

"Tre uker med hopp og sprett og tjo og hei- hvordan klarer du det, Stine?!" 

På grunn av sånne mennesker: 

IMG_3028.JPG
IMG_5582.JPG
FullSizeRender.jpg
IMG_4772.JPG

Yes! Energien jeg får av å trene andre og møte andre treningsglade mennesker, er det som holder meg gående-uke etter uke, år etter år!

Dessuten møter jeg ofte på kjentfolk, som kommer tilbake, alle med samme mål: hoppe inn i den ukeslange treningsbobla der du kun har deg selv å fokusere på!

Trenerteamet uke 1 besto av Cathrine Wilhelmsen, Sølve Sundreagen, Yngvar Andersen, Lars Rune Haslestad og meg selv!

IMG_4705.JPG

Trenerteamet fra uke 2! Karoline (organisator av turen), Monica Gulbrandsen, Daniel Gjerde, Rune Solheim, Anne Marie Luzio, Marius Monroe Baklid, Hilde Mo og meg selv! 

IMG_5652.JPG

Fra løping til yoga, foamrolling, boot camp, sirkeløkter, slyngetrening, zumba, dansetimer, corebar, bungee osv. Du kan velge mellom et lass av tilbud, og velger selv hvor mange økter du er med på!

IMG_5515.JPG

Og er du glad i turer, finnes det mange fine steder i nærheten du kan gå/ jogge til! 

Og er du glad i turer, finnes det mange fine steder i nærheten du kan gå/ jogge til! 

IMG_5627.JPG
IMG_5608.JPG

Og for å gi dere et lite innblikk i årets camp , her er programmet for uke 1:

FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg

Lyst å bli med meg på tur denne høsten?

Sjekk ut mer her: 

http://www.apollo.no/reiser/aktiv-ferie/apollo-camp-tidligere-kkcamp

Sølve og jeg er med på begge ukene til høsten, og til neste vår! Mens han kjører alt fra høypuls til dansetimer, slyngetrening og foamrolling, står jeg for løping, sirkeltrening, bootcamp og Bungee.

IMG_4756.JPG

Og HYL ut om du har noen spørsmål!  

Følg meg videre her på VING Treningscamp i Kypros , SnapChat (stinita) , Instagram (Stinehar) 

 

 

 

 

 

Den moderne Askeladden

"Ei hopp-og-sprett-jente skal ut på tur i Telemark for å oppdage de skjulte perlene som gjemmer seg mellom bakkar og berg. Som seg hør og bør har hun med seg både kamera og mobiltelefon i snippsekken. Og reisen? Den skal hun dele med halve kongerike!"

Slik lyder introen til historien om den moderne Askeladden, som er...ja, meg sjæl!

IMG_2597.JPG

I samarbeid med Visit Telemark, skal jeg begi meg ut på tidenes våreventyr fra den 13.mai til 1. juni! I to uker skal jeg se og oppleve hva Telemark har å by på, og jeg kan allerede røpe at det blir fallskjermhopping, hinderløp, sykkelturer og rulleski! Med både kjente og ukjente folk! Dessuten trenger jeg også hjelp fra DEG! Om du du har noen gode tips, eller kjenner noen folk jeg bør prate med i Telemark (vi snakker folk litt utenom det vanlige! Kanskje noen som driver med noe rart? Har en sær hobby? Er villig til å bli med meg på en av mine mange aktiviteter?) ikke nøl med å ta kontakt! Enten her i kommentarer feltet, på Instagram eller på snapchat: stinita. 

MEN, nå til det aller viktigste. Om akkurat en måned er det 17.mai, og i år skal jeg feire denne dagen på en litt annerledes måte. Som alle andre nordmenn, har jeg også lyst til å feire dagen med pølsefest, isspising og sekkeløp, men denne gangen skal jeg finne meg nye venner og en "vertsfamilie" i Telemark, som kan tenke seg å ha meg på besøk på 17.mai!

FullSizeRender.jpg

Jeg befinner meg i Bø, Telemark på nasjonaldagen, og trenger derfor å komme i kontakt med en familie i Bø. Og det stopper ikke der. Siden 17.mai også er siste dagen i russefeiringa, trenger jeg dessuten å komme i kontakt med russ i Bø-området. Jeg vil GJERNE ut å rulle! Om det er på en buss, i en bil, i en traktor, på en sykkel eller på et brett- ikke nøl med å ta kontakt! 

FullSizeRender.jpg

 

Om du syntes at min reise frister, så kan jeg faktisk friste deg med en konkurranse der du kan vinne et lignende eventyr for 2 personer! Les mer om konkurransen her! 

Følg reisen min her på bloggen, på snapchat (stinita), på Instagram (stinehar) og på Facebook-siden og Instagram-profilen til Visit Telemark! 

I samarbeid med Visit Telemark

Påskeferie i BÆRGÆN

I anledning YR.no som viste grått vær i Oslo i påska, samt innspurten av boka jeg skriver om Randulle, dro jeg til BÆRGÆN for å tilbringe påska her. En smule lettere å konsentrere seg her enn i storbyen! Og denne påsken skiller seg definitivt fra fjorårets! Palmesøndag ble tilbragt under ei palme i Mexico mens jeg fortærte Coronas og tacos på beachen. I Bergen fortæres høydemeter og haugevis av søtpoteter! Og la oss ikke glemme påskegodteriet! Ettersom mamma har sluttet å gi meg påskeegg, var jeg rimelig sikker på at dette var noe jeg måtte skaffe meg selv i år. Lykken var dermed stor (like stor som mine tallerkenøyne) da jeg fikk dette i gave av Comfort Hotel Holberg! Tidenes dikt og tidenes påskeegg! (Oppholdet er sponset og godiset...er spist opp!)

FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg
Og hotellet ha fått med seg det viktigste! 😂

Og hotellet ha fått med seg det viktigste! 😂

IMG_2487.JPG

Jeg er mye farta i byen, og har derfor små poser med candy rundt omkring😂

FullSizeRender.jpg

...og seff tok jeg med meg påskeegg(løsning) til Stoltzen også! Yte før nyte!

FullSizeRender.jpg

Onsdag startet jeg dagen med en killer økt på Barry's (bryst, rygg og mage), for å lade opp til svettefesten jeg skal kjøre her på lørdag kl.10.00! 

FullSizeRender.jpg

Dagene her oppe går til mye skriving, men det er helt greit når Bergen byr på denne sola mellom slaga!

FullSizeRender.jpg

 Følg med videre på turen min her i Bergen på snap (stinita) eller Instagram (@stinehar) 

 

(Tele) Mark i rævva

En spenstig helg går mot veis ende, men dette er jaggu meg ikke siste gang jeg besøker Telemark! Synet av dette får meg jo til å ville flytte på meg asap!

Jeg tok meg en tur til Skien og Porsgrunn denne helgen i anledning rulle med Randulle!

Neida. Joda. Njeeeeeiiii I wish! Det ble lite rulling for min del, men Sander dro på sin aller første russefest i går, og hvem tror du fikk være med? ( Kremt...Presset seg med...for å ta litt bilder!) Jeg befinner meg nemlig i innspurten av boka jeg skriver om denne talentfulle og morsomme YouTuberen, og dro derfor til Skien for å knipse et par ekstra bilder av 19-åringen, som, ikke overraskende nok, har litt andre matvaner enn undertegnede...

Hehe. Pass på å få i deg grønnsaker også da, gutt! Jeg lot russegutta #russepå og tok en rolig kveld for å ha nok energi til søndagens svettefest med Sølve.

(Grorud)palmesøndagen ble tilbragt på gymmen (What a surprise!) der Sølve kjørte body attack ( Ja, det er faktisk så ille som det høres ut! Ikke rart jeg ELSKET det! En time med cardiorama og noe styrke.)  Video fra svettefesten ser du på snap (stinita) eller Instagram (@stinehar).

Og resten av dagen ble tilbragt på denne påskepynta restauranten her, Jonas B. Gundersen! De solgte faktisk SNICKERSKAKAO av alle ting, men jeg kjente at den bilturen hjem til Oslo ville blitt et helvete om jeg hadde bælma nedpå med en slik en!

Squatgoals! Her er folka jeg squatta og svetta med i dag. Sølve, påskekyllingen Stine, Ann-Mari og Maria! Stakkars Sindre måtte stå bak kamera!

...men jeg fikk han med på et bilde etterpå! Usminka og ufiltra!

Jeg er jo kjent for å ha mark i rævva, og her kommer altså overskriften inn! Om et par uker skal jeg ta fatt på et spennende prosjekt i Telemark, der jeg skal farte rundt som en levende Espen Askeladd i samarbeid med Visit Telemark. Jeg skal besøke de fineste kriker og kroker, og i den anledning trenger jeg å komme i kontakt med flere telemarkinger! Så om du bor i dette flotte fylket, følg med fremover på bloggen min, Instagram og Snapchat. Samt Visit Telemark på Facebook! Det kan godt hende at jeg gjerne vil besøke deg, eller trenger din hjelp! Hva jeg kan gi deg? Gode historier, latter og en god dose energi!  Og dere andre som ikke bor i dette fylket, skal ikke se bort ifra at bildene og historiene jeg byr på, vil få dere til å sette snuta mot Telemark denne sommeren! Just sayin!

 

 

Energi inn-energi ut

Å være en energikanin med forkjærlighet til sosiale medier, har sine konsekvenser. Spesielt når mamma følger meg på snapchat.

Og ja, kjært barn har mange navn!

Og jo, det er jo sant. Snap lyver ikke. Det kan ofte gå i 110 i løpet av en dag. Fra løpefester i det fri, til KNEGØY-økter på gymmen og svettefestseanser på mitt andre "hjem" Barry's Bootcamp.

Og jeg ELSKER det. Jeg skrev såvidt om temaet på Instagram forleden dag, der innlegget handlet om å være oss selv. Enn hvor klisjefylt det høres ut. (Får jo mark av de aller fleste Instaquotes/dikt foruten om Trygve Skaug sin konto og @renpoesi) Jeg ELSKER endorfiner og trening, og legger derfor ut bilder/filmer i hytt og gevær, i håp om å motivere og inspirere andre til å lette på rævva si.

Men energi ut, betyr også energi inn. For at jeg skal holde ut dagen lang, for at jeg ikke skal svime fullstendig av etter en energisk Stine-dag, trenger jeg påfyll.  Og i går kunne du se på Snapchat og Instagram, at jeg hadde en god og pålitelig følgesvenn dagen gjennom, Kefi.

Kefi vekket meg tidlig tidlig (05.45) , og ble med meg til Frognerparken der sola skinte!

Jeg har alltid forbundet Kefir med mormor, som titt og ofte hadde Kefir stående i kjøleskapet. Hun brukte det for å lindre magesmerter sa hun, og drakk det både til frokost, lunsj, middag og kvelds. Det var en rimelig tyktflytende masse hun helte opp i det lille kjøkkenglasset sitt, og det var sjelden jeg takket ja til Kefiren hennes skal jeg innrømme!

Men da jeg fikk tilsendt disse søte, små flaskene, var jeg spent! En ørliten slurk, og det minte meg lite om den smaken jeg husket fra barndommen! Den er mildere, bittelitt syrlig, inneholder flere proteiner, lite fett og har en deilig smak av mango eller blåbær! Min favoritt er mango!

Kefi ble med meg til parken, til Barry´s på rulletur i sola, og som påfyll før magen skrek etter middag!

Og jeg må ta med tidenes fun fact om denne lille drikkeflaska som er kjekk å ha med rundt i veska. Den kalles faktisk for «meieriproduktenes Champagne» Smak på den du! Men seriøst, gjør det! Og er du som meg og sliter med magen og tarmen titt og ofte, denne saken her har hjulpet meg! Fås kjøpt i så og si alle daglivarekjeder!

 #reklame

 

Matvanene mine

Det er sjelden jeg blogger mye om hva jeg spiser fra dag til dag, men for de som følger meg på snap, hender det at det dukker opp et bilde eller to av frokosten, lunsjen eller middagen min.

(Og ja, det blir mye av det samme! Akkurat som jeg elsker rutiner i hverdagen, er jeg et vanedyr hva angår mat også) 

Det går ofte i....

Neida! Joda. Neida, det går ikke ofte i kake til frokost altså! Jeg skulle bare friste dere litt! 

Som regel døtter jeg i meg en frokost a al denne (naturell yoghurt med havregryn, hasselnøtter og linfrø.

Eller en god dose cottage cheese og egg:

Favoritten den siste tida har dog vært haregryn kokt i vann med to råe egg, mens jeg topper sulamitten med to store skjeer med cottage cheese! NAM!

Når magen skriker rundt lunsjtider, kan det ofte gå i speltlomper med kalkunfilet, avokado og cherrytomater, om jeg ikke er på farta og bestiller meg en salat.

Salat kan være så mangt, men her har du en salat etter min smak: Quinoa, granateple,rødbeter, bønner, avokado, kylling, sesamfrø, brokkoli og cottage cheese! NÅ snakker vi NAM!

Okei, så skjer ikke dette hver dag altså, men det gir deg en pekepinn på hva jeg ønsker meg når jeg bestiller salat ute.  Caesar-salater er ganen min passe lei av, da de aller fleste serverer denne med 60% krutonger og saus, mens kyllingen, salaten og øvrige grønnsaker får mindre oppmerksomhet. Hva skjer med det?!

Og dere? Husk å drikk vann! Masse! Er du lei av vanlig vann, sprit opp ( ikke bokstavelig talt da..) vannet ditt med frukt da vel!

Eller kutt opp litt frukt når søtsuget kicker inn som verst!

Så til favoritten min. SØTPOTET. Jeg har aldri vært noe særlig fan av potet (jepp, slet big time inne på Farmen kan du tro!), men søtpoteten har jeg alltid hatt en forkjærlighet for! Kan det være på grunn av min søte gane mon tro? Dette er i alle fall en innertier hos meg! Kutt opp søtpoteteten i strimler, krydre den med det du måtte ønske (selv bruker jeg peppermiks), hell på litt olje, og sett den i ovnen på varmluft 180 grader i cirka 9 minutter.

Og til søtpotetene? Kylling, torsk, brokkoli, spinat, tomater, grønnkål, avokado. For eksempel! Tenk at du skal få i deg karbohydrater (dvs poteter eller søtpoteter feks), proteiner (kylling, torsk, brokkoli) og fett (olje, nøtter, avokado). Sunne og gode råvarer! Av krydder bruker jeg som regel sitronpepper (syrlig og digg på kylling, torsk eller grønnsaker) eller peppermix (litt sterkere, digg å ta på søtpotetene i ovnen eller kyllingen!) 

Følg meg på snap for flere daglige oppdatering på hva jeg putter i meg! Og husk, alt handler om balanse dere!  Og DET tror jeg mange som følger meg i sosiale medier har fått med seg!

Kort og effektiv økt med Kettlebells

Kickstarta mandagen på Elixia Sjølyst med energikaninen Ragnhild, bedre kjent som @tjohooo78 på Instagram! Mens jeg bruker mitt faste mantra #jobbepå under treningsøkten, er Ragnhild kjent for sine "Tjohooo!".

Og drar du kjensel på dama fra "ett eller annet sted", så er det kanskje ikke så rart! Hun har nemlig vært med i 71 grader nord back in the days! 

FullSizeRender.jpg

Hun dro meg gjennom denne herligheten av en økt!

Jobb i 45 sekunder, pause på 15 sekunder. Ta 2-4 runder av disse deilige øvelsene, og jeg garanterer svette og endorfiner! Ett minutt pause mellom hver runde! 

1. Clean and jerk

2. Swing

3. Windmill

4. Goblet squat

5. Utfall med skulderpress

6.En arms roing, stående

7. Renegade row

8. Burpees med kettlebell

 

Balansen var ikke heeelt på topp ser jeg, og heller ikke den ryggen min av og til! Her har jeg noe å jobbe med til neste gang. Kanskje lettere vekter si? Å filme seg selv under økta ser kanskje passe teit ut, men her kan man lære mye av egen teknikk! 

En knall økt å kjøre, der du jobber med balanse, koordinasjon, styrke og kondisjon samtidig! 

FullSizeRender.jpg